Ana SayfaYaşamJ.R.R Tolkien`in hayatı film oluyor

J.R.R Tolkien`in hayatı film oluyor

Fantastik edebiyatın en önemli yazarı olarak kabul edilen Tolkien`in hayatı film oluyor. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinin yazarı ünlü İngiliz edebiyatçı Tolkien`in kitaplarından sonra kendi hayatı da sinemaya taşınıyor.  

Filmde Tolkien`in iş hayatı, Oxford Üniversitesi`nde ders verdiği dönem ve Yüzüklerin Efendisi serisini yazmasına da neden olan I. Dünya Savaşı`nda yaşadıkları anlatılacak.

Tolkien, I. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı korkunç olayları edebiyat dünyasına büyük bir ustalıkla aktarmayı başarmıştır. Tolkien, yazdığı kitaplarda kendi yarattığı Orta Dünya`da yaşadığı korkunç tecrübeleri, sanayi dervrimi sonrasında yok edilen doğaya ettiği tanıklığı kendine özgü bir dille anlatır.

İşte Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi gibi edebiyat dünyasına damga vuran eserleri yaratan Tolkien`in hayatını beyazperdede izleyeceğiz. Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ve oyuncu kadrosu henüz netlik kazanmadı. Ancak filmin senaristliğini Tolkien hayranı olan İrlandalı sinemacı David Gleeson yapacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI