Ana SayfaGündemKiloluları Aşağlayan Broşürler Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Kiloluları Aşağlayan Broşürler Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Kara Florish adlı bir kadın Londra`da seyahat ederken, eline tutuşturulan kartı reklam broşürü sanarak cebine attı. Kartı daha sonra okuduğunda ise gözlerine inanamadı. Kartın bir yüzü, `Overweight Haters LTD` (Kilolulardan Nefret Edenler LTD) olarak imzalanmıştı. Diğer yüzünde ise şu ifadelere yer veren bir bildiri vardı:

"Bizler, kilolulardan nefret eden bir organizasyonuz. Amacımız, dünyanın yarısı açlıktan kırılırken, bazılarının aşırı gıda tüketiyor olmasına dikkat çekmek. National Honor Society (NHS) parası bencilce ve açgözlü bir şekilde, boşa harcanıyor. Bizler bunu onaylamıyoruz. Yemek yeme konusunda niçin bu kadar açgözlü olduğunuzu da anlamıyoruz. Daha ince olun, mutlu yaşayın. Kendinize tombul olmayan bir sevgili bulun. Tabii herhangi birini bulabilirseniz!… Size `tatlı domuz` diye hitap ettiklerini biliyoruz ve bu hitap da midemizi bulandırıyor. Siz bir domuz değilsiniz. Siz şişman ve çirkin bir insansınız!`

Kara Florish bu yazılanlara inanamadı ve sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı: "Bu kartı bana verdikleri için kendimi üzmüyorum. Dünya standartlarına göre zayıfım ve obez falan da değilim. Ama bu kart, kendine güven ve yeme bozukluğu yaşayan insanlara verilirse çok ciddi üzüntüler yaşanabilir. Eğer siz de bu zulümden rahatsız olduysanız lütfen tweetleyin ve yayın. Ayrıca bu kartı yazan kişiye sesleniyorum: Okula geri dön, iyi yazmayı beceremiyorsun!" 

Bu paylaşımın yayılması üzerine sosyal medyada büyük bir tartışma yaşandı. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI