Ana SayfaAstrolojiMerkür Retroları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Merkür Retroları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Belki bir kişiyle tanıştıktan sonraki beş dakika içinde tam olarak doğum yerini ve saatini sormanız ile tanınıyorsunuz ya da belki bu sorular size soruluyor ve barda bir yabancının neden bu bilgiye ihtiyaç duyduğu hakkında hiçbir fikriniz olmuyor. Ne olursa olsun, Merkür gerilemesi/retrosu olarak bilinen astronomik fenomeni ve ona eşlik ettiği söylenen kargaşayı ve kaosu büyük ihtimalle duymuşsunuzdur.

Öncelikle Merkür gerilemesi hakkında biraz bilgi verelim. Bu astronomik olay, Merkür’ün Dünya’ya göre yörüngesinde geriye doğru hareket ediyor gibi göründüğü optik bir yanılsamaya atıfta bulunur. Bu doğru: Merkür geri giderken aslında geriye doğru hareket etmiyor, sadece Dünya’daki bakış açımızdan öyle görünüyor. Gökbilimciler buna “görünür geri hareket” diyor ve Merkür gezegenine özel değil. (Plüton, Satürn ve Neptün de dahil olmak üzere diğer gezegenler de geri hareket ederler.) Bununla birlikte, Merkür’ün gerileme dönemleri, özellikle iletişim, seyahat ve teknoloji (astrolojiye göre Merkür’ün yönettiği şeyler) ile ilgili olarak açıklanamayan aksiliklere ve sıkıntılara neden olma eğilimindedir.

Astrolojide Merkür Retrosu Ne Demektir?
Astrolojide, retrograd dönemler esasen yavaş hareket zamanı veya bir gezegenin tam potansiyelinde ilerlemediği (ve dolayısıyla sizin de ilerleyemediğiniz) anlamına gelir. Bir gezegenin yönettiği söylenen yaşam alanına bağlı olarak, her tür gerileme sırasında aksilikler yaşayabilirsiniz. Merkür, astrologlar tarafından her türlü iletişimi yöneten gezegen olarak bilindiğinden, bu zamanlarda ne söylediğinizin ve ne yazdığınızın iki kat farkında olmak önemlidir, çünkü düşünceleriniz, sözleriniz ve duygularınız çeviri sırasında kaybolabilir. Merkür geri harekette olduğunda, e-postalardan projelere ve metin mesajlarına kadar tüm yazılı iletişim biçimlerini iki veya üç kez kontrol ettiğinizden emin olun. The Old Farmer’s Almanac; ayrıca, bu süre zarfında herhangi bir sözleşme imzalamaktan kaçınmanın akıllıca olabileceği konusunda da uyarıyor. Genel olarak, bu gerileme dönemlerinde – ve özellikle Merkür’ün 2022’de geri harekette olduğu zamanlarda – ekstra sabırlı, zamanlama ve iletişim konusunda esnek olmak, herhangi bir rahatsızlığı -gezegenlerin bununla bir ilgisi olsun ya da olmasın- biraz daha az etkiyle geçirmenizi sağlayabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI