Ana SayfaModaMontblanc'dan Efsanevi Bir Koleksiyon: Meisterstück 80 Günde Devriâlem

Montblanc’dan Efsanevi Bir Koleksiyon: Meisterstück 80 Günde Devriâlem

Montblanc’ın yazı kültürünün ikonu, Fransız yazar Jules Verne’in ünlü macera romanından ilham alan yeni kalem koleksiyonu Montblanc Meisterstück 80 Günde Devriâlem, tüm dünya ile eş zamanlı Türkiye’deki Montblanc butiklerinde ve www.rotapsaat.com adresi üzerinden satışa sunuldu.

Montblanc Meisterstück Around The World in 80 Days koleksiyonu üç kalemden meydana geliyor. Meisterstück Around The World in 80 Days Resin Le Grand & Classique; üzerlerinde Phileas Fogg’un seyahatinin temel öğeleri olan okyanus ve iskambil kağıtları desenlerini barındıran, değerli mavi reçineden yapılma kapak ve gövdeden oluşuyor.

Meisterstück Around The World in 80 Days Resin Doué Edition’ın platin kaplama kapağında dalga deseni ve buharlı gemi figürü yer alırken, gövdesinde hafif gradyan efektli, ışığı yansıtan, mavi lak görülüyor. Kapak, üzerinde buharlı gemi bulunan, metal bir kabartma ile süslendi.

Meisterstück Around The World in 80 Days Solitaire Edition seyahatin ilk 18 günündeki buharlı gemi ve okyanus dalgalarına ithafen kıvrımlı bir desene sahip, ışığı yansıtan, mavi laklı bir kapak ve gövdeden oluşuyor. Ayrıca buharlı gemi kabartması da var. El yapımı, çift renkli, rodyum ve şampanya tonlarındaki 18K altın kaplama uçta ise Jules Verne’in macera öykülerine atıfta bulunan sıcak hava balonu figürü yer alıyor.

Kalemlerle uyumlu aksesuarlar dikkat çekiyor

Koleksiyonda ayrıca kitabın sahip olduğu lider ve maceracı ruha itafen, akıllı saat, kırtasiye malzemeleri ve uyumlu aksesuarlar da yer alıyor. Koleksiyondaki akıllı saate özel bir “80 Gün” yüzü ve koleksiyonda vurgulanan okyanus desenini taşıyan, mavi, dana derisi kayış bulunuyor. Dalga desenli, mavi, deri kalem kılıfı, kitabın temasına uygun desenlerde dana derisi defterler ve ünlü romandan ilham alan, koyu mavi bir mürekkep ise kırtasiye ürünlerini oluşturuyor.   Koleksiyon kapsamında erkekler için özel tasarlanan aksesuarlar ise iskambil sembolleriyle süslü, yuvarlak, çelik kol düğmeleri ile deri ve çelik bileklikler yer alıyor.

Yaz ruhuna uygun indigo mavisi ön planda

Koleksiyondaki parçaların indigo mavisi rengi ve dalga deseni, kahramanın Süveyş Kanalı’ndan Bombay’a yaptığı okyanus yolculuğundan esinleniyor. Karakterlerin seyahatindeki ilk ayağın temel ulaşım aracı olan buharlı gemi, her bir parçanın kapağına lazer ile işlendi. Fogg’un bahse girdiği iskambil oyununa ithafen klipse siyah vernik ile maça ası, kapaktaki dalga desenine ise ayrık şekilde diğer semboller yerleştirildi.

Seyahatin ilk ayağını tamamlamak için gereken 18 gün kalemlerin kapak tepesinin arka bölümüne, tüm seyahat için ayrılan 80 gün ise ön tarafına işlendi. Au 750 som altından, el yapımı uca ise seyahatin başlangıcı olan 2 Ekim tarihi ve Fogg’un Bombay’a ulaşarak ilk ayağı tamamladığı 20 Ekim tarihleri kazındı. Sıcak hava balonu ise Jules Verne’in maceracı ruhuna ve Balonla Beş Hafta adlı bir başka eserine atıfta bulunuyor. Zanaat ve tasarımda mükemmelliğin sembolü olan reçineden yapılma Montblanc logosu ise her bir kalemin tepesini süslüyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI