Ana SayfaModaİstanbul Fashion Week`te Bakteri koleksiyonu

İstanbul Fashion Week`te Bakteri koleksiyonu

Gül Ağış İstanbul Fashion Week‘te 2011 İlkbahar – Yaz koleksiyonunun temasını açıkladı.

Bakteri

Bakteri ismini verdiği koleksiyonuyla moda tutkunlarını yeni bir kavramla tanıştıracağını dile getiren tasarımcının çıkış noktası, tek hücreli mikroorganizmalar olan bakterilerin kendi aralarında çoğalma biçimleri olmuş.

Bakterilerin yayılma hızını, modanın bir anda tüm dünyayı sarma hızıyla özdeşleştiren ve onlarca farklı forma sahip olan bakterilerle, modanın sonsuz yaratıcılığını örtüştüren tasarımcı, konseptini zaten moda da hem onu yaratan, hem de yaşatan için, ruhlara girmiş iyi huylu bir bakteri değil midir ?”  diyerek özetliyor.

Uzun süre yurt dışında eğitim aldıktan sonra ülkesine dönen ve son zamanlarda tarzı ile adından sıkça söz ettiren Letisya Balul, tasarımcının BAKTERİ Koleksiyonu için objektif karşısına geçti. Hayat tarzı ve duruşu ile her yeni koleksiyonunda yeni karakterlerle çalışmak istediğini vurgulayan Ağış, İsmi Letisya; ‘sevinç gözyaşları’, soyadı Balul ise ‘biraz deli’ anlamına gelen Letisya’nın rocker duruşundan etkilenmiş. 26 Ağustos Perşembe günü saat 12.00’de sergilenecek olan defilede Balur, kokesiyondan çok özel bir parça ile sürpriz bir show ile moda severlerin karşısına çıkacak.

“Bio couture” olarak adlandırılan akımdan etkilenerek ortaya çıkardığı koleksiyonunun, öğretici olduğu kadar deneysel ve eğlenceli olduğuna da dikkat çeken Ağış, koleksiyonunu hazırlarken gerçek bakteriler ile mikroskobik çalışmalar da yapmış. Bizzat kendi çizdiği bakteri formlarının yer aldığı desenleri, İtalya’da organik kumaş ve boyaların kullanımı ile teknolojik kumaşlar üzerine bastıran tasarımcı, sade ama iddialı ve fonksiyonel bir koleksiyon oluşturmuş. Islak efekt, kabarık ve amorfik yüzeylerden oluşan bakteri desenlerinde, bej ve krema tonlar ile siyah, küf yeşili, beyaz ve mavi renkleri kullanan Ağış, minimal çizgilere sahip ama detayları tek tek düşünülmüş, nakış ve dantellerle ince ince işlenmiş, hazır giyimde el işçiliğinin de öne çıktığı son derece “fresh” bir “bio couture” koleksiyonu ortaya çıkarmış. Gül Ağış’ın, bilimi estetikle birleştirerek yarattığı “BAKTERİ” isimli koleksiyonu,

26 Ağustos 2010 Perşembe günü saat 12.00’de İstanbul Fashion Week kapsamında Taşkışla’da moda tutkunlarıyla buluşacak.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI