Ana SayfaYaşamMaviology`nin yeni sayısı hazır

Maviology`nin yeni sayısı hazır

Alternatif gençlik kültürü dergisi Maviology, 14 yıllık yolculuğuna 42. sayısıyla devam ediyor. Maviology’nin yeni sayısında, modanın hakimiyeti artarken, insan profilleri ve modern sanat sergilerinden kesitler öne çıkıyor. Hazırladığı özgün dosya konularıyla farklılaşan Maviology’nin okurlarına sunduğu yeni maceralardan bazı konu başlıkları şöyle:

“Jeans’in İsimsiz Ustası” konulu haberde, yakın zamanda ortaya çıkan ve kimliği belirlenemeyen bir İtalyan ressama ait 5 tabloda resmedilmiş jean’lerden yola çıkılarak, jean’in bilinen tarihinin değişmek üzere olduğu öne sürülüyor. Dergide detaylı biçimde yer alan tablolar, jean’in anavatanının Fransa olduğuna dair genel yargıyı değiştirmeye hazırlanıyor.

Mavi  “Blucinin sana benziyor mu?” sorusuna aradığı yanıtla, mükemmel kalıplı jean’lerini ve karakteristik özelliklerini Maviology’de ortaya koyuyor.

Geleceğin moda tasarımcılarını keşfetmek amacıyla bu sene 9.’su düzenlenen ITS (International Talent Support), derginin dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. Finale kalan 12 adayın heyecan verici tasarımlarını görmek ve yarının John Galliano’larını, Vivienne Westwood’larını şimdiden tanımak isteyenler, derginin sayfalarını merakla karıştırıyor.

Moda tasarımcısı ve illüstratör Mariel Manuel, ses getiren başarılı hikayesini paylaşıyor. Modayla içiçe olan herkes gıptayla başarı öyküsünü okuyor.

Maviology, son zamanların en çok konuşulan konularından “baş giyim stilleri” için; Kahire’den Hamburg’a, Endonezya’dan Tayland’a, Nişantaşı’ndan Yemen’e uzun bir yolculuğa çıkıyor ve stilleri inceliyor.

20. yüzyıl sanatının 3. boyuta taşınma öyküsünün temel taşlarına ışık tutan ve “Centere George Pompiou”da düzenlenen “Arman” sergisi, sanat tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Paris’te Grand Palais’de düzenlenen 2010 Dünya Eskrim Şampiyonası açılış törenine, Fransa’nın özgürlük simgesi Marianne rolüyle çıkan İpek Atcan’ın marjinal hikayesi, okuyucuların büyük ilgisini çekiyor.

İstanbul’la ilgili konulara sık sık yer veren Maviology, bu kez de “Genç Seslerinden İstanbul’un Müziği” haberiyle, hem İstanbullu genç müzisyenleri okurlarıyla tanıştırıyor, hem de “İstanbul’un şarkısı nedir?” diye soruyor.

“Back to the Future” filminin New York’ta gerçekleştirilen 25. yıl kutlamasına katılan Berk Günsev ve Fatih Tüylüoğlu’nun fotoğrafları ve partisi dillere destan olan etkinlikle ilgili izlenimleri, filmin fanatiklerini çılgına çeviriyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI