Ana SayfaYaşamKış Lastikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kış Lastikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Farklı araçlara ve kullanım şartlarına uygun çok sayıda lastik alternatifinin bulunduğu piyasada, sürücülerin lastik tercihinde rol oynayan en büyük etkenlerden bir tanesi de mevsim şartları. Bu yazıda bahsedeceğimiz kış lastikleri de, özellikle de kış aylarının çok soğuk olduğu coğrafyalarda sıklıkla tercih edilen ürünler. Yazının geri kalanında, kış lastiği hakkında bilmeniz gereken temel bilgilere kısaca değineceğiz.

Kış Lastiği Nedir?

Kış lastikleri, kış aylarında meydana gelebilen zorlu hava şartlarına uyumlu şekilde üretilen, sürüş konforu ve güvenliğini maksimuma çıkaran lastik modelleridir. Bilindiği gibi, standart lastik modelleri, soğuk hava şartlarında sertleşir, bu da sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebilir. Kış lastikleri ise, bu gibi durumların önüne geçebilmek için özel malzemelerle üretilir, aynı zamanda daha fazla yarık ve girintiye sahiptir. Bu sayede araç soğuk ve karlı havalarda daha etkili bir yol tutuş performansı gösterir.

https://www.lastikborsasi.com/kis-lastigi

Kış Lastiği Kullanmak Neden Önemlidir?

Kış lastiği kullanmanı sürücülere sağladığı birden fazla avantaj var. Bunlar arasından öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Karlı, buzlu yüzeylerde aracınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır; kayma riski daha azdır
  • Fren mesafesini kısaltır,
  • Düşük sıcaklıklarda yaz lastikleri kış lastiklerine oranla daha çabuk aşınır, başka bir deyişle kış lastikleri maliyet bakımından da avantajlıdır
  • Daha güvenli bir sürüş deneyimi sunar; kaza riskini azaltır.

     

Tüm Tekerleklere Kış Lastiği Takılmalı mı?

Bu, pek çok sürücünün merak ettiği bir soru. Bazı sürücüler tüm tekerleklere kış lastiği takılmasını gereksiz bulsa da, aslında önerilen, aracın önden veya arkadan çekişli olmasından bağımsız olarak, kış lastiğinin tüm tekerleklere takılmasıdır. Otomobil ve lastik üreticileri de bunu tavsiye etmektedir. Kullanıcılar unutmamalıdır ki, yalnızca iki lastik değiştirildiğinde; yol tutuş, durma ve viraj alma performansında düşüş meydana gelir.

Eğer siz de kış aylarında gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz kaliteli bir kış lastiği modeli arayışındaysanız, dünyaca ünlü markaları avantajlı fiyatlarla bir araya getiren Lastik Borsası online mağazasına göz atabilir, ihtiyacınıza ve aracınıza en uygun modelleri keşfedebilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI