Ana SayfaGüzellikKaş ekimi ile ilgili bilmeniz gereken herşey!

Kaş ekimi ile ilgili bilmeniz gereken herşey!

İnce alınan kaşlar bir süre sonra küsüyor ve çıkmıyor, kaştaki yanma ve travmaya bağlı nedenlerle kaşlar dökülüyor. Yüzün ifadesini veren, yüzün karakteristiğini ortaya çıkartan en önemli unsur olan kaşlarımıza artık yeniden sahip olabiliyoruz.Kalın kaş modasının dönmesiyle, son zamanlarda talebin ciddi anlamda arttığı kaş naklini, sizler için Gayrettepe Florance Nighthingale Hastanesi Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahlarından Dr. Emir Ali Hamiloğlu ile görüştük.

Trendus okuyucularına özel bu röportajda, kaş nakli ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi Dr. Emir  Ali Hamiloğlu’na sorduk, o da sizler için yanıtladı.

Kaş nakli nedir?
Kaş nakli, enseden alınan saç köklerinin kaşlara nakli ile gerçekleştirilir. Lokal anestezi altında FUE yöntemi ile uygulanan ve yaklaşık 1-2 saat süren acısız ve ağrısız bir girişimdir. Kaş nakli; planlanma,  kaşlara uygun saçların alınması ve kaşlara uygun yön ve açı ile nakledilmesi aşamalarından oluşan  ve oldukça deneyim gerektiren bir süreçtir.

FUE tekniği nedir ve neden kaş nakillerinde FUE tekniğini tercih ediyorsunuz?
Aslında 2 teknik var: FUT ve FUE.
FUE tekniğinin FUT tekniğinden belirgin farkı foliküler ünitelerin tek tek toplanarak  nakledilmesidir. FUT tekniğinde şerit şeklinde çıkarılan saçlı deri dokusu nakledilirken, FUE tekniğinde tek tek toplanan kökler nakledilir. FUE tekniğini tercih etmemizdeki en önemli sebep hiç iz bırakmıyor olması. Bu yöntem ile hastalar saçlarını kazıtsalar bile ense bölgelerinde herhangi bir iz kalmıyor.

Peki bu tekniğin herhangi bir dezavantajı var mı?
FUE tekniği ile yapılan ameliyatlar biraz daha uzun sürüyor fakat kaş nakilleri ortalama 1-2 saat sürdüğünden bu fark 15-20 dk’yı geçmiyor. O nedenle aslında bir dezavantajı yok diyebiliriz.

Kaş ekleme ameliyatı için genelde kimler başvuruyor?
Daha çok kadınlar bu işlem için başvuruyor. Özellikle son 2 yıldır kalın kaş modasının da dönmesiyle, çok alınmaya bağlı olarak kaşları küsen kadınlar başvuruyor. Bir ikinci grup ise özellikle sanat dünyasından. Daha önce kaşlarına istedikleri şekli vermek için yoğun bir şekilde alıp kalemle şekil veren veya tatuaj yaptıran sanat dünyasının önemli isimleri de şimdilerde yoğunlukla bu işlemi tercih ediyor. Bir üçüncü grup ise travmaya veya yanığa bağlı olarak kaşlarını kaybedenler. Bu gruptan da kaş nakline talep büyük oluyor.

Peki karar aşaması nasıl işliyor? Kaşın şekline karar verme aşamasında hastalarınızın da katkısı oluyor mu?
Tabi ki, hastamla beraber karar veriyoruz. Sonuçta onun istediği bir şekle getirmeye çalıştığımızdan karşılıklı konuşarak bir karara varıyoruz. Ama bunun tabi ki bir anatomik normu var. Herkesin kaşı aynı olmadığı gibi, herkese aynı kaş da yakışmaz zaten. Bu anatomik normlar içinde kişinin arzusunu da dikkate alarak mümkün oldu koşullarda, kaş şeklini hastamla birlikte oluşturuyorum.

Kaşların istenilen uzunluğa ulaşması ne kadar sürüyor?
Kaşlar ekildikten yaklaşık 3 ay sonra çıkmaya başlıyor, 7-8 ay sonra ise istenilen sonuca ulaşılıyor.

Kaş ekimi sonucunda ulaşılan sonuç doğal oluyor mu? Doğal bir sonuca ulaşmak için bizim yapabileceğimiz bir şey var mı?
Kaş nakli fark edilmez. Doğal olması için hastanın yapması gereken herhangi bir şey yok, o tamamen bizim ekibimizle ilgili. Ameliyat süresince belli şeylere dikkat etmek gerekiyor, o nedenle ameliyat kesinlikle deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulanmalıdır.
Kaş ile saç yönü bulundukları yer nedeniyle birbirinden çok büyük farklılık gösterir. Ayrıca saçların açısıyla kaşların açısı da birbirinden farklıdır. Kaşlar 15-20 derecelik dar bir açıyla çıkarken, saçlar 40-45 derecelik daha geniş bir açıyla çıkar. Bu nedenle ameliyat sırasında saçları kaşlar ile aynı açıda yapmamak lazım.  Diğer bir taraftan kaşlar yüzün her bölgesinde aynı yönde değildir. Örneğin kaşlar yüzünüzün ortasında burna yakın kısmınlarda dik dururken, ortaya geldikçe yavaş yavaş yatıklaşırlar ve gözlere paralel bir hal alırlar, laterallere gelindiğinde ise uçları biraz aşağıya doğru bakmaya başlar. Bu nedenle saçların ekileceği kanalları açarken; hem yönlerine hem de açılarına dikkat ederek kanalları oluşturur ve buna göre saç yönleri  de ayarlanıp ekilirse,  doğal ve belli olmayan sonuçlara ulaşılır.

Saç ve kaş köklerinin uzama hızı birbirinden farklı. Bu hastalar için bir sorun teşkil ediyor mu?

Kaş ekimindeki en büyük sıkıntı bu aslında, biz saçtan kaş yaptığımız için kaşların hızı ile saçların uzama hızı birbirinden ciddi anlamda farklılık gösteriyor. Bu da ilk dönemde, özellikle bir yıl hastada sıkıntı yaratabiliyor. Ekilen saç kökleri daha hızlı uzadığı için, ucunun 10-15 günde bir makasla düzeltilmesi gerekiyor. Ama zaten 4 yıl kadar önce bu işe ilk başladığımda bu sıkıntıyı söylediğim bayan hastalarımdan şöyle bir cevap aldım ‘biz zaten kaşlarımızı ucundan düzeltiyoruz doktor bey, o nedenle bizim için bir problem olmaz’ . Tek farkı bir süre için 20-25 günde bir düzeltileceğine, 10-15 günde bir düzeltmeleri gerekecek. Zaten bir süre sonra bu saç kökleri getirildikleri bölgenin naturünü/özelliklerini almaya başlayacak  ve birinci yıldan itibaren bu uzama hızı azalacak. İkinci yıldan itibaren ise daha da yavaşlayacak.

Kaş naklinin Botox gibi belirli bir süre sonra tekrarlanması gerekiyor mu?
Eklenen kaşlar dökülmezler ama hasta arzu ederse bir yıl sonra daha yoğun bir kaş için sıkılaştırıcı bir ameliyat yapmak mümkün. Bu naklin bir yoğunluğu var, belirli bir sıklığın üstünü cilt besleyemeyebiliyor, o nedenle cm2 ye yaklaşık 50-60 civarında kaş ekliyoruz. Bu çoğu insan için yeterli ancak daha yoğun bir kaş isteniyorsa bir yıl sonra bir sıkılaştırma ameliyatı da yapılabilir.

Ekilen kaşın küsme ihtimali var mı?
Var, eğer kaşlar sürekli alınırsa küsebilir fakat yeniden ekmede bir problem yok. Ama zaten şekil vermek için 2-3 tane kaşın alması sonucu oluşan küsmenin hastaya bir zararı da yok.
Kalınlaştırılan kaşlar modaya uyum için yeniden inceltilir ve 3-5 yıl sonra yeniden kalınlaştırmak istenirse, tekrar kaş ekmek mümkün. Bunda herhangi bir problem olmaz, tekrar kaş ekimi yapılabilir.

Küsen kaşların tekrar gelme şansı var mı yoksa tek çözüm kaş ektirmek mi?

Zaten ameliyattan önce hastaları 2-3 ay süreyle bekletiyoruz. Bu süreçte hasta kaşlarının çıkıp çıkmadığını kontrol ediyor. Eğer 2-3 ay boyunca kaşlar gelmiyorsa, muhtemelen artık gelmeyecek demektir. O zaman da çözüm kaş nakli oluyor. 
 

Dr. Emir Ali Hamiloğlu`nu konsültasyon sırasında fotoğrafladık. Aşamaları görmek için fotogaleriye tıklayabilirsiniz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI