Ana SayfaGüzellikKırmızı ruj nasıl sürülür?

Kırmızı ruj nasıl sürülür?

İster yaz olsun ister kış, ister sarışın olun ister esmer her kadının zaman zaman da olsa kullandığı kırmızı bir ruju var. Çünkü kırmızı rujların modası hiç geçmiyor. Belki de bu yüzden yabancı markalar catwalk makyajlarında çoğu zaman modellerine kırmızı ruj uyguluyor. Tıpkı Chanel gibi…Yeni sezon tanıtım defilelerinde kırmızı ruju ağırlıklı olarak kullanan Chanel uzmanları böylece kış makyajıyla ilgili ilk tüyoları da vermiş oluyor.

Gila Benezra anlatıyor

Cazibe ve alım merkezi yaratan kırmızı rujlara, ruj deyip geçmemek gerekiyor çünkü sürmek maharet istiyor. Dergi çekimlerinden, podyum makyajlarından ve ünlülere yaptığı makyajlarla tanıdığımız makyaj sanatçısı Gila Benezra’ya göre kırmızı ruj sürmeye karar verenlerin yapması gereken ilk adım doğru tonu seçmek. “İş kırmızı ruju almakla başlıyor. Seçerken mutlaka dudakta denemek gerek çünkü 10. sn içinde dudak dokusu ve rujun içeriği kırmızının tonunun değişmesine sebep olabiliyor. Bazısı mavileşiyor, bazısı turunculaşıyor. Tonu değişmeyeni ve ‘ben buradayım’ diye bağırmayanı doğru ürün” diyen Benezra şöyle devam ediyor:
“Kalem yardımıyla dudak çevresini çizip daha sonra kırmızı ruju sürmek hemen hemen tüm kadınlar için daha kolay geliyor. Ayrıca ten rengi kalemle kenarlara rötuş yaparlarsa hem dudakları netleşir hem de daha gösterişli olur. Bence kırmızı ruj sürenlerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri de dişler. Çünkü farkında olmadan dudaklarla beraber dişlerini de boyayan çok kişi oluyor.”
Herkese yakışan kırmızı tonu var belki de bu yüzden Gila Benezra’ya göre kırmızı ruj kullanmak için esmer veya sarışın olmak gerekmiyor. Benezra bu konuyla ilgili olarak da, “Kırmızı ruj kullanmakta herkes özgür ama çok ince dudaklıların kırmızı rujdan uzak durmaları gerektiğine inanıyorum çünkü dudak inceliği daha bir göze batıyor,” diyor.
Bir gerçek var ki kırmızı ruj, eyeliner gibi iki senede bir değişen bir moda değil. Modası hiç geçmiyor. Kullananlara hem cazibe hem farklılık yaratıyor ve yaratmaya devam edecek.
Bu arada son bir not: Gila’nın kırmızı ruj deyince favorileri Bobbi Brown’ın Scarlet’i ve Red’i. Benden söylemesi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI