Ana SayfaYaşamLove Quinn'i Neden Sevdik?

Love Quinn’i Neden Sevdik?

Love’a (Victoria Pedretti) aşina değilseniz, Netflix’in hit dizisi You’nun üçüncü sezonunun başrollerinden biridir. O, hoşlandığı kadınları kaçırma, arkadaşlarını ve eski sevgililerini öldürme geçmişi olan obsesif kompulsif bir “stalker” olan Joe Goldberg’in (Penn Badgely) karısıdır.

Joe, Love’da kendi dürtüsel şiddet çizgisine sahip olan bir saplantılı olan eşini bulmuş gibi duruyordu. İkinci sezonun sonunda Joe, hamile olduğunu açıklayana kadar ona olan takıntısından kurtulmak için Love’ı öldürecek gibi görünüyordu.

Şimdi Joe ve Love, üç kişilik bir aile olarak yaşamaya çalışıyorlar. Hatta sessiz, ailelerin ikamet ettiği bir mahalleye taşındılar, bir minibüs satın aldılar. Ama anne olmak Love’ı çok etkiledi. Yorgun, uykusuz ve yorgunluğunda benlik duygusunu korumak için mücadele ediyor.

Yerleştikleri bölge Madre Linda’daki alfa ebevenyler grubunda daha şiddetlenen doğum sonrası vücudu hakkında endişe duyuyor. 

Özellikle üzücü bir sahnede, Shalita Grant’in mükemmel bir şekilde oynadığı Sherry Conrad, bir egzersiz dersinden sonra onun da hamileliğinden sonra fazla kilolar ile mücadele ettiğini açıkça belirtiyor. Kilo vermek o ana kadar aklından geçmediği için Love şaşkına dönmüş görünüyor.

Aslında, Love’ın hamilelik sonrası yaşadıklarıyla birçok kişi empati kurabilir. Love, anneliğin dışında, bebeğinden uzakta bir benlik duygusu bulmak istemekten suçluluk duyuyor. Kişiliğini ve hırsını kaybetmekten endişe ediyor. Artık bir anne olduğu için kim olduğundan emin olmadığını açıkça söylüyor. Çoğu yeni annenin anında bağlantı kurabileceği bir duygu. Annelik yok edicidir, kendinizle ve çevrenizdekilerle olan ilişkinizi değiştirir. Bebekler bizi dönüştürür, ancak bu dönüşüm dikkat çekici derecede yabancılaştırıcı ve izole edici olabilir.

Ve Love,  babalık duygusundan kopuk görünen eşinin hareketlerini izlerken kendini giderek daha yalnız hissediyor. Joe muhtemelen kendi doğum sonrası depresyonunu yaşıyor, bebeğe bağlanmayı zor buluyor ve neden hemen ebeveynliğe başlamadığını anlamakta zorlanıyor. Joe ve Love, hem ebeveynlik cephesinde hem de yatak odasında bağlantı kurmuyor. Çoğu yeni ebeveynin takdir anlayacağı bir şey.

Üçüncü bölümün bir noktasında Joe, yeni sorumluluklarının ağırlığını ve ebeveynliğin baskılarını hissederek kendine “istediğim hayat gerçekten bu mu?” diye soruyor. Çoğu ebeveynin muhtemelen bir noktada, epik bir öfke nöbetinde ya da gece geç saatlerde yorgunluk vücudunuzu ağırlaştırdığında ve tam da sonunda pes edip uyuyabileceğinizi düşündüğünüzde, bebek süt için ağlamaya başlar. 

Diziyi izlerken kadınları takip etme takıntısı olan bir seri katili dikkate alıyor olabilirsiniz, ancak üçüncü sezonda dizi aynı zamanda doğum sonrası kaygıyı ve yeni ebeveynliğin ezici baskılarını dürüst ve dikkat çekici bir şekilde tasvir etmeyi başardı. Joe ve Love’ın ebeveyn kavgalarının çoğu, cesetleri birlikte gömerken gerçekleşirken, yine de yeni bir ailenin dinamiklerini son derece ilişkilendirilebilir bir şekilde tasvir etmeyi başardılar. Ama tabii ki daha önce de söylediğimiz gibi uykusuzluk ve bez değiştirmek cinayet bahanesi değil!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI