Ana SayfaYaşamMoly Artık Tek Böbrekle Yaşıyor

Moly Artık Tek Böbrekle Yaşıyor

Moly, Pınar Tokgöz’ün sahibi bulunduğu, 7 yaşlı dişi  Cocker ırkı bir köpekti. Ev ortamında aileyle birlikte mutlu bir yaşam sürdürüyordu. Moly`nin sahibi; köpeğinde, çok su içme, sık idrara çıkma gibi belirtiler gözlemlemişti. Bir süre sıcaklardandır diye önemsememişti durumu. İdrarını kanlı yaptığını fark ettiğinde ise köpeğini hemen Anatolia Hayvan Hastanesi`ne götürdü. Burada  radyolojik ve ultrasonografik incelemelerle detaylı kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Sonuçlar Moly’nin sağ böbreğinde tümoral oluşumun başladığını gösteriyordu.
Tümör başlangıç aşamasındaydı ve metastaz yapmadan böbreğin alınması gerekiyordu. Operasyon öncesinde serum ve destek tedavisi uygulandı Moly’e. Önemli bir ameliyat geçireceğinden genel durumunun güçlü olması gerekiyordu.
Operasyon, Doç. Dr. Cem Perk ve ekibi tarafından yapılacaktı. Bu amaçla önce inhalasyon (gaz) anestezisi uygulanan köpek, anestezi makinasına bağlandı ve tüm yaşamsal parametrelerinin kontrolü için monitörize edildi. Operasyon, anesteziden sorumlu hekimle birlikte 4 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Ameliyat başarılı geçmiş, sağ böbrek herhangi bir komplikasyon olmadan alınmış (nefrektomi) ve patolojik incelemeye gönderilmişti. Moly iyileşme sürecini hastanede yatarak geçirdi. Uygulanan destek tedavisiyle giderek durumu düzeliyor, eski neşesine kavuşuyordu. 1 hafta sonra dikişleri alınarak hastaneden taburcu edildi. Ameliyat öncesi şikayetleri kalmamıştı sevimli köpeğin. Patoloji raporu böbrekte grade 2 olarak derecelendirilen bir adenokarsinomayı ortaya koymuştu.
Tümör erken evrede teşhis edilip nefrektomi uygulandığından, Moly’nin hem hayat kalitesi artmış hem de yaşam süresi uzamıştı. Tüm pet hayvanlarınıza sağlıklı günler dilekleriyle..

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI