Ana SayfaGüzellikKolajen Üretimini Artırmanın Yolları

Kolajen Üretimini Artırmanın Yolları

Kolajen, vücudumuzda bol miktarda bulunan bir protein çeşididir. Kolajen, bağ dokusu ve kemiklerin esas maddesidir. Dolayısıyla bedenimizin de temel desteği kabul edilir. Derimiz için ise ayrıcalıklı bir molekül niteliği taşır. Cilde güç, kuvvet, dayanıklılık, esneklik ve sıkılık verir.

Her geçen gün, yaşlanmaya bağlı olarak vücudumuzdaki kolajen sayısı eksilir ve cildimiz üzerinde kırışıklıklar meydana gelir. Ciltdeki kolajen azalması 20’li yaşlarda başlar. Bu nedenle de, kolajen artırıcı ürünler uygulama arayışına girilir.

Dr. Yasemin Savaş Kaliteli Yaşam Kliniği Koordinatörü Medikal Estetik Hekimi Dr.Yasemin Savaş; ‘kolajen üretimi yalnızca cildimize uygulayacağınız krem yahut losyonlar ile sağlanamaz. Kolajen üretimine destek verilmediğinde, cilt dokusunda hasar oluşmaya başlar. Yaş ilerledikçe cilt de kolajen üretimini azaltır. Biz buna  “yaşlanma” diyoruz. Ciltdeki kolajenin azalmasıda cildin gevşeyip sarkması, kırışıp buruşması, yani çabuk ve kötü yaşlanması olarak kendini gösteriyor. Uygulamalarımızın tamamında hedefimiz kolajen üretimini desteklemektir ‘ diyor.

Kolajen uygumaları yaş ilerledikçe meydana çıkan elastikiyet kaybını gidermek için yapılır. Cildimizdeki kolajeni tetiklemek için lazer teknolojilerinden, mezolifting, kolajen aşıları, nem aşıları, radyofrekans uygulamaları, iğneli radyofrekans gibi uygulamalardan faydalanıyoruz. Bu uygulamalar sayesinde cilt onarılır, yenilenir ve doğal güzelliği yeniden kazandırılır.

Kolajenin azalması sadece yaşın ilerlemesi değil, yoğun ve yorucu yaşam tarzı, güneş, fazla şeker tüketimi, dikkatsiz beslenme ve sigara içmek kolejen üretimini yavaşlatan sebeplerdendir.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI