Ana SayfaGüzellikMAC Venomous Villains koleksiyonu

MAC Venomous Villains koleksiyonu

MAC ve Disney’in işbirliği ile hazırlanan bu koleksiyon hepimizin içindeki karanlık tarafa hitap edecek! En adaletlisi hangisi? Dört ayrı mini koleksiyon, özel ambalaj tasarımları ile beğeninize sunuluyor.

CRUELLA DE VIL, EVIL QUEEN, MALEFICENT, DR.FACILIER…

Uyuyan Güzel’in prensi var, Pamuk Prenses de ülkenin en iyi kalplisi olabilir. Ama konu klasik peri masalları olunca iyi kızlar çok klişe. Asıl dikkatimizi çeken vamp, şeytansı, tanıştıkları herkese bir şekilde lanetlemeyi başaran divalar. Kötü yanlarını asla gizlemeyen bu küstah, kurnaz ve baştan çıkaran kadınlara itafen M·A·C Kozmetik ve Disney işbirliği ile 4 farklı mini koleksiyon yaratıldı. Londra’nın ünlü mirasyedisi, couture kürk pesinde koşan Cruella De Vil, kıskanç, yaşlı süpermodel Pamuk Prenses’in üvey annesi Evil Queen; herkesi hakir gören, intikam uğruna Uyuyan Güzel`i akşam yemeği yemeden yatağa postalayan Maleficent; ve hip, stilsahibi, voodoo kralı, şeytani Dr Facilier. Sedefli siyahlı, mürdüm morlu ve gül kırmızılı renk paleti… Kim geri çevirmeye cesaret edebilir ki? Featuring a palette of pearlescent blacks, royal plums and rosy reds, you wouldn’t dare turn them down. Gerçekten müthiş!.

KREATİF DIREKTÖR JAMES GAGER İLE RÖPORTAJ

Disney ile bu ortaklık nasıl kuruldu?
Bu proje sanırım 3 seneden fazla zamandır beynimi kurcalıyordu. Bir toplantı sırasında We were in a meeting and John [Demsey, Estée Lauder Companies Grup Baskanı] dedi ki, “Senin kötü kahramanlarla bir koleksiyon yaratma koleksiyonun vardı?” Bu şekilde projenin arşivden çıkmasına şahit olmak beni cok heyecanlandırdı. Disney`e projemizi anlattık ve onlarda onayladılar. Bu arada şunu da soylemeliyim ki, Disney bu anlamda cok iyi bir işbirlikçiydi. Bize çok zengin bir arşiv ve material desteği sağladılar. Mesela bir tekrar çizilmesi ya da orjinal skeçlerinin bize ulaştırılması gibi çok özel isteklerimize yakınlıkla cevap verdiler.

Genelde güzellik ikonu olan masalları güzel ama saf kızlarıdır. Sizi bu kötü karakterlere yönlendiren ne oldu?
Tabii ki iyi bir kişilik, tatlı bir gülümseme ve nezaket çok güzel özellikler. Ama biraz yaramazlık ve küçük kötülüklerde zaman zaman ilgimizi çekiyor. Öyle degil mi? Herkes cadıları sever ve bazen yasak meyveden minik bir ısırık almak ister. Disney her zaman ikonik güzeller yaratıyor ama kötü kahramanlar da bir o kadar unutulmaz oluyor.

Koleksiyonunuzun karakterlerinin farklı kişilikleri farklı kötü özellikleri var.  Sizce kadınlar kendilerini bu kararketlerle özdeşleştiriyorlar mı?
Bence her kadının icinde birazcık yaramazlık yapmak isteyen bir yön vardır, itiraf etmek istese de istemese de… Hepmizin içinde zaman zaman böyle gel-gitler oluyordur. Bu nedenle kadınların en azından kahramanların birine yakınlık hissedeceğini düşünüyorum.

Biraz da eğlenceli ve sevimli ambalajların kreatif sürecinden bahsedebilir misiniz?
Bu karakterleri aldık ve diger ögeler ile bir araya getirdik. Çok güzel bir birliktelik kuruldu. Bazı durumlarda sembollerini, bazı ürünlerde tüm karakteri kullandık. Ambalajlarda bir sofistikasyon olması hoşumuza gitti.

Dört karakterden birinin erkek olması cok dikkat cekici! Dr. Faciler bu dörtlü arasına seçilmeyi nasıl başardı?
Biz “All Ages, All Races, All Sexes” mottosu ile yola çıkmıs bir markayız bu sebeple neden olmasın diyorum. Kurbaga Prens’in fragmanını izliyordum. New Orleans ve “voodoo” konusu çok ilgi çekiciydi.
Ayrıca Dr. Faciler Disney kötü karakterler familyasının en son üyesi bu nedenle çok da güncel. Disney’e Dr. Faciler’i bu nedenleri önerdik onlar da fikrimize destek verdi.

Sizin koleksiyondaki favori kahramanınız kim peki?
Cruella De ViI karakterini sonsuza kadar izleyebilirim. Bence kendisi “über” büyüleyici! Tabii ki sonunda hakkettiğini buluyor. Ama mesela bir mekana tüm divalıgı ile girmeyi ve tüm ilgili anında üzerinde toplamayı çok iyi bilir. Bir yandan da evet kürke olan aşırı düskünlüğü gibi küçük bir sorunu var.

 
DISNEY GÜZELLİK ÜRÜNLERİ DİREKTÖRÜ JOHANNA MOONEY İLE RÖPORTAJ

Disney’in kötü kahramanlarının tekrar gündeme geldiği bu projenin sizi çeken yanı ne oldu?
Disney ve M·A·C Kozmetik. Her ikisi de kendi sektörlerinde büyük itibar gören en güçlü markalardan. Bu iki dev marka artistik ögeyi masalın dramatizasyonu ile harmanlarken cok başarılı oldular. Walt Disney masalları en güzel şekilde anlatırken zamana ayak uydurmalarına ve kalıcı olmalarına önem verir. M·A·C  ise tüm dünyada makyaj otoritesi haline gelmiş ve makyaja sanat gözüyle bakan bir marka. Iki tarafın kimyaları çok tuttu.

Sizce bu koleksiyon en çok kimlerin ilgisini ceker?
Bu koleksiyonu yaratırken Disney de M·A·C Kozmetik de seçtiklerin ikonik kahramanlarının özüne inmeyi amaçladılar. Bu sırada öne cıkartılan tüm yönleri ile koleksiyonun ve kahramanların güncel olmasına ve modern kadına hitap etmesine dikkat edildi. Venomous Villans Koleksiyonu her yastaki Disney ve M·A·C Fanlarının ilgisini çekebilecegi gibi farklı renkler ve makyaj malzemeleri arayan tüm kadınlara da hitap edecektir.

Size göre tüm zamanların en kötü, en zalim Disney karakteri kimdir?
Maleficent bence çok özel ve en ikonik Disney karakterlerindendir. Sadece gerçek bir kötü davet edilmediği bir partiyi basarak masum bir bebeği ailesinden ayırır ve onu öldürmeye çalışır. Tabii tüm bu süreçte hala çok asil ve büyüleyicidir.

Diğer taraftan, bu karakterlerin en zararsız olanı hangisidir?
Herhalde en az korku yaratan Disney kötü kahramanı Kaptan Hook’tur. Timsahın teki elini yemiş ve bu kayıp genç kancasını takarak bununla barışık olmayı ögrenmiş, pozitif bakıyor, dalgasını geçiyor…

Bu işbirligini bu kadar özel kılan nedir?
Disney Consumer Products ve M·A·C Kozmetik’in bu işbirligi cesur ve parlak renkleri ve farklı ürün anlayışını ikonik bir güzellik ile bir araya getiren bir koleksiyon doğurdu.

MAC Venomous Villains koleksiyonu ile ilgili çok özel mini röportajlar için fotogaleriyi tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI