Ana SayfaGündemMÜYAP ve MÜYORBİR`de Müzik Susturulamaz Dedi

MÜYAP ve MÜYORBİR`de Müzik Susturulamaz Dedi

MÜYAP ve MÜYORBİR, yaptıkları ortak basın açıklamasında “Müziği durdurmak hayatı durdurmaktır” dedi.

Konserlerin iptal edilmesi ve müziğin susturulması söylemleri üzerine müzik sektöründen para kazanan insanlar dahil olmak üzere bir çok kesim çözüm olarak ilk akla gelenin müziğin susturulması olmasını manidar buldu ve bunun insanları mutsuzluğa ve daha çook karanlığa sevk ettiğini savundu. 

Terör saldırıları nedeniyle müziğin susması gerektiğini söyleyenlere MÜYAP ve MÜYORBİR’den de yanıt geldi.

İki birliğin başkanları Bülent Seyhan ve Burhan Şeşen, hazırladıkları ortak basın bildirisini  medya gruplarına gönderdi. Açıklamada şu çümleler yer aldı;

 “Müzik ve sanat dünyasının insanları hem bireysel hem de örgütsel olarak, yaşanan acıları tüm hücrelerinde hissediyor. Ancak, yaşanan bu acılar karşısında ilk akla gelenin müziğin susturulması olması çok anlaşılır bir şey değil. Müzik aslında hayatın kendisidir. İnsanlar acılarını, sevinçlerini müzikle dile getirir hatta tedavi ederler. Müzik marştır, müzik ağıttır, müzik danstır kısacası müzik hayattır, insandır. Terörün amacı hayatı durdurmaktır. Müziği susturun çağrısı yapanlar bilmelidir ki ‘yas tutma’ adına hayatın durdurulması çağrısı yapmaktadırlar. Terörün istediği ortam tam da budur. Evine, ailesine ekmek götürmek için çabalayan binlerce müzisyen, müzik sektöründe çalışan on binlerce insana geçim sağlama peşinde koşan Müzik Meslek Birlikleri adına ‘müziği durdurmayın’ çağrısını bir kez daha yüksek sesle haykırmayı görev biliyoruz. Unutmayalım ki müziği durdurmak hayatı durdurmaktır.”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI