Ana SayfaYaşamFlört etmeyi zorlaştıran durumlar hakkında bilmeniz gerekenler

Flört etmeyi zorlaştıran durumlar hakkında bilmeniz gerekenler

Bir daha sonsuza kadar güzel bir flört yaşayamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Sizce dünyada size uygun olan herkes birden yok mu oldu? Biriyle güzel bir ilişkiye başlamanın zorlaşmasının, çoğu konuşmanın telefonlardan yapılması ya da seçenek bolluğundan insanların kafasının karışması gibi birçok sebebi olsa da bu konuda yalnız değilsiniz. Birçok kişi kendini kaybolmuş hissediyor ve bu normal, önemli olan umudumuzu hep taze tutmak!

Sizce flört etmek artık neden herkesi daha fazla yoruyor?

Tabii ki en önemli sebeplerden biri gerçeküstü beklentiler!

Artık herkesin bir ilişkiden de ilk buluşmadan beklentisi de ekranlarda gördüklerimiz ve okuduklarımız yüzünden çok yüksek. Çünkü her yerde bir sürü “kusursuz” sahte ilişkiler ve bunları yücelten içerikler var. Tabii ki aralarında gerçekten çok mutlu olanlar vardır ama bir flörtün daha ilk başında bu büyük beklentilere girip sonrasında da hemen yelkenleri indirmek doğru değil. İnsanlar birini gördükleri anda içlerinde havai fişekler patlamasını istiyor, eğer bu olmazsa da hemen bir sonraki adayı aramaya koşuyor çünkü bize öğretildiğine göre sosyal medya potansiyel aşklarla dolu(!) Umarız öyledir.

Teknolojinin yeni nimetleri, flört app’leri!

Eskiden insanlar tesadüflere inanırdı, biriyle tanışabilmek için ortak arkadaşları çıksın diye dua ederdi. Evet, seçenek çok daha azdı ama birini tanımak istediğimizde hakkında gerçek bilgiler ve genellikle doğru referanslar edinebilirdik. Şimdi ise kendimiz hakkında gerçeküstü bir sürü bilgi verebilir, aynı şeyi yapan başkaları tarafından da hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Üstelik bu uygulamalarda o kadar çok insan var ki kimse elinde birini tutmanın değerli olduğunu düşünmüyor. Çabalamak artık anlamsız geliyor, ne de olsa biri sola kaydırılırsa altından yenisi gelir. Anlaşmaya da şans vermeye de gerek yok.

Takılma kültürü

Çok yakın bir zamana kadar bir cinsel partner edinmek çok daha zordu. Şu an, “takılma kültürü” dediğimiz yeni kavramla birlikte insanlar için seks çok daha kolay erişilebilir bir yere taşındı. Seks tabii ki kötü bir şey değil, iyi bir ilişkinin olması gereken bir parçası. Yine de eskiden seks için bazı unvanlara ihtiyaç duyulurken, takılma kültürü bu çizgileri biraz silikleştirdi. Bir yandan bu kavramın tabii ki çok işe yarar olduğu zamanlar var, iki insan da bağlılık aramıyorsa her şey harika ama eğer iki kişi de ne istediği konusunda yeterince net konuşmadıysa işte orada her şey karmaşıklaşıyor. Bu karmaşıklık kişilerin sonraki ilişkileri için de zihinde kötü izler bırakıyor.

İletişimsizlik ve belirsizlikler

Acaba benden hoşlandı mı? Bu hoşlantı bir ilişkiye evrilecek kadar güçlü mü? Buluşmadan sonraki ilk mesajı ben atsam çok mu abartmış olurum? Belki de ciddi bir şey istemiyordur… Ciddi bir şey istediğimi belli edersem kaçar mı? Bu kadar endişeli olduğumu fark ederse benden soğur mu? Bir önceki kısımda bahsettiğimiz durumların hepsi aslında insanları sonraki ilişkilerinde belirsizliğe sürüklüyor. Birçoğumuz karşımızdaki insanlardan almaktan korktuğumuz tepkiler yüzünden kendimiz olmayı unutuyoruz. Ne istediğimizi söylemenin bizi yeterince serinkanlı göstermemesinden korkuyoruz. Başta bunları gizleyebilsek de bir noktada her şey patlıyor ve belki de iyi bir arkadaş edinme fırsatını da kaçırıp karşı tarafla tamamen kötü şekilde aramızı bozuyoruz. Bunun yerine sakince başta sınırlarımızı ve isteklerimizi anlatmak, sonrasında tek tik mesajlarla karşılaşmamızı ve hiç beklemediğimiz bir anda hayal kırıklığı yaşamamızı engelleyebilir. Ne olursa olsun önemli olan kendi hislerimiz ve isteklerimiz. Bunu unutmak sağlıklı bir flört etmemizi imkansızlaştırabilir.

Flört etmek ne kadar zor olursa olsun, bir daha aşık olmak imkansız değil. Umutsuz bir romantik olmaya gerek yok, hayatın getirebilecekleri hakkında iyimser olsak yeter!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI