Ana SayfaModaNew York Fashion Week değerlendirmesi

New York Fashion Week değerlendirmesi

Dünyanın en büyük moda şovlarından New York Moda Haftası İFW`den bir hafta sonra başladı.

3 günü geride bırakan moda haftasında önemli tasarımcılar Sonbahar/Kış koleksiyonlarıyla göz doldurdu.

İlk günkü defilelerde çoğunlukla yeni yüzler görüldü. Defilelerde öne çıkan bir çok yeni model oldu. Bunlardan özellikle bir kaçı tasarımcıların ve izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Genç tasarımcı Christian Siriano ve Jenni Kayne`in defilesinde göz dolduran Mrtyna Budna ile BCBG Max Azria defilesini kapatan Ukraynalı model Juju Ivanyuk bunlardan yalnızca iki tanesiydi.

New York Moda Haftası`nın ilk gününde ünlü tasarımcılardan Steven Alan, Richard Chai, Vena Cava, Organic by Patrick ve BCBG Max Azria yanısıra Project Runway’in favori yarışmacılarından olan Christian Siriano’nun da bulunduğu birçok önemli defile de gerçekleşti. Türk modacı Yıldız Blackstone’un Genel Müdürlüğünü yaptığı ünlü marka Luca Luca da ikinci gün Manhattan’da Sonbahar Kış kreasyonunu tanıttı.  Türk tasarımcı, ormandan esinlenerek yarattıkları konseptlerinin yanı sıra pozitif ve mutlu renkleri ön plana çıkardıklarını söylediği koleksiyonda kırmızı ve turuncu tonları ağırlıktaydı. Diğer taraftan ise Jenni Kayne’nin Sonbahar Kış koleksiyonu oldukça minimalistti. Sade kesimler ve ipeksi kumaşlar ön plandaydı.  Lyn Devon’un sarı tonlarına ağırlık verdiği koleksiyonunun yanı sıra ikinci güne Mara Hoffman, Tadashi Shoji, Nicholas K ve Steven Alan gibi önemli tasarımcılar damgasını vurdu.

NYFW ikinci gün de oldukça hızlı başladı. Richie Rich, ZSpoke, Jeremy Laing, Ruffian, Tess Giberson ve Time Hamilton defilelerinin gerçekleştiği New York Moda Haftasının ikinci günü de oldukça kalabalıktı.

Tasarımcı Jason Wu, Barok döneminden esintilerin gözlemlendiği 2011 Sonbahar Kış koleksiyonunu, ‘Barok spor giyim’ olarak özetledi.  Chelsea’de yapılan defile adeta koleksiyonu tamamladı. Robert Poliodori tarafından çekilen Versay resimlerinden ilham alınarak yaratılan koleksiyonda dantel işlemeler izleyenleri büyüledi. Ünlü tasarımcı koleksiyonunda Paris’te ürettiği 15 farklı tipte dantel kullandı. Elbise kollarında, eteklerin eklerinde ve hatta bazı maskeler de bile danteller göze çarpıyordu.

Üçüncü gün Costello Tagliapietra, Doo.Ri, Cynthia Rowley, Rebecca Geller, Rebecca Taylor ve Rebecca Minkoff da defileleriyle yeni koleksiyonlarını izleyicileriyle buluşturdu.

Prabal Gurung Sonbahar 2011 Koleksiyonu da oldukça ilgi çekiciydi. ‘Brooklyn’deki kızlar nasıl giyinir?’den yola çıkan Gurung’un koleksiyonu doku bakımından oldukça yoğundu…

Dikkat çekenTRENDLER:

Skinny Pantolonlara Elveda!

İlk günkü defilelerde skinny jeanlerin geride kalmaya başladığı görüldü. Skinny pantolonlar yerini  geniş paçalı ve dökümlü pantolonlara bıraktı.

Boğazlılar Geri Dönüyor

New York Moda Haftası`nda boğazlı bluzlerin geri döndüğü gözlemlendi.

Dükümlü Etekler

Dökümlü kumaşlar, etekler, elbiseler ve pantolonlar yeni sezonda revaşta olacağa benziyor. Cynthia Rowley ve Raf&Bone’un da dahil olduğu birçok defilede dökümlü etek ve elbiseler dikkat çekti.

Desenli Pantolonlar

Ve desenli pantolonlar bir diğer yeni trend oldu. Birçok tasarımcının koleksiyonunda göze çarpan oldukça renkli ve desenli pantolonlar hem bayan hem de erkek giyiminde kendine hayli fazla yer buldu. Steven Alan, Rachel COmey, Peter Som ve Jeremy Laing bu trendi koleksiyonlarına yansıtan tasarımcılardan yalnızca birkaçı…

Her defilesi ile tüm dünyada kendinden bahsettiren New York Moda Haftası tam olarak 7 gün sürecek ve bu yıl da onlarca tasarımcıyı ağırlayacak. Gelecek Sonbahar Kış Koleksiyonlarını yakından inceleme fırsatı bulmamızı sağlayan New York Moda Haftasında bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak? Hangi tasarımcılar ön plana çıkacak? Hangi trendler dikkat çekecek? Ve hangi modeller göz dolduracak???
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI