Ana SayfaModaMüge Mepa tasarımlı eşsiz yakalar

Müge Mepa tasarımlı eşsiz yakalar

Eğer siz de herkesde olan aksesuarlardan çok sıkıldıysanız, üzerinizde etraftakilerden farklı birşeyler görmek istiyorsanız mutlaka tanışmanız gereken biri var: Müge Mepa

Radyo- Televizyon mezunu olan Müge, ofis ortamından çok sıkılınca içindeki tasarım ruhuna daha fazla ket vuramıyor ve başlıyor tasarlamaya. Hem de öyle sıradan tasarımlar değil. Kendisi de özgün giyinmeyi seven genç tasarımcı, piyasanın eksiğini çok iyi görüyor ve önümüzdeki sezonda hit olacak yakalar tasarlamaya başlıyor.

Gelin bu yerinde duramayan, bir an bile tasarımdan uzak kalamayan Müge`yi ve birbirinden değerli el emeği yakalarını yakından tanıyalım.


– Son zamanlarda yakalarınızı, doğal olarakta sizi çok duymaya başladık. Bu orjinal yakaları tasarlayan Müge`yi bir de siz anlatır mısınız?

1986 İstanbul doğumluyum. Yeditepe Üniversitesi Radyo- Sinema- Televizyon bölümünden mezun oldum ve kısa bir süreliğine sektörde çalıştım. Daha sonra satış danışmanı olarak Oysho`ya girdim, mağaza içi görsel koordinatörlük yaptıktan sonra mağaza müdür yardımcılığı teklifi aldım ama sosyal hayatıma ve kendime zaman ayıramadığımı fark ettiğimde bu işi bırakmaya karar verdim. Kendime vakit ayırabilmek için işten ayrıldıktan sonra da yaka tasarlamaya başladım.

– Yaka tasarlamadan önce modaya ve tasarlamaya karşı özel bir ilgin var mıydı? Genelde her tasarımcının, küçükken annesinin giysilerinden bebeklerine elbise tasarlama anısı vardır.

Lisede annemin giymediği pantolonların paçalarını kesip kendime çantalar yapıyordum. Sonrasında bilezik ve kolye tasarlamaya başladım. Dikiş makinasını kullanmayı da küçükken anneannemden öğrendim. Hayatım boyunca elimde bulunan giysileri değiştirme ve kendimden birşeyler katma merakım vardı.

– Küçüklükten itibaren kendi stilini oluşturanlardan mısın yoksa daha çok anne sözü mü dinliyordun?

Her zaman kendi bildiğimi ve içimden geleni giyerdim. Annemin tak dediği takıları takmak bana göre değildi. Genellikle onun dediklerini değil kendi takmak istediklerimi takardım. Ruhumda hep vardı.

– Radyo- Televizyon mezunusun. Okuduktan ve sektörden çalıştıktan sonra bambaşka bir alanda yepyeni bir adım attın. Buna nasıl cesaret ettin? Tasarlamaya tam olarak karar verdiğin nokta ne oldu?

Mezun olup, çalıştığım sektörü zaten pek sevmedim. Çalışma şartları ve koşulları bana göre değildi. Eskiden beri giyim sektörünün içinde olmak istiyordum. Mağazacılıkta çok zor olduğu için, gece gündüzü belli olmadığı için farklı şeyler denemek için oradan da ayrıldım.

Facebook`ta kendi adıma kurduğum bir sayfam vardı. Orada yaptığım takıları ve yakaları paylaşmaya başladım. O saatten itibaren de insanlar yaptığım yakaları çok beğenmeye başladı. Hiç tanımadığım insanlar beni ve sayfamı beğenmeye başladı. Yakaların da moda olacağını sezinlediğim anda içimdeki tasarım ruhunu iyice ortaya çıkardım. 

– Genelde genç tasarımcılar kolye, bilezik tasarlayarak ilk adımlarını atıyorlar. Sen cesaretini toplayıp yaka tasarlayarak bir adım öne çıktın. Müge Mepa denilince akla ilk olarak yakalar geliyor. Neden yaka?

Galiba yakaların moda olacağını önceden sezdim. Hem piyasada çok fazla yer alan bir aksesuar değildi. Sonuçta yeni olan bir ürünü duyurmak daha kolay oluyor. Bir de ben değişik tasarımlar yapmayı seviyorum, tek bir yaka üzerinden ilerlemek bana göre doğru bir davranış değil. 85 farklı yaka tasarladım. Her insana hitab ettiğim için daha çabuk duyulduğumu düşünüyorum.

– Tasarımcılardan ilham alıyor musun? Yakalarında podyum görsellerinden aklında kalanları uyguluyor musun? Yoksa hep içinden geçeni mi tasarımlara döküyorsun?

Özellikle takip ettiğim biri yok. Herhangi biri ya da herhangi bir şey bana ilham verebilir. Şuan senin taktığın kolyedeki kuş ya da şu noktada duran bir ağaç yani herhangi bir nesnenin detayı bana ilham konusu olabilir. Gördüğüm, ilham veren detayları yakalarımda nasıl uygulayabilirm diye yoruyorum daha çok kendimi.

– Ben seni yaka tasarımıyla çok özleştirdim. Yaka tasarımların devam edecek mi? Yoksa sezon bitince ortya bambaşka takılarla farklı bir Müge mi çıkacak?

Yaka, bence kışında devam edecek çünkü daha bu sezon patladılar. Bir kenarda yakalarım hep olacak ama farklı tasarımlara da yönelmeyi düşünüyorum. Çanta, ayakkabı tasarımları kafamda var. Tüm ilgim şu sıra yakalarda olsa da boş kalan vakitlerimde diğerleri konusunda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

– Tasarımlarında hangi malzemeleri kullanıyorsun?

Zımbalar çok moda olduğu için onları yurtdışından getirtip yakalarıma aktarıyorum. Onun dışında ağırlık verdiğim ikinci materyal ise inciler. Bu aralar her yakamda inci detayı kullanmaya çalışıyorum. Sarı materyaller de çok hoşuma gidiyor.

Keçe, kadife ve deri başlıca kullandığım kumaşlar.

– Erkeklere de tasarım yapıyor musun?

Direkt olarak erkek tasarımları yapmıyorum ama erkek yakaları üzerine uyguladığım tasarımlar oluyor.

– İleride bir butik açmak istediğini biliyorum. Moda ve tasarımla iç içe olan biri olarak bize anlatır mısın, Müge`nin butiği nasıl bir yer olurdu?

İlk butiğimi evime de yakın olan Bağdat Caddesi`nde açmak istiyorum. Büyürsem de ikinci mağazamı Nişantaşı`nda açmak istiyorum çünkü bunlar insanların asla vazgeçemediği alışveriş noktaları. Çok taşlı yakalar tasarlasam da aslında ben çok sade bir insanım. Bu nedenle Müge`nin butiği çok sade ve bembeyaz bir yer olurdu. Ortada minik bir sehpası olan ve beni yansıtan bir butiğim olsun isterdim.

– Peki Müge Mepa günlük hayatında nasıl giyinir, bu kadar modayla aşk yaşayan biri olarak? Kendi tasarımlarını takıyor musun? Yoksa işinle özel hayatını ayrı mı tutuyorsun?

Sadeliği tercih ederim. Şık giyindiğim zaman bile sadeliğe dikkat ederim ve fazla dekolteden kaçarım. Bir de çok aşırı modalaşmaya başlayan şeylerden ben inanılmaz soğuyorum. Moda olanı hemen bir köşeye atıp farklı olanın peşinden gidiyorum.

Kendi tasarımlarımı takıyorum. Kimsede olmasın diye de kendime kimsede olmayanları tasarlıyorum. Sanırım kendime ayrıcılık tanıyorum.

– Kişiye özel tasarımlar yapıyor musun? Blogun var mı? Merak edenler sana nereden ulaşabilirler?

Tasarım turşusu adımda blogum var. Oraya hem yaptıklarımı koyuyorum hem da gündelik hayatta aldıklarımı paylaşıyorum.

Yaptıklarımı Bağdat Caddesi`nde Quqla, Merry Go Round, sofigo ve Nişantaşı`nda Kumpanya 62`de satıyorum. Bana mail atarakta ulaşabiliyorlar. Bana mail attıldığında genelde hemen geri dönüyorum ve siparişlerle ilgileniyorum.

– Yakalarını hem gece hem de gündüz kullanabiliyor muyuz? Yoksa ikiye mi ayırdın tasarımlarını?

Başlarda ikisini de birarada tutuyordum. Ancak şuan iki farklı kategoru olarak çıkartıyorum. Gece koleksiyonlarında daha taşlı ve işlemeli tasarımlar ortaya çıkartıyorum. Gündüz daha spor kıyafetlerle taşınabılecek yakalar da yapmaya başladım.

– Tasarımlarını başkalarının boynunda görünce neler hissediyorsun?

Birebir gördüğüm olmadı ama tesadüfen Facebook`ta karşılaştığım tasarımlarım oldu ve kendimi hem çok mutlu hissettim hem de çok garip.

– Fiyat aralığın nasıl?

Tasarım yapıyorum diye hiç pahalıya satmıyorum. Normalde yakalar mağazalarda ne kadara satılıyorsa ben de o kadara satıyorum. Genelde 35 TL`den başlıyor ve 75 TL`ye kadar çıkıyor.

– Yakında erkekler için de tasarlamayı düşündüğüne göre erkek modasına da bir parça ilgin var. Müge Mepa, erkek modasında neleri beğenir?

Kendine has tarzı olmalı ama kesinlikle sade giyinmeli. Kısa şortları ve bol pantolonları basic t-shirtlerle kombinlemeli. Kendimde abartıdan uzak durduğum için erkekler de sade olmalı.

– Asla vazgeçemediğin takı hangisidir?

Genelde bütün takılara karşı inanılmaz bir zaafım var. Aksesuar modasını yakından takip ederim. Sürekli takım olsun isterim. Bu sezon geometrik kesimli aksesuarlardan bolca aldım.

Söz konusu takı olduğunda herşeyi takabilirim. Asla vazgeçemediğim ise yüzüklerdir.

Bu keyifli sohbet için öncelikle Müge`ye teşekkür ederim. Kendisi de yakaları gibi samimi ve içten. Müge`nin tasarımlarına yakından bakmak ve hemen en yakın satış noktasına koşup almak için fotogaleriye tıklayarak favori yakanızı seçin.
 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI