Ana SayfaModaNeil Hendy ile moda üzerine

Neil Hendy ile moda üzerine

1884 yılından bugüne kadar attığı başarılı adımlar ve podyum trendlerini yakalayan iddialı parçaları ile İngiltere`nin en köklü markalarından biri haline gelen Marks&Spencer`ın baş tasarımcısı Neil Hendy`e göre şık bir kadın körü körüne moda olan bütün parçaları üzerine geçiren biri değil onları kendine göre yorumlayandır.  

Pastel tonlarla ve neon renklerle geçen eğlence dolu bir yazın ardından 2012/13 kışı için bize trendler hakkında bilgi veren tasarımcı, aynı zamanda üzerinizdeki elbiseyi gündüzden geceye kolayca taşımanız için pratik bilgiler de verdi.

Vücut tipine göre nasıl giyinilmeli? 2012/13 kışında bizi neler bekliyor? Ya da nasıl aksesuarlar takarak trendleri yakalayabiliriz? Hemen hemen her sabah kendinize sorduğunuz bu soruların cevabını keyifli röportajımızda bulabilirsiniz…

1) İngiltere`nin en köklü ve eski markalarından biri olan Marks&Spencer`ın baş tasarımcısı olarak bu konuma gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğinizi bize biraz anlatabilir misiniz?
İngiltere’de moda ve tekstil eğitimimi tamamladıktan sonra, Birleşik Krallık’ın büyük bir bölümüne hazır giyim imalatı ve satışı yapan bir firmada çalıştım. Sonrasında, Marks & Spencer’a katılmadan 6 yıl önce; River Island ve Debenhams’da görev aldım.

2) Marks&Spencer olarak bize biraz hedef kitlenizi anlatabilir misiniz? Sizin markanızı tercih eden bir kadın nasıl görünür?
Kadın giyim müşterilerimizin yaş aralığı 18 ve 80 arasındadır. Her kadına büyük konfeksiyon (giysi, kıyafet) ve gardırop çözümleri bulmalarını sağlamak için gardırop temellerini, ve trend olan parçaları kapsıyoruz. Genel olarak bizden giyinen kadını şık, ve kendine güvenen olarak tanımlayabiliriz.

3) 1884 yılında kurulan markanızın bugün, 360 tanesi İngiltere`da olmak üzere 40 farklı ülkede  toplam 703 mağazası var. Bu kadar geniş bir müşteri kitlesini tatmin etmek zor olmuyor mu?
Bizde herkes için birşeyler var. Bu nedenle geniş bir kitleye seslenmekte zorlanmıyoruz.  M & S içindeki markalarla birlikte geniş bir portföye sahiptir. Bu markalardan; “Autograph” çağdaş sofistike, şık aralıkları sunar. “Indigo” rahat kolay kıyafet yapısını sunmaktadır, “Limited Collection” temel podyumdan ilham alan parçalar üretir.

4) 2012 yazında pastel tonlarla, floral desenlerle bolca karşılaştık. Oldukça renkli ve eğlenceli geçen bir yazın ardından 2012/13 kış sezonunda bizi hangi trendler bekliyor anlatabilir misiniz?
2012/13 kış sezonu için müşterimizin ihtiyacını karşılayacak dört ana trend üzerinde çalıştık. Bunlardan ilki modern militer akımı. Bu akım içinde siyah, koyu yeşil, çikolata kahvesi ve krem renginden oluşan bir renk paletiyle çalıştık. Militer detayları vurgulayan ince parçaları eklediğimiz harika ceketler, elbiseler ve aksesuarlar hazırladık. Bu parçaları hazırlarken de özel kumaşlarla çalıştık ve  kışa uygun olarak yün, deri gibi sizi sıcak tutacak materyallere ağırlık verdik.

İkinci olaraksa yaklaşık birkaç sezondur varlığını belli eden "Demure" modasını baz aldık. Sivri detaylardan daha çok ciddi parçaları seven kadınlar için hazırladığımız bu koleksiyonda yumuşak yünlerin yanı sıra dantellere, payetlere yer verdik. Bu koleksiyonumuzda amacımız daha feminen görüntüler elde etmek olduğu için yumuşak çizgilerle naturel tonları ön plana çıkardık.

Bizi etkileyen üçüncü trend ise el sanatları oldu. Daha gündelik tarza hitab eden koleksiyonda geleneksel İngiliz country stili ile modern dokuları ve örgü kalıpları birleştirdik. Hayvan desenlerinin hakimiyet kurduğui bu koleksiyonda özellikle kuşlar ve baykuşlar varlıklarını belli ediyorlar. Tüvit kumaşlar ve satranç desenleri ise bu akımın olmazsa olmazlarından.

Son olaraksa 21. yüzyıldan ilham aldık. Podyuma hakim olan high fashion parçaları baz alarak çok modern, şık ve ince bir görüntü yansıtmak istedik. Fütürizmin etkisi altında olan 21. yüzyıl koleksiyonumuzda grafik desenlerini, renk bloklarını ve keskin şekilleri bir arada kullandık.

Bütün bunların yanı sıra büyük çoğunluğu siyahtan oluşan bir koleksiyon hazırladık. Payet, ipek ve danteli kullanarak dramatik bir görüntü elde ettiğimiz elbiseler, bluzlar ve üstler de iddiasını her koşulda korumak isteyen müşterilerimizi bekliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse M&S olarak 2012/13 kışı için stil sahibi, şık, trendi yakalayan ve bütün anahtar parçaları içeren bir koleksiyon hazırladık.

5) Kadın aksesuarları da tasarlayan biri olarak biraz da aksesuar trendlerinden ipuçları verebilir misiniz?
Aksesuar trendleri giyimde trend olanların yansımasıdır. Özellikle bu sezon ön plana çıkan ; çanta ve botlarda büyük metal süsler ile militer detaylar.

6) Her zaman söyledikleri gibi giyimin en öncelikli kurallarıdan biri vücut proposyonlarınıza göre giyinmektir. Öncelikli olarak bizi okuyanları vücut tipleri hakkında bilgilendirebilir misiniz?
M & S’da  sürekli olarak styling ve fitting`e bakarız. Kadınların bizim kıyafetlerimizi giydiğinde kendine güvenli ve gururlu hissetmelerini istiyoruz. Her kadının kendine özgü ölçüsü vardır ve farklı rakamlar için farklı kurallar uygulanır. Ama genel olarak 3 temel şekil vardır; kum saati, kıvrımlı hatlara sahip kadınlar için; armut; alt vücudunuz üst vücudunuzdan daha büyük kadınlar için ve elma, bel tanımı eksikliği olan kadınlar için…

7) Peki bu vücut tiplerine göre kadınlarımız nasıl giyinmeli?
Kum saati şekli için; kıvrımları vurgulayan ve ortaya çıkaran şal elbiseler mükemmeldir. Armut tipi vücut içinse; bakışları yukarı kısıma çekecek alt kısmı koyu; vücudun yağsız üst bölgesini ortaya çıkan ince kıyafetler önemli rol taşımaktadır. Ve son olarak elma şekline sahip olanlar için de büyük kemerler kurtarıcı parçalardır .

8) 2012/13 sezonunun baş kahramanlarından biri de desenler. Ancak oldukça popüler olmasına rağmen özellikle desen üzerine desen modasını uygulamak oldukça zordur. Bu akımı başarılı uygulamak için belli püf noktalar var mıdır ya da bu modadan uzak durması gereken bir vücut tipi? 
Ben herkes için baskı ve desenin  olduğunu düşünüyorum – Bu onları nasıl seçtiğiniz ve nasıl giydiğiniz ile ilgilidir. Minyonsanız, büyük ölçekli tasarımları seçmeyin, sonuçları yıkıcı olabilir.  Genel olarak, güçlü bir print (baskı) sezonunda, baskılarınızı düz olan herhangi birşey ile dengeleyebilirsiniz. Örneğin; baskılı bluz; düz pantolon ve düz etek ile veya basit aksesuarlar ile dengeleyebilirisiniz.

9) Kadınlar gün geçtikçe iş hayatında daha da aktif hale geliyorlar. Çalışan bir kadının dolabında mutlaka bulunması gereken kurtarıcı parçalar nelerdir? Stil sahibi görünmek için çalışma hayatında ne gibi noktalara dikkat etmeliyiz?
Çalışan kadının gardırobu gerçekten çok yönlü olmalıdır. M & S içinde iş hayatı için mükemmel olan takım/tayyör/ döpiyelik kumaş seçenekleri var. Ancak bu kumaşları yumuşatmak ancak mağazadaki diğer ürünler ve değerlerle mümkün olabilir. Örneğin; resmi bir ceket; yapılandırılmış bir “shift” elbise veya keskin kalem etek üzerinde çok yumuşak elbise ya da yumuşak bir ceket üzerine giyilebilir. Bu rahat olmakla ve kendine güvenmekle ilgili bir durum.  Kıyafetler, giydiklerimiz üzerimize iyi oturmalı; şık ve akılda kalıcı şekilde görünmelidir.

10) Günlük bir elbiseyi akşama taşımak için neler yapabiliriz?
Bizim çeşitliliğimizin içinde gündüzden akşama sorunsuz iş görecek harika elbiselerimiz var. Önemli şey bunları nasıl aksesuarlarla kombinleyeceğimizdir. Harika bir kolye takarak ya da bir topuklu giyerek basit bir iş elbisesini sıradanlıktan kurtararak geceye hazır hale getirebilir.

11) Sizce şık bir kadın nasıl görünmelidir?
Şık kadın; kıyafet seçimlerinde rahat ve ne giyerse giysin kendine güveni olandır. Kıyafetlerinde her zaman kaliteyi ve stili arayandır. Hiçbir zaman modanın tümden kölesi olmadan; temel ve güncel trendleri; gardırobundaki eski favorileriyle karıştırıp, her sezon giyebilendir. 

Neil Hendy`nin bahsettiği ve M&S`dan rahatça ulaşabileceğiniz  2012/13 kış trendlerine ait parçaları fotogaleriye tıklayarak inceleyebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI