Ana SayfaGüzellikMakyaj Süngeri Temizliğinde En Önemli Noktalar!

Makyaj Süngeri Temizliğinde En Önemli Noktalar!

Makyaj süngeri ten ürünlerini uygulamada en büyük yardımcılarımız. Ancak temizliğinin de diğer fırçalara oranla daha zor olduğu aşikar. Temiz olmayan süngerler bakteri ve yağı topluyor ve bu da sivilcelere neden olabiliyor. Bu durumu yaşamamak için yapmanız gerekenler şöyle:

1. Sterilize Edin

Eğer makyaj süngeriniz garip bir koku yaymaya ve yüzünüzde sivilce oluşturmaya başladıysa bu bakteri biriktirdiğine dair ipucun sayılır. Bu aşamada mikrodalgaya konulabilen bir kap alın ve bir miktar su ile doldurun. Makyaj süngerinizi ıslatarak (kuru bir sünger ateş açılmasına neden olabilir) kabın ortasına batırın ve kabı 30 saniye boyunca mikrodalgada bekletin, bu aşamada güvenlik için gözünüzü mikrodalgadan ayırmamanız çok önemli. Mikrodalgada şişmeye başladığını gördüğünüz anda süngerinizi çıkartabilirsiniz. 

2. Temizleyin

Kabın ve süngerinizin soğumasını bekleyin. Daha sonra musluğun altında tuttuğunuz süngerinizi temizleyici ürününüzle yıkayarak makyaj kalıntılarından arındırın. Bunun için bebek şampuanlarını veya doğal yağlardan oluşmuş katı sabunları kullanabilirsiniz.

3. Kurutun

Süngerinizi iyice duruladıktan sonra sıkın ve kuru bir havluyla tüm nemini alın. Daha sonra tamamen kurumaya bırakın. Hala nemliyken bir çekmeceye veya makyaj çantasına koymayın, çünkü bu tam olarak kurumadığı için çürümesine ve yüzeyinde siyah lekeler oluşmasına neden olacaktır. 

Her ihtimale karşı makyaj süngerinizi sıklıkla yenilemeye dikkat edin.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI