Ana SayfaGündemJaponya`nın ilk melez kraliçesine ırkçı saldırı

Japonya`nın ilk melez kraliçesine ırkçı saldırı

Japonya`da `Miss Universe` güzellik yarışmasının birincisi olarak ülkesini Kainat Güzellik Yarışması`nda temsil etmeye hak kazanan 21 yaşındaki melez Ariana Miyamoto,ülkesinde ırkçı söylemlerin hedefinde kaldığını açıkladı.

Japonya doğumlu Amerika’lı siyah bir baba ile Japon bir annenin kızı olan Ariana Miyamoto, kraliçe seçilmesinin ardından kimi kesimlerin kendisini ‘saf Japon’ olarak görmediklerini ve ırkçı tepkiler aldığını söyledi.

Japonya’nın ilk melez güzellik kraliçesi olan Miyamoto, İngiliz siyah model Naomi Campbell gibi duvarları yıkmaya hazır olduğunu dile getirdi ve eleştiriler için şunları söyledi ; 

“Ben Japonum… Irkçı söylemlerin beni yaralamadığını söylersem yalan olur ama inatçıyımdır… Bu tür eleştirilere karşı kendimi hazırlamıştım ama yine de kırılmadım dersem yalan olur. Ben bir Japon’um, telefonla konuşurken ayağa kalkıp başımla selam veriyorum. Ama eleştiriler bana ekstra motivasyon verdi. Devrim başlatmak istiyorum. 100-200 yılda saf Japon sayısı daha azalacak. Zihniyeti değiştirmek lazım.” 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI