Ana SayfaModaLee İstanbul Fashion Week`te

Lee İstanbul Fashion Week`te

Denim tarihinde efsane olan isim Lee Salı akşamı İstanbul Fashion Week`te,  2010 İlkbahar Yaz koleksiyonunu sundu. 120`inci yılını kutlamanın heyecanını yaşayan Lee koleksiyonunun ana teması yeni Lee denim DNA`ları. Lee`nin özgün ve otantik detaylarının öne çıktığı bu koleksiyonda 1940`larda üretilen gerçek Lee Riders 5 cepli jean`nin tasarım detayları görülüyor.

Dünyada ilk tulumu üreten Lee, yola işçi kıyafeti yaparak başlangıcını yapmış ve ardından kovboylar için üretime başlayarak  tarihte adeta çığır açarak bir çok ilke imza atmış oldu. 2010 İlkbahar Yaz koleksiyonunda da ilk olarak `Lee  Westerners` olarak  bilinen  Lee`nin Amerikan köklerinden  esinlenerek tanıtılan dar kesim Rider ceket ile piyasada en iyi kalıba sahip dar kalıp kovboy 101 Rider Jean`ler çeşitli yıkama ve kumaşlar ile yeniden üretilerek sunuluyor. Kovboy gömlekleri ise çeşitli renkleri ile göze çarpıyor.

Koleksiyonun devamında ise James Dean`nin Rebel Without a Cause filmi ile Marilyn Monroe`nun 1950`lerden kalan East Coast günlük kıyafetlerinden ilham alınarak oluşturulan kadın,erkek kıyafetleri  görülüyor.

Lee denim olmayan kumaştan yapılan rahat kıyafetlerle de göze çarpıyor. Chino kültürünün özelliklerini taşıyan bu parçalar jean pantolon ya da elbiseler için güzel bir alternatif olmuşa benziyor.

Koleksiyon yazın sıcaklarında rahat giyilebilecek Rockers paketi ile son buluyor. Paketin  içindeki  ekose, `greaser` gömlekler, güneşten solmuş t-shirtler ile yıpranmış ve parçalanmış denimler adeta yazın bir an önce gelmesini istememizi  sağlıyor.

Lee`den bir güzel haberde Vivienne Westwood Anglomania&Lee Denim Koleksiyonu. İlk kez Milan Moda Haftası ile  Hong Kong Moda Hafta`sında gösterilen bu koleksiyon,  bayanlar için 5, erkekler için ise 4 değişik jeanlerden oluşuyor. Lee`nin denim sektöründeki çığır açmış tecrübesi ile Vivienne Westwood`un yaratıcı ve etkili punk, korsan temalı koleksiyonlarından ilham alınarak oluşturulan ürünleri, Temmuz  2010`da tüm Vivienne Westwood mağazalarında satışa sunulacak. Ülkemizde henüz bir Vivienne Westwood mağazası olmaması  ise gerçekten üzücü.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI