Ana SayfaYaşamLebibe Sonuc Resim Sergisi

Lebibe Sonuc Resim Sergisi

Lebibe Sonuc`un Türkiye’de gerçekleşecek olan 2. kişisel Resim, Heykel ve Gravür sergisini `Femina` adıyla Derinlikler Sanat Merkezi’nde gerçekleştirecektir. Femina kelimesi Latince`de dişi ve kadın anlamına gelmektedir. 

Sanatçının eserleri Dünya çapında kendisine yer bulan 1996 yılında gerçekleşen Osaka Heykel Trianelinde 1554 Sanatçı ve 3895 eser arasında sergilenmeye değer 74 heykel içinde gösterilmiştir. Altı ay sonra ise sanatçının bir resmi aynı Trianelin Resim dalında sergilenmeye değer eserler arasında yer almıştır. Sanatçının eserleri Uluslararası yetmişiki sanatçı ile birlikte kataloğa girmiştir.  Türk sanatçıları arasından bu yarışmaya resim ve heykel dalında katılmaya hak kazan tek Türk sanatçısı olma özelliği bakımından da önemlidir.

2000 yılında The Sunday Times gazetesinin İngiltere’de düzenlenen sergilenmeye değer eserler arasında gösterilmiştir.

Grotesk akımını takip eden ve sürdüren bir sanatçıdır. Bu akım H. Bosch, Brueghel, Frida Kahlo ve F. Botero ile başlayan ve devam eden bir akımdır.

Sanatçının resimlerinde ve heykellerinde konular ve tüm figürler kadındır. Feminen bir yaklaşımla Dünyanın kadın merkezci bir düzen üzerine oturduğunu savunmaktadır. Bu yüzden tüm eserlerinde kadın gerektiği zaman figürlerinde somutlaşmış kimi zamanda soyutlaşmıştır. Ancak hiçbir zaman kadının dışarısına çıkılmamıştır. Eserlerinde kadının dişi ve seksi olmasından yola çıkarak kadının hayattaki önemini ve merkezini vurgulamıştır.

Sanatçının işlerinde seçmiş olduğu mekanlar ve figürler tamamen sanatçının hayal dünyasından izler taşımaktadır. Eserlerinde kendine özgün karakterler yaratmıştır. İşlerini hayal gücüyle ortaya çıkartan sanatçı izleyiciyi masalcı bir mekana davet ediyor. Sanatçı; çok iyi çizebilirsiniz, çok iyi boyayabilirsiniz fakat hayalgücünüz yoksa gidebileceğiniz yol çok kısıtlıdır fikrini savunmaktadır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI