Ana SayfaYaşamMango, Sanatçı Sam Stewart İle Milano’da İş Birliği Yapacak

Mango, Sanatçı Sam Stewart İle Milano’da İş Birliği Yapacak

Mango, kültürle olan ilişkisine her zaman önem vermiştir.  Bir yıl daha moda şirketi, Salone del Mobile’ye katılıyor. 58. yayını vesilesiyle Mango, Milano’daki mağazalarından bir tanesinde benzersiz vitrinler oluşturmak için Amerikalı sanatçı Sam Stewart ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliği ile Mango, kültüre olan bağlılığını ve yeni yeteneklere ses vererek onları yüceltmeyi planladığı, bu sayede toplumda kültürün gücünü vurgulamayı hedefleyen sezon kampanyası #MangoNewVoices’a kazandırdığı devamlılığı da vurgulamış oluyor.
 
Geçici sergi 08 – 24 Nisan tarihleri arasında Milano Corso Vittorio’da bulunan Mango mağazasının vitrinlerinde gerçekleşecek.
 
Konsept
 
Salone haftası için, Amerikalı sanatçı Sam Stewart, ‘Lightworks’ (Işık Çalışmaları) başlığı altında mağaza vitrinlerine canlılık katacak, neredeyse absürd akıma dahil olabilecek bir çalışmayı bizlerle buluşturuyor. Bu iş birliğinin odak noktası, Stewart’ın yaşadığı ve çalıştığı yer olan New York şehrinin kaldırımlarında yaygın olarak bulunan havalandırma ve boru sistemidir. Yayaların gözlemleyebileceği kavisli ve yuvarlak şeklindeki sistem, yeraltına gömülü, gizli, çok büyük ve karmaşık bir boru sisteminin son noktasıdır.
 
Çalışmanın adı, İngilizce’de bir kasabanın su tedarik sistemini oluşturan tüpler ve borular demek olan ‘waterworks’ (su işleri) sözcüğüne atıfta bulunuyor. Bu terim, ayrıca, ağlama eylemini ve gözyaşlarını da ifade eder. Bu nedenle, ‘Lightworks’ eseri, bir yerin tüp sisteminden geçen ışığın iletimini konu alıyor.
 
Stewart için borular, Sottsass’ın totemi gibi komik bir görünüme sahiptirler. ‘Lightworks’ (Dikme Boru Lamba) adlı eser ise, borular ve adeta içinden çıkan bir maddenin, ışığın karışımını anlatır.
 
Sanatçı
 
Sam Stewart (1988, Kuzey Carolina), New York’ta yaşayan, mobilya ve ev eşyalarının işlevsel tasarımını yapan bir sanatçıdır. Tasarımlarının şekli ve rengi, yakın geçmişinin ve New York’taki günlük hayatının birleşiminden oluşuyor. Örneğin; drenaj boruları veya metro koltukları, XX. Yüzyılın ikonik tasarımları, 3D modelleme yazılımı ve onun çocukluk hafızasını uyandıran nesneler gibi. Stewart’ın çalışmaları, tasarımı en titiz haliyle, el işçiliğine yaklaştırarak ve bu alandaki profesyonel gereçlerin kullanımına büyük özen göstererek hayat buluyor. Stewart’ın amacı, tasarladığı nesnelerde sadeliği, abartıyı ve anekdotları birleştiren tasarımlar yapmaktır.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI