Ana SayfaModaNostaljik Yazların Özleminden İlham Alan Bir Koleksiyon: Özgür Masur X Penti

Nostaljik Yazların Özleminden İlham Alan Bir Koleksiyon: Özgür Masur X Penti

Tasarımcı, Penti ile iş birliği olan bu koleksiyonunda , en büyük ilhamını, özlemini duyduğu ve hiç unutamadığı çocukluğunun yaz silüetinden almış.
 
Özgür Masur koleksiyonun yaratım sürecinde ona ilham olan o hisleri şu cümlelerle tanımlıyor: “80’ler sonu ve 90’lar başında yaşayanların hikayesi… Dönemin saplantılı direttiklerine inat bir geri dönme, en duygusal ve hatırlandığında yüzde samimi bir gülümseme ile gelen, uzaklara dalıp o anları anma isteği. Aile ile gidilen yaz tatillerinde, plajda walkman ile çıkan yeni albümleri dinlerken, şemsiyenin altında hafiften buruna gelen güneş kreminin pudramsı kokusu ve şarkı aralarındaki sessizlikte duyduğumuz denizin dalga hışırtısı… Kızgın güneşin altında bronzlaşmak için kıpkırmızı olduğumuz ve akşam güneşinde kum üzerine serdiğimiz havlunun üstünde, dönemin popüler müziğini dinleyerek uyuduğumuz ve ansızın hadi kalk diye yeni kesilen buz gibi karpuzla kendimize geldiğimiz müthiş bir mutluluk hikayesi…”
 
Özgür Masur X Penti plaj koleksiyonu, çocukluğumuzun yazlarını düşündüğümüzde yüzümüze yerleşen o gülümsemeyi paylaştığımız izlere sahip. Güçlü tasarım anlayışıyla plaj giyimini ustalıkla yorumlayan koleksiyon mayo, bikini, mayokini, kimono, pareoların yer aldığı 25 özel parçadan oluşuyor. Güçlü tasarım anlayışıyla plaj giyimini ustalıkla yorumlayan koleksiyon mayo, bikini, mayokini, kimono, pareoların yer aldığı 25 özel parçadan oluşuyor. Yazın vazgeçilmezi beyaz, neşeli fuşya, turuncu, mavi, yeşil, çarpıcı kırmızı ve leopar, köklerimize ait, modern dünyada da cazibesini koruyan ikat desenlerinin yanısıra olgunlaşmış renklerin ve doyumun simgesi güneş yanığı tonlarını da barındırıyor. Koleksiyon pratik çözümlerle mayoları tamamlayan, plaj parçalarını kişiselleştirilebilen farklı bağlama stilleri ile ön plana çıkartarak nostaljik yazları hatıralarında yaşatanlara selam gönderiyor.
 
Tasarımcı ise kendisinin ilk plaj koleksiyonunu “Bu koleksiyon benim çocukluğumdan müthiş derecede özlediğim ve arzuladığım, tebessümle bir iç çektiğim, hafızalarımda kalan bir hikaye. Lüks gibi kelimelerin konuşulmadığı, rahat ve aslında gerçek bohem diyebildiğim, özgüveni yüksek durumlar karşısında farkındalığa varınan, en olumsuz düşüncelere şu anki dönemden daha farklı yaklaşılan ve ilk pozitif düşüncenin kol gezdiği bir zaman dilimi. Eylül ayına, ayrılığın getirdiği özlemli bir hüzün…”  cümleleriyle yorumluyor.
 
Özgür Masur X Penti plaj koleksiyonu
seçili Penti mağazaları ve penti.com’da.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI