Ana SayfaGüzellikLonglash göz maskarası yasaklandı

Longlash göz maskarası yasaklandı

Bir kadının en önemli makyaj malzemelerinden biri bakışları daha anlamlı kılan göz maskaralarıdır. Kadınların bu ürüne karşı duydukları yoğun ilgi karşısında çeşitli araştırmalar yapan Sağlık Bakanlığı, önemli bir bulguya ulaştı. İçinde fazla paraben bulunduğu tespit edilen "Uber Professional Longlash Maskara"nın Sağlık Bakanlığı tarafından üretimi ve satışı anında durduruldu.

Peki paraben nedir? Ürünün ömrünü uzatmak için kullanılan paraben, fazla dozda kullanıldığı zaman ciltte egzama ve tahrişe neden olan zehirli ve toksik bir maddedir. Bu zehirli toksini içinde fazlasıyla bulundurduğu tespit edilen ürünün  toplatılma ve satış durdurma kararından sonra Sağlık Bakanlığı`nın yaptığı açıklama ise şöyle oldu:

"’Kurumumuzca yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetlerinde ’UB0401201101040’ seri numaralı Uber Professional Longlash Mascara adlı ürünün analizinde; Kozmetik Yönetmeliği Kozmetik Ürünlerin Kullanılmasına İzin Verilen Koruyucular Listesi’nde belirtilen orandan yüksek oranda paraben karışımı tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu ürün hakkında geri çekme ve piyasaya arzın durdurulması işlemleri başlatılmıştır.”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI