Ana SayfaModaMavi 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu

Mavi 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mavi Jeans SS 17 koleksiyon tanıtımı hem tasarımlarıyla hem de tasarımların sunulduğu tropik atmosferiyle İstanbul’un gri bulutlarını aralayarak içimizi yeni sezonun sıcak rüzgarıyla buluşturdu.


Denim Karnavalı
 
Mavi denim koleksiyonunda bu sezon yok, yok! 90’lar esintili görünümlerden işlemeli, armalı, sloganlı jean’lere, denimde çeşit zirvede! Skinny jean’ler yüksek belleriyle sezona devam ederken, mom jean’ler liderliğe oynuyor. Denim üst, etek, salopet, elbise ve tulum gibi parçalar Jean şıklığını güçlendiriyor.
 
Jean’de yüksek bel, sıradışı paçalar, slogan ve armaların yükselişi
 
Sezonun en büyük trendi işlemeler, özellikle çiçek ve kuşlu motifleriyle denim parçaları süslüyor. Patch’ler genç ve yaratıcı görünümlere imza atarken; 3 boyutlu aplikeler, zımbalar ve payetler de iddialı stillere renk katıyor. Paçalardaki farklı kesikler; önü kısa arkası uzun (uneven), fringe, yıpranmış ve kesikli paçalar, dizlerdeki yamalar ve yırtıklar bu sezon jean’leri farklılaştıran önemli detaylar arasında yer alıyor. Açık ve koyu denim kumaşların bir arada kullanılmasıyla elde edilen renk blokları sadece Jean pantolonlarda değil, etek ve ceket gibi parçalarda da ortaya çıkıyor. Mavi’nin Gold koleksiyonuyla, tüm gün süren konfor hissini veren “ultra yumuşak” jean’lerinin yanına, 90’lardan esinlenen daha tok kumaşlı (rigid) jean’ler de eşlik ediyor.

Denim ceketler çiçek açtı!
 
Bu sezonun en parlak yıldızı denim ceketler; beyazdan koyu mavi tonlarına uzanan çeşitli yıkamalar, üste oturan dar fit’lerden boyfriend’e farklı kesimlerle her stile göre bir seçenek sunuyor. 2017 İlkbahar-Yaz defilelerinde göze çarpan; omuzlardaki çiçek işlemeleri, sırtta kuşlu ve çiçekli motifler, arkada önde yer alan patch’ler, renk blokları ve eteği kesikli parçalarla Jean ceketler altın çağını yaşıyor. Erkeklerde ise beyaz, mavi, yeşil ve koyu tonları; sırttaki slogan baskılar, yırtıklı vintage görünümler ve denim bomber ceketlerle buluşuyor.

Gold Icon by Adriano Goldschmied
 
Yeni Gold Icon by Adriano Goldschmied serisi; Los Angeles’tan dünyaya yayılan denim modasının öncüsü. Color blocking, stud (zımbalı), tropikal desenler, zengin vintage yıkamalar ve farklı denim tonlarının bir arada kullanıldığı parçaları buluşturan, en moda detayların bir arada olduğu yepyeni koleksiyon, denimin trendsetter’larına göz kırpıyor.
 
Mavi kadını yeni sezonda:
90’lar modasını günümüze taşıyan, düğmeli, yüksek belli ve düz inen paçasıyla Kiss, mom Jean trendini birçok farklı yıkama ve stille buluşturan Cindy, yüksek bel ve crop kesimiyle yeni jenerasyon skinny Tess, koleksiyonun en yüksek belli, süper skinny’si Lucy, cepli ve cepsiz formuyla yüksek bel süper skinny Jess ve feminen siluetiyle yüksek bel skinny Alissa jean’i giyiyor.
 
Mavi erkeği yeni sezonda:
Slim crop Dylan Jean ve tappered Roger’la tanışıyor. Sezonun değişilmez favorisi skinny Jake, iddialı kesimiyle süper skinny James, slim rahatlığını ofisten hafta sonuna taşıyan Marcus jean’i giyiyor.
 
 

Havana’dan Mavi’ye uzanan, egzotik, renkli ve heyecanlı bir yaz!
 
Bu sezon, Mavi kadını ve erkeği için özgürlük, rahatlık ve özgünlük ön planda. Gezgin ruhlardan ilham alarak hazırlanan bu koleksiyon, özellikle tropikal esintileriyle sezona enerji katmaya hazırlanıyor. Renk paletinde Havana evlerinin canlı renklerini kullanan Mavi tasarımcıları, Latin ezgilerinin pozitif çizgisinden de etkileniyor. Denim parçaların etrafına örülen ve onlara uyum sağlayan bu koleksiyon, Mavi’nin “denim friendly” stilini güçlendiriyor.
 
Mevsim geçişlerine yumuşacık trikolar, havalı trençkotlar, yağmurluk gibi hayat kurtarıcı parçalarla hazırlanan Mavi kadını, havalar ısındıkça capcanlı bir stile bürünüyor. Sezonun öne çıkan “fırfır” detayı, elbiseden bluza, birçok parçada görülüyor. Çiçek işlemeleri pötikare (gingham) üstlere feminen bir hava katarken, maksi elbise ve etekler de boho şıklığı şehre taşıyor. Retro baskılarla nostaljik bi hava yansıtan tişörtler, jean’lere çok yakışıyor. Crop üstler, yüksek belli etek ve pantolonlara eşlik etmeye devam ediyor.
 
Mavi erkeği urban look’tan casual modern erkeğin stiline geçiş yapıyor. Militer, camo, vintage ve tropikal etkilerin görüldüğü erkek koleksiyonu; bahar aylarına sade kesimli sweatshirt’ler, büyük cepli yağmurluklar ve incecik trikolarla giriş yapıyor. Renk bloklarıyla sportif duruşu olan ceketler de bahara eşlik ediyor. Sezonun genel havasını yansıtan tropik ezgiler, özellikle palmiye desenleriyle gömlek, tişört ve şortları etkisi altına alıyor. “Geek” kültüründen ilham alan baskılı tişörtler, sezonun göze çarpan parçaları oluyor. Cepteki grafik baskılarıyla farklılaşan gömlekler, tişört ve gömlekleri ele geçiren patch çılgınlığı ve moda dünyasına dönüş yapan kargo şortlar da sezonun öne çıkanları.
 
Mavi Aksesuar Koleksiyonu, mayo ve bikinilerle zenginleşiyor
 
Sezonu etkisi altına alan tropik esintiler, aksesuar koleksiyonunda da çokça görülüyor. Mavi kadınının bu sezon en büyük sürprizi onlarca farklı rengi ve modern kesimiyle şekillenen bikini ve mayo koleksiyonu oluyor. Küba’lı kadınların dünyaya ilham veren renkli stili, onlarca rengiyle bandana’larla ve hasır şapkalarla karşımıza çıkıyor. Bu sezon yeni formlarıyla giderek büyüyen sırt çantası koleksiyonu; deri görünümlü, süet, püsküllü, denim, metalik, kadife ve sportif tasarımlarıyla aklı farklı yerleri keşfetmekte olanlara farklı öneriler sunuyor. Erkekler de geniş bir şapka ve deniz şortu koleksiyonuyla Mavi kadınına eşlik ediyor.
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI