Ana SayfaGündemLevent Üzümcü`ye Destek Yağıyor

Levent Üzümcü`ye Destek Yağıyor

Levent Üzümcü`nün 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal`de yaptığı konuşması, basına verdiği demeçlerde söyledikleri ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları nedeniyle şehir tiyatrolarından uzaklaştırılmasına siyaset ve sanat dünyasından destek geldi.

Radikal Gazetesi`ne demeç veren ünlü tiyatrocular Betül Arım, Erdal Özyağcılar, Rutkay Aziz ve Sumru Yavrucuk ünlü tiyatrocuya desteklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Levent Üzümcü`yü arayarak desteklerini ilettiği belirtildi.

Ayrıca Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Levent Üzümcü’nün İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesine yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

“Değerli tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesi demokrasi ve hukuk dışı bir işlemdir. 
Bu karar, aynı zamanda İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Başkanı da olan Levent Üzümcü’nün şahsında tüm sanatçılara verilen gözdağıdır.

Levent Üzümcü başarılı bir tiyatro sanatçısı olmasının yanı sıra toplum ve insanlar için sorumluluk duyan, özgür bir yurttaştır. 
Özgür yurttaşlar hükümet ve belediye yönetimleri gibi düşünmek ve konuşmak zorunda değildirler. Bu anlayışla, CHP olarak Levent Üzümcü’nün ihraç kararını kınıyoruz. Kendisiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor ve kararın geri alınmasını talep ediyoruz.“ 

Üzümcü`nün şehir tiyatrolarından atılmasına neden olduğu söylenen konuşması:

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI