Ana SayfaAstrolojiMayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Uzman Astrolog

https://sorumgeldi.com/emire-tugce-akarlar

Instagram: astrodanismanim

Danışmanlık almak için;

İletişim: 
tugce.akarlar@gmail.com

Uzman Astrolog ve Yaşam Koçu Emire Tuğçe Akarlar mayıs ayının retrolarının burçlar özelinde neler getireceğini Trendus okuyucuları için yorumladı.


 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ
Yönetici gezegen Mars Balık burcunda ve 28 Haziran’a kadar burada kalacak. Gizli konular, bilinçaltı meseleleri, krizleri çözmek için aranacak bulunacak yollar alanında; iç dünyanda oldukça önemli süreçlere neden olabilir. Biraz meselelerin nedenlerini de keşfedeceğin bir zaman dilimi olacak bu… Gelecek ile ilgili planlarında biraz kısıtlanma engellenme hissederken belki, yakın çevre ilişkilerin kardeşlerin ile ilgili de beklenmedik sorunlar krizli durumlar aslında ortaya çıkabilir. Yapmak istediklerinle, mevcut durumun arasındaki zorluklar can sıkıcı olabilir, bu da biraz pasif agresif bir tutuma yol açabilir. Hayatında önemli kişiler ile ciddi konuşmalar yaparak, kökten çözümler aranabilir. Yasak duygular bu dilimde yükselebilir. Gizli aşklar, geçmiş hatıralar daha fazla yalnızlaşma bir köşeye çekilme getirebilir; daha sessiz ve daha gizlilik içinde hareket etmek isteyebilirsiniz. Bu hafta biraz daha dışa dönük, gelecek hafta ise yapmak istedikleriniz ile ilgili aktif bir araştırma ve iletişim içine gireceğiniz bir süreç olacak.

      

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA
Venüs’ün geri hareketi sizin para evinizde en klasik anlamda. Ama elbette bu kendi mutluluğunuzla, kendinizle olan ilişkinizle de ilgili biraz içe dönme, yapmak istedikleriniz ile ilgili daha bencilce belki hareket edeceğiniz bir süreci başlatıyor bugün itibariyle.  İletişim gezegeni Merkür’ün de özünüze verdiğiniz değerler ile ilgili olduğu bu dilimde; belki yaptığınız işlere daha fazla güvenmek, kendinize ama sadece kendinize daha çok inanmak konusunda daha cesur davranıyor olacaksınız. Bu güzel bir şey! Satürn de Kova burcunda geri harekete geçmesi ile beraber; yapılandırmakta olduğunuz ciddiyet gerektiren projelerde aslında çok daha gerçekçi bir tutumla meselelerin iç yüzüne ineceksiniz. Kimlerin ne kadar aslında size destek ya da köstek olduğu ile ilgili bir eleme süreci olarak da çalışabilir bu. Adaletli olunması gereken bir zaman öte yandan. Mars balık burcunda; gelecek ile ilgili umutlarınızda ansızın karamsarlaşma; böyle belli belirsiz bir mücadele ruhu; sizi rahatsız ve huzursuz edebilecek endişeler getirebilir. Bu anlarda belki daha da işte kendinize sarılmanız gerektiğini hatırlıyor olacaksınız aslında. Özellikle 25 Mayıs haftasında yaşadığınız yerde ve çalıştığınız ortama verilecek yeni bir yön; kafanızda ciddi anlamda şekillenmiş olacak gibi duruyor.

       

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER
Yeni şeyler öğrenme güdünüz özellikle 28 Mayıs’a kadar çok güçlü, iletişimde doğrudan bir dil kullanabilir, zihninizin hızına yetişmekte bu sefer siz bile zorlanabilirsiniz, zira Venüs de burcunuzda geri hareket etmeye başladı. Uzun zamandır içinizi sıkan konular ile ilgili çok uzun bir zaman sonra bir şey yapabilme gücü bulacaksınız… Aşk hayatınız ile ilgili biraz gerilimli bir ruh hali, biraz çaresiz hissetme, anlaşılamamadan yakınabilir gerilimli süreçleri bir tık daha tırmandırabilirsiniz; dikkat etmekte fayda var. Öte yandan bu dilimde geçmişi hatırlayarak daha melankolik bir ruh haline girebilirsiniz. Bir takım yasal konular Marttan beri üzerine kafa yorarken kendinizi bulduğunuz bir takım bakış açılarınızda bir değerlendirme süreci ortaya çıkacaktır. Özel ilişkilerde, finansal konularda, satılması beklenen mallar ya da varsa krediler borçlar ile ilgili harekete geçmek isteyecek, belki taşınmayı bile bu süreçte düşüneceksiniz. Eğer bu daha önceden planlanan ve fakat yarım kalmış bir şey idiyse belki bunun için kolları sıvayabilirsiniz, ama yoksa şuanda yeni bir yere geçmek için satın alımlardan kaçınmalısınız. Gelecek hafta özellikle yaşanması olası duygusal krizlere dikkat edilmelidir.

     

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ
Bu hafta Jüpiter’in ciddi ilişkiler beraberlik alanında geri hareket etmeye başlaması, geleceğiniz ile ilgili olası süreçlerde değişimlerden haberdar olmanızı sağlayacak. İşinizde, eşinizin hayatında, eğer evliliği ilgilendiren bir süreçte iseniz bununla ilgili yavaşlama, bir şeylerin yönünü tayin etmekte zorlanma, biraz süreç sizin dışınızda ilerliyormuş gibi daha teslimiyetçi bir ruh haline mecburi olarak geçmeniz söz konusu. Hayatınızı dönüştürecek bir takım ilişkiler, finansal krizler ile ilgili akılcı olmak ve uyum sağlamak durumunda olduğunuzun farkındasınız. Marsın da balık burcuna geçmesi ile beraber; üzerine eğilmek istediğiniz konular ile ilgili daha naif bir iletişim dili benimseyebilirsiniz. Çalıştığınız ortamı değiştirmek ile ilgili ciddi bir düşünce sizi meşgul etmeye başlayabilir. Çalışma hayatınızda arkanızdan dönen işlerden de gene bu dönem haberdar olmak; strateji belirlemenizi sağlayacak gibi. Uzun zamandır üzerine eğilmek istediğiniz bir konu varsa gene bu dönem, onun için kendinize zaman yaratarak çalışma imkanı da bulabilirsiniz. O zamanı da; kendiniz yaratıyor olacaksınız.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN
Sosyal çevre, gruplar ve arkadaşlıklar alanınızda Venüs’ün geri hareket etmeye başlaması, özellikle finansal birikimler, geçmişte kalan krizli ilişkiler ile ilgili sizi yorabilir. Bir takım ortaklaşa yapılan işlerde fikir ayrılıkları, yeniden planlama yapılması arzusu ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınızla beraber üzerine emek harcadığınız projelerde; belki bazı şeyler sizi eskisi kadar heyecanlandırmayabilir ya da dün hayır derken bugün aynı konuya siz daha tutkulu bir şekilde eğilebilirsiniz. Duygusal bir beraberlik içinde krizler söz konusu olabilir, geçmişten gelen bir aşk yeniden hayatınıza girmek isteyebilir. Biraz platonik duygular içine girebilirsiniz. Sosyal çevrenizden bir arkadaşınız ile aranızda bir takım arkası gelmesi çok zor yakınlaşmalar yaşanabilir. Gelirinizi nasıl koruyacağınız ile ilgili kafanız karışıkken, yurt dışı ile ilgili yatırımları da bu süreçte araştırabilirsiniz. Sağlık için spor yapmanızın kaçınılmaz olduğuna ikna olabilirsiniz. Zira özellikle de sizler, sağlığınızla ilgili almanız gereken önlemleri atlamamanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz… bu açıdan da zamanın sizi destekliyor olmasının kıymetini bilin.

  

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK
Ve burcunuzun yöneticisi Merkür artık ikizler burcunda. Kariyeriniz, sorumluluklarınız, toplum karşısındaki duruşunuz ile ilgili oldukça önemli bir analiz süreci de sizin için başladı. Antenlerinizi açacağınız, araştıracağınız gerekirse hiç çekinmeden tartışacağınız bir sürece girdiniz. Tartışmalarınızdaki tüm hal ve tavırlarınızda ‘ben ne kadar değerliyim haberin var mı, yaptığım işlerin, sana ne kadar kazandırdığının farkında mısın? Bir geleceğimizin olabilmesi için ne gibi sorumluluklar almaya hazırsın’ diyor olacaksınız. Ciddi ilişkiler ortaklıklar alanında da hareket edecek olan mücadele gezegeni Mars da bir yandan bu tavır ile ilgili sizi içsel bir münakaşaya adeta sokacak gibi duruyor. Yani sanki karşı taraf duyup duymazdan gelecek, duvara konuşuyormuşsunuz gibi hissettirecek. Belki de siz böyle bir vurdumduymaz tavırla köy yanar deli taranırcasına aman canım diyerek oralı bile olmayacaksınız. Ancak bu umarsız tavrın içinde; uzaklaşacağınız yer kendi içiniz, terk etmeye hazırlanmakta olduğunuz şey ise mevcut süreciniz… hayatınızda yeni bir oluşum için ( evlilik, iş teklifi ) yer değiştirmeye hazırlıklı olun. O nedenle her türlü maddi manevi başlık enine boyuna konuşulmayı gerektiriyor.

   

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ
Yönetici gezegeniniz Venüs, hayata bakış açınızı, felsefelerinizi anlatan evde geri hareketine başladı. Uzun zamandır zaten sürekli geçmiş meseleleri pişirip pişirip kendinizi asıp kesiyorsunuz… Neden böyle oldu, neden bunları yaşadım, nelere eyvallah dedim, ah kendimi ne hallere düşürdüm derken; şimdi kendinizi bir özgürlük savaşçısına çevirip, hayatınızda özgürce at koşturmaya çalışan kişilere orada dur bakalım diyebilirsiniz. Yanınızda çalışanlarla, beraber yaşadığınız kişilerle aranızda zorlayıcı gerilimli durumlar oluşabilir. Bir iş için kolları sıvayarak uzun soluklu çalışma, yeni bir strateji ile ilerlemek şart olabilir. Bir takım yasal konular ile ilgili düşüncesiz tavırlar sonradan kendinizi zora sokacağınız sonuçlar doğurabilir, akıllı olmakta fayda var. Yurt dışı bağlantılı konularda bu süreçte hayatınıza dahil olabilir. Tamamlanması gereken akademik bir çalışmanın içinde iseniz kendinizi tamamen buna vakfedebilirsiniz. Hayattan keyif almak için biraz daha gerçekçi olmak gerektiğini, masalların sadece masallarda olduğuna ikna bir biçimde aptal görünmekten çekinmeyeceğiniz bir formata geçeceksiniz. Haziran sonu, yepyeni bir size, yepyeni bir çevrenin içindeyken; aynaya bakmaya hazır mısınız?

    

AKREP VE YÜKSELEN AKREP
Burcunuzun yöneticisi Mars Balık burcunda sizin aşk ilişkiler alanınızda. Aşk ilişkiler gezegeni Venüs de krizli ilişkiler alanınızda Retro. Şimdi sevgili akrepler açık konuşalım. Fazlaca rekabetçi bir sürece giriyorsunuz. Bir takım yasak aşklar hayatınıza bu süreçte girebileceği gibi, geçmiş ilişkiler de kendisini hatırlatabilir. Fazla kontrolcü, fazla sahiplenen oldukça sorgulayıcı bir duruma girip, mevcut duygusal ilişkilerinizde de restleşmelerin dozunu arttırabilir, işin tadını kaçırabilirsiniz. Bazen her şeyi ama her şeyi değiştirmeye ve kontrol etmeye hakkınız olduğunu zannettiğiniz o anlardan biri daha geldi yani işte:) bu süreci efektif olarak geçirmenizi sağlayacak şey; gereksiz risklerden, içinizdeki çocuğu umarsızca şımartmaktan kaçınarak; düşünce şeklinizi, kendinizi değerli hissetmek için hayatınızda olsun diye delirdiğiniz gereksinimlerinizi yeniden düzenlemek, çeki düzen vermek. İçinize dönmek, aslında sizi mutlu eden ve bütüne fayda sağlayan her türlü spiritüel konuda daha fazla büyüme sağlarken, kontrolcü tarafınızı kendinize döndürün. Etrafınızdaki kimseler de en az sizin kadar akıllı. Bunu unutmadan akıl savaşları arenasında konumunuzu belirleyin. Kimsenin kimseye pek tahammülünün olmadığı zamanlardayız zira.

YAY VE YÜKSELEN YAY
Hazır mısınız? Taşınacak mıyım, evi mi değiştireceğiz, kim benimle bu yuvada kalacak, kim gidecek sorularını etkili biçimde sormak için vakit geldi. Ciddi bir ilişkide evliliğinizde ya da ortağınızla aranızda fikir çatışmaları olursa, mekanı terk etmeyi mi yoksa yeni bir düzen sağlamak için tarzınızı yeniden yapılandırmayı mı tercih edeceksiniz… Kardeşleriniz yakın akrabalarınız ve dostlarınız bu süreçte sizi biraz yorabilir. Onların varlığını tam hissetmeye başlamışken, birden artık onların orada olduğunu görmekte yeniden zorlandığınızı fark edebilirsiniz. Bu da kendi içinize biraz daha dönmenize neden olabilir. Kendinizle ilgili kazanmak istediğiniz edimleriniz; yakın ilişkilerinize stress olarak yansıyabilir. Eski bir ilişki yeniden hayatınıza girerken, var olan ilişkinizde 3. Kişilerin varlığı bu dönemde karşınıza çıkabilir. Bu açıdan siz de gizli saklı ilişkilerden uzak durmaya bakın aman gözünüzü seveyim. Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olmayın. Bunu ruhsal bir yapılanma, hayatınızda önde gelen sizi var eden bir konuyla ilgili dengeyi yeniden bulma süreci gibi düşünebilirsiniz. Geçmişin tozları, baba evi düşüncesi, aile bağları bu dönemde sizi ücra köşelerde, buruk yalnızlıklara çekmesin, buna dikkat edin.

  

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK 
Kendinizi ortaya koymanızı sağlayan, güç elde etmenizi, kontrolü elde tutmanızı sağlayan Mars’ın Balık burcuna geçmesi ile sizin için baş ağrılı bir dönem, dilin kemiğinin olmadığını hatırlayacağınız zamanlar başladı. Kendinizi ispat etmek için kolları sıvayıp yapmaya karar verdiğiniz başlangıçlarınızla ilgili bir programlama sürecine geçiyorsunuz artık. Aşk ilişkiler gezegeni Venüs ikizler burcunda geri hareket ederken, yanınızda çalışanlara, evcil hayvanlarınıza, sizinle arkadaş geçinen özellikle de kadın dostlarınıza dikkat edin. Aşk açısından da; çalıştığınız ortamda flörtler meydana gelebilir… Bu kişilerin hayatında başka kişiler olabilir kalbinizi hemen açma gafletinden sakının, hoş belki de sizin vardır… ya da ‘daha önceden de söylemiştim ama hiç ilgilenmedin’ diyen kişiler de gene bu süreçte kendilerini hatırlatabilirler. Belki de eski geçip giden eşiniz hatta! Dikkat! Sorumluluklarınız ile ilgili yapmanız gereken çoktan tamamlanmalıydı dediğiniz işlere bu dönemde kendinizi kaptırabilirsiniz. Eski bir iş fikrini yeniden değerlendirebilirsiniz. Komşular ile tartışmalar, kardeşler akrabalar ile huzursuzluklar da bu süreçte olasıdır. Kimseyle takışmamaya tartışmamaya özen gösterin derim ben. Zaten dışarıyla çok uğraşacak halinizin de pek olmadığı iyice evin içine kapanmak isteyeceğiniz bu süreçte; ortaklarınızın eşinizin arkasından dönen olaylardan da haberdar olabilir, katalizör görevi üstlenebilirsiniz. İletişimde sakin, bolca üretken, değişen sosyal çevreye şimdiden hazırlıklı, yola devam edin.

   

KOVA VE YÜKSELEN KOVA
Sevgili kovalar, Satürn burcunuzda geri hareket etmeye başladı. Temmuz ayına kadar; hayatınızda hissettiğiniz güçlenme, belki eşinize artık iyice katlanamama hali, belki biraz gelecek planları inşaa etme süreci ile ilgili bir geri çekilme analiz etme zamanı geldi. Aşk ilişkiler alanınızda Venüs de geri hareket ederken, zor ilişkiler açısından gerçekten çok daha zor bir süreç başlayabilir. Neden zor, şeytan azapta gerek demişler. Venüs Retro olduğundaysa şeytan 7/24 gerekli gereksiz bizimle; size türlü yaramaz düşünceler fısıldayacak. Belki geçmişin karanlık sayfalarına gidip kendinizi sorgulayacaksınız. Belki eski bir aşkı yeniden canlandırmaya çalışacaksınız. Bu süreçte kendinizi ispat etme, var olduğunuzu bilme ihtiyacınız oldukça yükselecek. Yaratıcı anlamda bu çok keyifli çalışır. Üretir üretir ve üretirsiniz. Uzun zamandır duyulmayı bekleyen içsel çocuğunuza kulak verebilirsiniz. Bir projeyi hayata geçirebilir ve sonra yaptığınız o şeye saatlerce günlerce hayranlık içinde bakabilirsiniz ve gelecek yıllarınıza armağan olarak sunabilirsiniz. Yani şeytanla anlaşma olmaz ama; yapabilirseniz güzel şeyler için anlaşın 😉

   

BALIK VE YÜKSELEN BALIK
Mars burcunuza geldi. Biraz hareketlenme hissettiniz mi yoksa sadece bir yerlerde sinek vızıltısı mı var… Bilemiyorum. Ama yaşadığınız yerde, Venüs geri hareket etmeye başladı. Bir takım paylaşımlı durumlar, mirasla ilgili meseleler, hayatınızdaki kadınlar ile ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kardeşlerinize ya da onların hayatındaki kişilere; ya da eşin akrabalarına tahammülünüz gram kalmayabilir. Nedense bir anlamsız huzursuzluk, bir şeyleri kökten değiştirme isteği çok güçlü olabilir. Bu yaratıcı bir fikir, bir eğitim yeni bir iletişim sürecine ilişkin de beklenmedik bir çıkış olarak çevrenizde yankı bulabilir. Yani dışarıdan nasıl durduğunu hiç umursamayacaksınız bunu belirteyim. Satürn geri hareketine başlayarak; hayatın içinde beklenmedik biçimde sizi huzursuz eden o durumu; önünüze tekrar getirecek. Yani görülen hikayeyi elinizden alıp, uzaktan bakıp kafa yormanız gereken, henüz olgunlaşmadığı için de raftan indirmenize müsaade etmeyeceği bir yere kaldıracak. Bu süreçte siz nerede ne yapmak istiyorsunuz, kendinizi hangi alanda ortaya çıkartmak istiyorsunuz, kimlerle hayatınıza yola devam edeceksiniz bunu kritik edeceksiniz. 21 Mayıs haftasında yanlış hamlelerden de özellikle sakının… Kafalar uçacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI