Ana SayfaModaÖzel Trendus Röportajı: Simay Bülbül

Özel Trendus Röportajı: Simay Bülbül

Tasarım hayatınız nasıl başladı?
İngiltere`de tasarım üzerine eğitim aldım. Türkiye`ye dönmeden önce, bir süre Hollanda`da bazı modacılara asistanlık yaptım. Türkiye`ye döndükten sonra ise birçok tasarımcı gibi ben de tekstil hayatında çalıştım. Daha sonra 2003`deki Deri Tasarım Yarışması`nda birinci oldum ve o gün bugündür çalışmalarıma sadece deri üzerine devam ediyorum.

İstanbul Fashion Week`te yer aldınız. Organizasyonu nasıl buldunuz?
Bence İstanbul Fashion Days dört gün boyunca çok başarılı defilelere imza attı ve ben de koleksiyonum ile bu etkinlikte yer aldığımdan dolayı çok mutluyum. Ağustos ayında üçüncüsü gerçekleşecek olan moda haftasının daha da güzel olacağını düşünüyorum. Bir sonraki İstanbul Fashion Days`de sergileyeceğim koleksiyonumun çalışmalarına üç ay sonra başlayacağım.

Meg Ryan`nın İstanbul Moda Haftasından apar topar kaçması hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Meg Ryan`nın ülkemizdeki moda haftasına gelmesi gerçekten tanıtım için çok önemliydi ancak Hollywood starlarının bazen kaprisli olduklarını hepimiz biliriz. Sebebi ne olursa olsun kaçmaması gerekirdi. Gitmesini hiç doğru bulmadım.

Trendleri takip eder misiniz? Koleksiyonunuza yeni çıkan trendler yansır mı?
Açıkçası trendleri ve modayı hiç takip etmiyorum diyebilirim. Hatta çok uzağım. Ancak yeni bir kumaş çıkar onu elbette takip ederim. Onun dışında sırf moda olduğu için yeni bir trendi koleksiyonuma koymam. Örneğin benim koleksiyonlarımda kullanacağım renkler genelde bellidir. Gri, siyah ve beyaz benim en çok kullandığım renklerdir. Daha önce bazı firmalar için çok farklı renklerde deri kullandım ama kendi koleksiyonlarımda çizgimin dışına çok fazla çıkmayı sevmiyorum.

Tasarımlarınızı oluştururken nasıl bir yol çiziyorsunuz?
Benim için hikayeler çok önemli. Mistik, spiritüel hikayeler çok ilgimi çektiğinden her koleksiyonumda bir hikayeye göre tasarımlarımı oluşturuyorum. Örneğin son koleksiyonumun konsept çalışması Şaman Kadınları üzerine. Bundan bir önceki koleksiyonumdaki konsept ise Hint Masalı idi. Konsept tasarımcılığı benim için çok önemli. Her defilemden sonra izleyicilerime hediyeler vermek hoşuma gider. Örneğin bir önceki defilemde içinde tütsülerden oluşan deri kılıflarını izleyicilerime hediye ettim. Davetiye yollarken sıradan bir davetiye asla yollamam. Bir kutu mum içinde davetiyeyi yollamayı daha çok tercih ederim. En büyük arzularımdan biride Hindistan`ı ziyaret etmek. Bunu da yakın bir zamanda gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

Peki hikayelerinizi neye göre seçiyorsunuz?
Çevremdeki olaylar, yaşadığım tecrübeler, o sıradaki ruh halim hikayelerimi oluşturmama yardımcı oluyor. Örneğin bir ara sağlık sorunları nedeni ile insanların dertlerini duymakta idim ve Şaman Kadınları fikri burdan çıktı diyebilirim. Şaman kadınları şifacı özellikleri ile bilinirler. Kadının aslında dünyada çok önemli bir güce sahip olduklarını ve kendi güçlerinin farkına varıp birçok problemin üstesinden gelebileceklerini göstermek amacımdı. Kadının kendi gücünün farkı da olması gerçekten çok önemli.

Sadece deri ile çalıştığınızdan bahsettiniz? Peki yazın bu sorun olmuyor mu?
Tasarımlarımda deri kullanımını yaza doğru elbette yarı yarıya düşürüyorum ama deri kullanmaya yine devam ediyorum. Mesela T-shirtlerin kenarına deriden parçalar ilave ediyorum, elbiseler içinde aynı durum geçerli. Yazın daha çok pudra, açık mavi renklerini kullanıyorum. Kışın ise mor rengini sık sık kullandım.

Galata`daki mağazanızı yeni açtınız. Bunun haricinde başka bir yerde var mısınız?
Galata`da mağazam tek ve yine Galata`da Showroom`um var. Onun dışında bazı butiklerde de kıyafetlerimin satışı oluyor.

Türkiye`den ve Dünyadan en beğendiğiniz tasarımcılar kimler?
Ümit Ünal`ın bendeki yeri apayrı. O inanılmaz, büyük bir öncü. Onun dışında Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi ve Özgür Masur`u çok başarılı buluyorum. Erkek tasarımları yapan Niyazi Erdoğan da bence çok başarılı. Daha önce defile yapmadı kendisi ancak önümüzdeki sezon ilk defilesini gerçekleştirecek. Dünyadan örnek verirsem eğer, Yoshi Yamamoto`yu çok beğeniyorum.

Yurtdışına açılmayı düşünüyor musunuz?
Yakında Almanya`da bir defilem olacak. Onun dışında en büyük hayalim Londra Moda Haftası`nda yer almak. Bizden ilk defa Hakan Yıldırım bu sene tasarımları ile yer aldı. Umarım bir gün bana da nasip olur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI