Ana SayfaYaşamKabul Dreams İstanbul`da

Kabul Dreams İstanbul`da

Afgan gençliğinin sesi olarak bilinen Kabul Dreams (Kabil Rüyası), Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşen Nato-Afgan Öğrenci Forumu kapsamında ilk kez İstanbul’a geldi. 

Uzun süredir Taliban ile mücadele halinde olan ve özgürlüklerin son derece kısıtlı olduğu Afganistan’ın ilk Rock Grubu Kabul Dreams,  Taliban döneminde ülkelerinden farklı topraklarda büyüyen üç gençten oluşuyor. Grubun üç üyesi de Afganistan doğumlu ancak Taliban rejimi döneminde uzun yıllar komşu ülkelerde yaşamak zorunda kaldılar. Üyelerden Mujtaba Habibi İran’da, Siddique Ahmed Pakistan’da, Sulaymon Qardash da Özbekistan’da uzun yıllar yaşadıktan sonra, 2008 yılında ülkelerinde dönebildiler.  

Grubun ilk albümü, Taliban’ın müziği yasakladığı Afganistan’da, Taliban rejiminin yıkılmasının ardından 2010 yılında piyasaya sürüldü. Şarkılarını İngilizce seslendiren grup, Afganistan’ın kamuoyunda sadece savaşla değil müzikle anılması amacıyla yola çıktılar. Grubun bu misyonu hakkında endişeli olan bazı Afganlar ise üyelerin Taliban’dan tehdit almasından endişeli. 

Grup, Nato’nun bu sene beşincisini düzenlediği Afgan Öğrenci Forumu programı dahilinde, 21 Ekim Perşembe günü saat 20.00’da Kadir Has Üniversitesi’nde sahne alacak 

NATO ve müttefiklerinin Afganistan’daki varlığı ve ülkenin geleceği hakkında tartışmalara evsahipliği yapan forum, dünyanın pek çok ülkesinden gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor. NATO Üyesi ülkeler, Afganistan ve Afganistan’a komşu olan ülkelerden katılan öğrenciler, gençliğin bu soruna bakışını ve çözüm önerilerini beş gün boyunca sürecek olan programda tartışacaklar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI