Ana SayfaModaLee 2010 İlkbahar Yaz Koleksiyonu

Lee 2010 İlkbahar Yaz Koleksiyonu

 Koleksiyonun ana teması Lee DNA’ları. Modern denim kesimleri, Lee’nin tarihte çığır açan özelliklerini taşıyor. Lee motifleri ile tasarlanan çarpıcı denimler, birlikte klasik beş cepli jeani oluşturuyor.

Lee 2010 İlkbahar Yaz Preview Koleksiyonu’nda, DNA için yaratılan iki yeni yıkamayı, Kadın Koleksiyonu‘nda 2; Erkek Koleksiyonu‘nda ise 4 renkte görüyoruz. DNA yıkamaları, bütün denim renklerini koyudan açığa, vintagedan açık gölgelere kadar kapsıyor. Denim DNA’ları ve Lee`nin 120. yıldönümü, Lee 2010 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nun doğrudan ilham kaynağını oluşturuyor. Her seri, Lee’nin yenilikçi geçmişinden özel bir anı alıp bugünün stil ve görünüşüne taşıyor.

Yola işçi kıyafeti yaparak çıkan Lee, ardından kalıbı, kalitesi ve ödenen paranın karşılığını tam anlamıyla vermesi ile adından söz ettirdi. Daha sonra kovboylar için kıyafet üretmeye başlayan Lee, kovboyların daha günlük kıyafetler istemesi üzerine onlara istedikleri rahat günlük kıyafetleri de üretti. İşçi kıyafetlerinden esinlenerek başlayan Lee 2010 İlkbahar Yaz Koleksiyonu, daha sonra Western giyim ve dar, gündelik kalıplar ile devam ediyor. Hepsi Lee’nin tarihindeki önemli gelişmeleri anlatıyor 

Birinci sevkiyat; Lee’nin Batı Amerikan köklerinden etkileniyor ve “Lee Westerners” diye bilinen Western giyimini odak noktası kabul ediyor. Lee’nin ilham veren giysileri: 1931 yılında tanıtılan dar kesim Rider ceket (101j) ile piyasada en iyi kalıba sahip kovboy jeani olarak ünlenen dar kalıplı 101 rider jean.  

İki beyazperde idolü, Giant’deki James Dean ve The Misfits’deki Marilyn Monroe serideki görünüş ve duruşa ilham veriyor. Çeşitli kumaş ve yıkamalarla yeniden üretilen Westerners serisindeki Rider Ceket, zengin DNA detaylarına sahip dar kesim jeanler ve kovboy gömlekleri ile kombine ediliyor.

Lee’nin 1950’lerinin zengin mirası İkinci Sevkiyatı coşturuyor. James Dean’in Rebel Without a Cause filmi erkek giyimine ilham kaynağı oluyor. Kadın Koleksiyonu‘nun esin kaynağı ise Marilyn Monroe oluyor. O’nun 1950’lerden kalan East Coast günlük gardırobu efsanevi bir görünüm sağlıyor. 

Lee klasik jeanlerin yanı sıra, çalışmak ve eğlenmek için denim olmayan kumaştan rahat kıyafetler de yaptı. Chino, jean pantolon ya da elbiseler için güzel bir alternatif oldu ve yeni bir çağ başladı. Eski Amerikan okul tarzı olan Chinolar, bu koleksiyonda klasik kalıpları veya modern rutuşları ile geri dönüyor.

Sezon, küçük ama sıcak yaz paketi Rockers ile sona eriyor. Burada da yıpranmış ve parçalanmış denim üzerinde ağarmış ve güneşten solmuş t-shirtler ve ekose, “greaser” gömlekler dikkat çekiyor.

Lee 2010 İlkbahar Yaz Koleksiyonu herşeyi ile Lee’yi yansıtıyor. Dayanıklı rahat jeanlerden gösterişli Western tarzına, günlük, rahat görünümlerden rock‘n roll enerjisine kadar geniş bu ikonik koleksiyon Lee’yi bütün parlaklığıyla gösteriyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI