Ana SayfaYaşamNutriway ile optimum sağlık

Nutriway ile optimum sağlık

Günde sadece 10 dakika ayırarak zinde kalmanın formülü var mı? Kronik hastalıkları beslenme ve egzersiz ile önlemek mümkün mü? Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme yeterli mi? Beslenme Destek Ürünleri beslenmedeki açıkların tamamlanmasına nasıl yardımcı olur? Gündelik yaşantımıza, günlük rutin programımızı bozmadan egzersizi ekleyebilir miyiz? Bu sorular, Amway’in vitamin ve beslenme destek ürünleri markası NUTRIWAY tarafından düzenlenen basın toplantısında cevap buldu.

Geçtiğimiz günlerde SwissOtel’de gerçekleşen basın toplantısında; 20 yıldan uzun süredir “önleyici tıp” konularında çalışmalarda bulunan ve aynı zamanda Nutrilite Sağlık Enstitüsü Optimum Sağlık Merkezi’nin Medikal Doktoru Duke Johnson ile NUTRIWAY Sağlık ve Egzersiz Uzmanı Sean Foy konuşmacı olarak yer aldı.
Daha uzun ve sağlıklı yaşamanın anahtarı: Optimum Sağlık Devrimi
Toplantıya “Kronik hastalıkları geç kalındıktan sonra iyileştirmeye çalışmaktansa en başından önlemek çok önemli” diyerek başlayan Dr. Duke Johnson, sözlerine “Daha uzun ve sağlıklı yaşamak için tonlarca para harcamak ya da büyük çaba göstermek zorunda değilsiniz. Ve en önemlisi hayatınıza uzun yıllar ve enerji katmak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Önemli olan hayatınızda fark yaratacak Optimum Sağlık Devrimi’ne kendinizi ne derecede adadığınızdır.” diyerek devam etti ve Optimum Sağlık Devrimi’nin uzun ve sağlıklı yaşam için bir anahtar olduğunu belirtti. 
 
Kilo vereceksiniz, ama…
Optimum Sağlık Devrimi’nin görünüşünüzle ilgili bir hareket olmadığının altını çizen Dr. Johnson, “Bu devrim, kendinizi nasıl hissettiğinizle, sağlıklı olmakla ve daha uzun yaşamakla ilgilidir. Ne yaparsak yapalım, 70 yaşımıza geldiğimizde 20’li yaşlardaki bir film yıldızına benzeyemeyiz. Ama ben, 70 yaşımıza geldiğimizde sağlıklı ve enerji dolu olmamızı ve hayatın tadını çıkarmamızı istiyorum. Bu yüzden de optimum sağlığı, geçmişimiz ve genetik mirasımız göz önüne alındığında elde edebileceğiniz en iyi sağlık düzeyi olarak tanımlıyorum.” dedi. Optimum sağlıkta genetik faktörler, yaşam stilimiz ve yediklerimizin önemini vurgulayan Johnson, “Genetik mirasınız çok güçlü olmayabilir. Ama optimum sağlığa giden yol sizi, bugünden itibaren sizin için mümkün olan en uzun ve en sağlıklı hayata götürecektir. Ve bu yol, hayat tarzında büyük çaplı değişiklikler gerektirir. Bu kestirme bir çözüm değil, gerçek bir devrimdir. Eğer bu devrime katılırsanız kilo verirsiniz. Ama kiloyu, sağlıklı bir hayat tarzına ulaştığınız için vereceksiniz, kilo verdiğiniz için sağlıklı bir hayata kavuşmuş olmayacaksınız. Kilo kaybı, kronik hastalık ve erken yaşta ölüm riskinizi azaltmış olmanızın sağlıklı bir yan etkisi olarak ortaya çıkacaktır.” diyerek sözlerine devam etti.
Sağlıklı bir yaşam için beslenme destek ürünleri şart mı?
Genetik faktörlerin dışında bir takım önlemlerle hastalıklardan uzak, daha sağlıklı bir hayat yaşayabileceğimizi söyleyen Dr. Johnson, “Yetişkinlerin sadece % 23’ü yeteri kadar sebze meyve yiyebiliyor, bunun yerine patates kızartmasını tercih ediyorlar.” diyerek vücudumuz için önemli bir takım mineral, vitamin ya da antioksidanları yediklerimizden yeterince alamıyorsak beslenme destek ürünlerinin bu konuda en büyük yardımcılarımızdan biri olduğunun da altını çizdi.
Fiziksel yaşlanma sürecini egzersiz ile yavaşlatın
Toplantının bir diğer önemli konuşmacısı Sean Foy da sağlıklı ve uzun bir hayat için doğru beslenme kadar egzersizin de önemli olduğunu belirterek, egzersizi bir hayat tarzı olarak benimsememiz gerektiğini vurguladı. Uzun yıllardır kişisel programların dışında çokuluslu çeşitli şirketler için egzersiz programları geliştiren ve aynı zamanda Nutrilite Sağlık Enstitüsü Sağlık ve Egzersiz Uzmanı olarak çeşitli projelere imza atan Foy, “Hareketsizlik, günümüzde birçok sağlık sorunun da kaynağı. Kas kaybı, metabolizmanın bozulması, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol yaş ilerledikçe hareketsizliğe bağlı artacak sorunların başında geliyor. Bununla birlikte aktif bir yaşam, fiziksel yaşlanma sürecini yavaşlatarak daha üretken ve daha zinde bir hayat konusunda bize yardımcı oluyor.” diyerek egzersizin hayat kalitemizi artırmadaki öneminin altını çizdi.
Gizli formül: P.L.A.Y.
Sean Foy, ideal sağlıklı bir yaşamın gizli formülünü de paylaştı. Kısaca P.L.A.Y. olarak adlandırıldığı bu formülü fiziksel aktivite, güçlendirme hareketleri, aerobik egzersizi ve gençlik direnci olarak açıklayan Sean Foy, kendi geliştirdiği 4.3.2.1 sistemi hakkında da bilgi verdi. Foy, “Günde sadece 10 dakika ayırarak fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak mümkün. 4 dakika hızlı tempoda aerobik hareketleri, 3 dakika dayanıklılık egzersizleri, 2 dakika kas güçlendirici hareketler ve 1 dakika da gevşeme hareketleri ile toplamda 10 dakika ayırarak kendinizi daha zinde ve daha rahat hissedebilirsiniz. Ve bunun en güzel yanı da bu hareketler için illa bir spor salonuna gitmeniz gerekmiyor. Evde ya da ofisinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz.” diyerek spor ve egzersizi hayatımıza katmanın aslında hiç de zor olmadığını belirtti.
Optimum sağlık konusunun iki ünlü isminin açıklamalarından sonra toplantı, Sean Foy’un egzersiz hareketlerini uygulamalı olarak göstermesi ile sona erdi.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI