Ana SayfaGüzellikOjenin Kraliçesi Deniz Sevgur

Ojenin Kraliçesi Deniz Sevgur

8 yıl boyunca Amerikan Vogue’u dahil birçok popüler dergide çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek Essie’nin distribütörlüğünü üstlenen Deniz Sevgur, markayı büyütüp yerleştirdikten sonra L’Oreal’e devretti ve kuruluşu esnasında Vogue’un Türk edisyonunda da yönetici olarak yer aldı. Ama oje insanın kanına girdi mi bırakmıyor olacak, yeni markalarla yeni maceralara atılmaya devam kararı aldı.

İçerisinde sağlığa zararlı, “toksik üçlü” olarak bilinen üç madde, yani Formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP), and Toluene bulundurmayan Essie ojeleriyle piyasaya girerek 1-2 liralık ojelerin saltanatını bitiren Deniz Sevgur’a önce en çok merak ettiğimiz soruyu sorduk: “İnsanları nasıl bir oje için hep ödediğinin on katını ödemeye ikna ettiniz?” Yanıtı çok basitti: “Şık bir kuaförde 100 liraya kadar ödeyip manikür ve pedikür yaptırıyorsunuz, en sonunda ucuz bir oje sürüyorlar. Bunu garipsedim. Kaliteli bir servise kaliteli bir ürün sürmeliler diye düşünerek bu işe girdim. Benim gibi düşünen çok kişi varmış demek…”

İngiltere’nin genç ve trendy  markası Model’s Own, Amerika’nın renklerin her tonunu barındırmasıyla ünlü Color Club, evde kalıcı oje sürme fırsatı veren Red Carpet Manicure ve kuru oje konseptinin en iyi markalarından Incoco ve bakım serisi Poshe şu anda Deniz Sevgur ile Türk kadınlarının tırnaklarını süslüyor. Sevgur ile çok sıcak bir sohbet gerçekleştirip genç ve başarılı girişimciyi daha iyi tanımak istedik.

Benzer yabancı markalar oje piyasasında o kadar yaygın olarak tutunamadı henüz, Essie’nin başarısını nasıl sağladınız?

Ben markayı getirmeden önce oldukça fazla araştırma yapmıştım. Zaten maksat marka getirmek için getirmek değil, sektörde bir farklılık yaratmak. Yeni markalarımın da hepsinde bir farklılık var. Color Club’da Essie’de hiç olmayan halojenliler var, ki bunun halojeni gerçekten bir numara. Kokulu ojeleri var, son olarak güneşte renk değiştiren solar ojeleri var. Yenilikler ve renk skalası olarak çok özel bir manka, baktığınız zaman ara renkler çok var. Bunda böyle bir farklılık yaratmaya çalıştık. Poshe kurutucuya çok istek vardı, çok seviliyor yurt dışında diye. Posh sadece tırnak bakım markası, başka hiçbir şeyi yok. Model’s Own’un da paketlemesine aşık oldum ve bununla mesela makyaja girmek istedim.

Model’s Own şu anda tırmanışta olan çok özel bir marka, tanımayanlar için biraz anlatır mısınız?

Herkesin alabileceği uygun fiyatlı genç bir marka aynı zamanda alerji yapmıyor, sağlık açısından da çok tercih ediliyor. Hikayesi de çok güzel markayı kuran iki erkek kardeş, ünlü parfüm devi Coty’nin sahibinin oğulları ve kendi markalarını kurmaya karar veriyorlar. O kadar ilginç şeyler yapıyorlar ki… Örneğin İngiltere’de dev bir oje standları var kendisi de oje şeklinde olan. Görenler bayılıyor. Oje paketi tamamen kapalı satın almadan açıp deneyemiyorsunuz. Kozmetikleri de pratik liner’larda kalemtraşı var, ekstradan onu da almıyorsunuz. Yavaş yavaş kozmetik ürünlerini getirmeye başlayacağım. Model’s Own’un ojelerinin renk skalası da çok geniş, özellikle çok janjanlı, pullu, iri iri simli ojeleri var.

Dışarıda çok popüler olup Türkiye’de tutunamayan markalar var, rahatça bulunamadıkları için veya başka sebeplerden beklenen ilgiyi görmüyorlar. Sizin sırrınız nedir?

Önden iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Getireceğim markayı sevmem lazım. Olaya parasal ve rakamsal olarak bakmıyorum. Satış yaptığım yerleri de buna göre belirlemeye çalışıyorum. Essie’den sonra Model’s Own da öyle, Bilstore’larda satılıyor, ben öyle konsept devam etmesini istiyorum. Color Club’ı her yere koyuyoruz, kuaförlerde de var. O biraz daha profesyonel olduğu için. Genellikle Sevil, Sephora, Bilstore gibi bir çizgide ilerliyoruz.

Model’s Own’un kozmetik line’ı ne zaman satışta olacak?

Önce ojeden sonra rujuna giriyoruz. Rujdan sonra makyaja giriyoruz. Adım adım ilerleyeceğiz.

Ojeyi çok mu seviyorsunuz?

Çok seviyorum ama çok ojem yok. Beni tanıyanlar evde bin tane ojem var sanıyor ama on tane filan vardır. Hayatım benim Incoco’yla geçiyor. Bir takıyorum, 15 gün oje derdim yok.

Incoco nasıl bir şey, nasıl kullanılıyor, nerde satılıyor?

Bunların lansmanını ilk önce Bilstore’da yaptık şimdi Sevil ve kuaförlerde satılıyor.  Çok kolay bir şekilde uygulanıyor,  aynen oje gibi asetonla çıkartılıyor. 300’ü aşkın modeli vardır ve sık sık koleksiyon çıkarıyorlar. Bu çıkartma olanlardan değil, kuru oje. Kesinlikle suda çıkmaz.

Peki oje konusunda muhafazakar olup, bir türlü renkli ojeye giriş yapamayanların aklı nasıl çelinir?

Bence hafif janjanlı ojeler olabilir, pembelerle başlanabilir. Mesela Model’s Own’un Soda Pop Pink var… Yaz bu geçişi yapmak için çok uygun.  Artık oje bir aksesuar gibi, nasıl küpenizi yüzüğünüzü takıyorsunuz, bu da öyle bir tamamlayıcı. Ben ojesiz çıkınca, manikürlü bile olsam bakımsız gibi hissediyorum.

Ojede yazın ne moda, ne önerirsiniz?

Incoco tatil için süper bir rahatlık. Ojeniz çıkınca onun üzerine bile takabilirsiniz. Asetona, pamuğa, cilaya gerek yok. Yanınızda bir paket Incoco bulundurun. Ama üzerine cila sürülmemesi gerekiyor. Çünkü Incoco da kuru oje olduğu için cila onu aktive edip bozuyor. Zaten Incoco bir araya getirilmiş üç kattan oluşuyor, baz, oje ve cila, bu yüzden hiçbir şey eklemenize gerek yok.  RedCarpet Manicure de yaz için harika. Kullanışı çok kolay. Hem manikür hem pedikür için. Kumda, havuzda  ve denizde matlaşmıyor.  İki hafta bozulmuyor.

Başka ne gibi yenilikler var oje dünyasında bilmediğimiz?

Yazın renk değiştiren Color Club’ın solar ojelerden de sık sık sürmeyi düşünüyorum. Bol güneşte eğlenceli olur. Her şişenin üzerinde güneşte ne renk olacağı görünüyor. Elinizi güneşe tuttuğunuz an şişede görüp sürdüğünüz renk başka bir renge dönüşüyor.  Tekrar gölgele gelince eski haline geliyor. Oyuncak gibi, çok eğlenceli. Model’s Own’un yaz için çıkarttığı dört renk  fosforlu ojeler var, içindeki floresan sebebiyle hep buzdolabında saklamanız gerekiyor. Ben bir de metalik ojeleri çok seviyorum. Burada simli ojelerle karıştırılıyor ama değil, bunlar aynen araba rengi gibi metalik. Kırmızı metalik mesela harika bir renk. Color Club’ın var mesela kırmızı metaliği, şahane bir renk. Yanık tende çok güzel duruyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI