Ana SayfaMagazinMTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde Liam Gallagher’a ‘Rock İkon’ Ödülü Verilecek

MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde Liam Gallagher’a ‘Rock İkon’ Ödülü Verilecek

Liam Gallagher, 3 Kasım Pazar günü İspanya’nın Sevilla kentinde FIBES Konferans ve Sergi Merkezi’nde canlı olarak yayınlanacak olan ‘2019 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde Oasis’in hit şarkılarından birini ve eleştirmenlerin beğenisini kazanan ‘Why Me? Why Not.’ isimli solo albümünden bir parçayı seslendirecek.

 

Global yetenek ve müzik yöneticisi, Viacom ve ortak marka MTV International’ın yöneticisi Bruce Gillmer: “Liam Gallagher şüphesiz zamanımızın en başarılı, en etkili ve en renkli rock sanatçılarından biri. Hem eski grubu Oasis ile hem de solo albümü ile Liam’ın bize kazandırdığı zengin müzik tarihi, ilk “Rock İkon” ödülünü yaratmamız için bize ilham verdi. Hiç şüphe yok ki, Liam rock dünyasında silinmez bir iz bıraktı ve bu iz gelecek nesilleri şekillendirmeye devam ediyor” dedi.

 

Neslinin en ikonik solisti olan ve Oasis ile çığır açan hitlere imza atmış olan Liam Gallagher, 2017 yılında çıkan solo albümü ‘As You Were’ ile müzik dünyasına dönüş yapmıştı. Albüm 100 bini aşan satış rakamlarıyla İngiltere listelerinde zirveye ulaşmış ve altı aydan uzun bir süre ilk 40 listesinde kalmıştı.

 

MTV, Dünyayı Dönüştüren Korkusuz Aktivistleri Onurlandırıyor

MTV, ‘2019 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ kapsamında, dünyayı müzik, hikaye anlatımı ve inovasyon yoluyla değiştiren 5 korkusuz aktivist ve gençlik liderini ‘2019 MTV EMA Nesli Değiştirenler Ödülü’ne aday gösterdi. ‘2019 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ kırmızı halı ön gösterisi sırasında ikonik MTV kişiliği Sway Calloway tarafından verilecek olan ödül için dünyanın dört bir yanından beş aktivist seçildi.

 

MTV International, her aktiviste maddi bağışın yanı sıra çalışmalarını ve eşsiz hikayelerini markanın yaklaşık 180 ülkedeki sosyal ve dijital platformlarında yayınlayarak da destek sağlayacak.

 

‘2019 MTV EMA Nesli Dönüştürenler Ödülü’ kazananları:

• Alfredo ‘Danger’ Martinez – 33 yaşında, Meksika – Danger, marjinal toplumlarda gençliği güçlendirmek ve Meksika’daki toplumsal değişime ilham vermek için hip-hop kullanan bir rap aktivistidir. Gençleri, hikayelerini rap aracılığıyla anlatabilmeleri için atölye çalışmalarına, okul programlarına ve etkinliklere öncülük ediyor.

• Shiden Tekle – 20 yaşında, İngiltere – Shiden ve arkadaşları ünlü sinema ve TV afişlerini sadece siyahi aktörler kullanarak yeniden yaratarak, bu görselleri Güney Londra çevresinde ve sosyal medyada sergilediler. Legally Black UK organizasyonu altında oluşturulan bu çarpıcı görseller, küresel medyanın dikkatini çekti ve eğlence alanındaki siyahi İngiliz karakterlerinin eksikliğine ve farklı ırkların medyada yanlış tanıtılmasına dikkat çekti.

• Lisa Ranran Hu – 20 yaşında, Çin – Lisa, Çin transseksüel genç bir kadının deneyimlerini güçlü bir şekilde yansıtan ve ülkenin LGBTQİA + konusundaki tutumu hakkında kamuoyunda tartışmaya teşvik eden film Escape’i yazdı, yönetti ve yapımcılığını üstlendi.

• Kelvin Doe – 22 yaşında, Sierra Leone – Otodidakt (kendi kendine öğrenmiş olan) bir mühendis, girişimci ve Kelvin Doe Vakfı’nın kurucusu olan Kelvin, Afrika’daki genç insanlara, az gelişmiş toplumlardaki en kritik sorunlara çözümler getirme konusunda güç veriyor. 11 yaşındayken, yerel topluluğunu güçlendirmek için çöpleri kullanarak piller, jeneratörler ve vericiler yaptı ve bunlarda bir radyo istasyonunu inşa ederek, DJ Focus mahlasıyla radyo yayıncılığı yaptı.

• Jamie Margolin – 17 yaşında, ABD – Gençlik iklim hareketinin güçlü bir aktörü olan Jamie, Washington, DC ve dünyadaki 25 şehirde 2018 ‘Gençlik İklim Yürüyüşleri’ne liderlik eden uluslararası bir iklim adalet örgütü olan Zero Hour’u kurdu. Jamie ve Zero Hour devrimci eğitim kampanyaları, gençlik girişimleri, grevler, zirveler ve iklim eylemi konuşma turları düzenledi.

‘2019 MTV EMA Nesli Değiştirenler’ kampanyası, MTV markasının gücünü, Viacom’un kaynaklarını ve nesiller arası ulaşımını kullanarak aktivistlere ve MTV izleyicilerine en önem verdikleri konularda ulaşmayı hedefliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI