Ana SayfaYaşamIstrancalar’ın Temiz Havasını Evinize Getiren Kuka Çiftlik

Istrancalar’ın Temiz Havasını Evinize Getiren Kuka Çiftlik

Çiftliğin Hikayesi

Kuka Çiftlik’in hikayesi, kurucusu Varol Önsel’in hayvanlara ve doğaya olan sevgisi ile 2004 yılında Istrancalar’da aldığı arazisi ile başlıyor. Araziyi aldıktan sonra çiftliğin ilk adımı, bölgenin azalmakta olan ırkı Kıvırcık Kuzu’yu arayışla başlıyor. Bölgedeki çoğu Kıvırcık Kuzu’nun kırma olması Varol Önsel’i yolundan döndürmüyor, en sonunda civar köylerden 50 kadar gerçek Kıvırcık Kuzu bulunuyor ve çiftliğe katılıyor. Kuka Çiftlik’in ilk adımı böylece atılmış oluyor. 

Kuka Çiftlik, 2000 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 2000 adet büyük ve küçükbaş hayvanı ile mera hayvancılığı yapıyor. Çiftliğin aynı zamanda tarım arazileri de mevcut. Kuka, çiftliğin doğal hayvan gübrelerini tarlalarında kullanarak doğal kaba hayvan yemi elde ediyor ve döngüsel bir çiftlik olarak hayatına devam ediyor. 
 

Mera Hayvancılığı ve Kıvırcık Kuzu

Küçükbaşta Kıvırcık Kuzu ve Tiftik Keçisi, büyükbaşta yerli ırklar, melezler, Charolois, Simmental, Limousine kültür ırklarının yetiştiriciliğini yapan Kuka Çiftlik, devlet kontrolündeki Kıvırcık Irkı Islah Projesi’nde yer alıyor ve bu ırkın korunması ve coğrafi işaret alması için yaptığı çalışmaları ile de öne çıkıyor. Kuka Çiftlik kurucusu Varol Önsel, bu anlamda tam bir yerel kahraman. 

Hayvancılığın en değerli ve zor kollarından mera hayvancılığı ile çiftliği işleten Kuka, hayvanlarına hormon takviyesi yapmıyor, antibiyotik tedavisindeki hayvanı kesime vermiyor, çiftlikte suni tohumlama uygulamıyor. Sürüleri doğal aşım yöntemiyle çoğalıyor. Hayvanlarının kışın tüketeceği yemi kendisi ekip, biçip, balyalıyor. Böylece her geçen gün damızlık niteliği daha iyiye giden, iklime ve meraya uyum sağlayan hayvanları ile daha kaliteli ve doğal ürünler sunuyor.
 

Kuka Çiftlik Dükkan’da İzlenebilir, Mevsimsel ve Analizli Ürünler

Kuka Çiftlik’in Istrancalar’da bulunan 2000 dönümlük arazisinin verimi, tüketicisi ile Kuka Çiftlik Dükkan aracılığı ile buluşuyor. Istrancalar’da çiftliğe 15-20 dakika uzaklıkta yer alan üretim tesisinde Kuka Çiftlik’in tüm ürünleri üretiliyor, kontrolden geçip paketleniyor. Soğuk zincir lojistik ağı ile İstanbul Suadiye’de yer alan dükkanına ulaşıyor. Kuka, izlenebilir ve analizli ürünlerini dükkanında ve kendi web sitesi üzerinden satışa sunuyor. İzlenebilirlik detayları ve analizlerini de web sitesi ve Instagram hesabı üzerinden tüketicisi ile sık sık paylaşıyor. 

Çiftliğin sadece kendi et kaynağı ile ürettiği temiz ve doğal et ürünlerini, Trakya’nın olgunlaştırılmış peynirlerini, süt ürünlerini, Istrancalar’ın eşi olmayan meşe balını, doğal meyvelerinden üretilmiş sosları ve birçok doğal ürünü Kuka Çiftlik Dükkan’da bulmanız mümkün. 

Ürün çeşidi bakımından oldukça zengin olan Kuka Çiftlik, mevsimsel üretime önem veriyor. Mayıs ayı başlayıp 2-3 ay süren kuzu dönemi, Kıvırcık Kuzu ürünlerine ulaşabileceğiniz tek dönem. Sorumlu üretici olarak 42 kilo üzerine çıkan kuzuyu kesime almıyor ve yalnızca erkek kuzular kesime alınıyor.

Kuka Çiftlik hakkında daha fazla bilgi elde etmek, ürünlerinden satın almak isterseniz Suadiye’deki dükkanına uğrayabilir veya web sitesi www.kukaciftlik.com’u ve Instagram hesabı @kukaciftlik’i ziyaret edebilirsiniz. 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI