Ana SayfaYaşamKadir Has öğrencilerinin sosyal sorumluluğu

Kadir Has öğrencilerinin sosyal sorumluluğu

Kadir Has Üniversitesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersi öğrencilerinden oluşan Doğa Dostları Grubu, Bez Poşet isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 23 Aralık 2010 Perşembe günü, saat 11.00’de, Kadir Has Kampüsü’nde konferans düzenleyecek. ”Ambalaj Çöp Değildir, Ayrıştırmak Bilinçtir” başlığı altında düzenlenen konferansa, Koçtaş Yatırım ve İdari İşler Grubu’ndan Armağan Özer, Murat Plastik Yöneticisi Eda Ulufi ve Koçtaş Çevre Mühendisi Yılmaz Karatepe katılacak.

Naylon Poşet Yerine Bez Çanta
Bez Çanta Kullanımını Yaygınlaştırma Projesi, mağaza ve market alışverişlerinde naylon torba yerine geri dönüşebilen poşet veya bez çanta kullanılmasını özendirmeyi ve doğa dostu yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bu uygulamayla alışverişlerde yeni poşet kullanmak yerine kullanılan bez çantalar sayesinde büyük bir tasarruf sağlanıyor ve doğal çevre binlerce ton çöp plastikten kurtulmuş oluyor.
Bunun yanısıra, naylon poşet üretimi, petrol ve doğal gaz gibi yenilenemeyen enerjinin git gide azalmasına ve kirliliğe yol açıyor. Bir naylon poşet üretmek için gerekli olan enerji bir arabaya 115 metre boyunca güç sağlayabiliyor. Daha da fazlası, naylon poşet çöplerinin temizlenmesi pahalıya mal oluyor, bu da daha çok vergi anlamına geliyor. Sözde "ücretsiz" naylon poşetlerin maliyetleri satın aldığımız öteki ürünlere ekleniyor.

Çevreyi düşüncesizce naylon poşetlerle kirlettiğimizde, hayvanların yaşamına da korkunç zararlar vermiş oluyoruz. Antarktika`dan  Kuzey Denizi`ne Hawaii`ye değin dünyada hemen hemen her deniz kuşunun midesinde plastik atık bulunuyor. Deniz hayvanları genellikle denize atılan poşetleri yiyecek sanıp yiyorlar, bu da onların sindirim sistemlerinde bozulmaya yol açarak ölümlerine dahi neden olabiliyor. Naylon poşetler deniz kaplumbağalarına, yenilebilecek denizanaları gibi görünüyor. Kimi balinalarda yapılan otopsiler, midelerinin polietilen poşetlerle dolu olduğunu gösteriyor. Dünya Doğa Vakfı`na göre naylon poşetlerden ötürü her yıl 100 binin üzerinde balina, fok, su kaplumbağası ve kuş ölüyor. Karada ise inekler, keçiler ve öteki hayvanlar yem ararken genellilkle plastik parçalar yiyorlar. Bu nedenle hastalanabiliyor ve hatta ölüyorlar.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI