Ana SayfaGündemÖzlem Tekin Babasını Kaybetti

Özlem Tekin Babasını Kaybetti

İki yıldır parkinson hastası olan Talat Tekin, dün sabah saatlerinde, Bodrum`un Gündoğan Mahallesi, Hacettepeliler Sitesi`ndeki evinde yaşamını yitirdi. 1994 yılında emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı yapan Tekin için, Gündoğan Mezarlığı`nda cenaze töreni düzenlendi. Özlem Tekin, cenazede taziyeleri kabul etti.

Tekin annesi Sevim Tekin`e sarılarak acısını hafifletmeye çalıştı. Ünlü şarkıcı üzüntülerini şu sözlerle dile getirdi; "Türk dil bilimi çok büyük bir ustasını kaybetti. Benim babamdan çok, gerçekten Türkoloji, Türk dili ve edebiyatı için üzülüyorum. Gerçekten başsız kaldılar. Onlara çok güzel yön veriyordu. Öğrencileri çok iyi bilirler, çok büyük ustaydı. En büyük ışıklarını kaybettiler. Ailecek biz de öyleyiz. Yapacak bir şey yok. Ölüm Allah`tan." 

Doktorların babası için "İki yıl ömrü kaldı" dediklerini de belirten Tekin, şöyle devam etti; "Ancak, O Bodrum`da ömrüne ömür kattı. Çok rahatsızlığı vardı. Burada 8 yıl yaşadı. Büyük şehirlerden öteye gitmeyi herkese öneriyorum. Üzgünüz. Biz direğimizi kaybettik. Yönümüzü kaybettik. Bize her şeyi o öğretti. Her zaman dik durmamızı, ilime irfana inanmamızı o öğretti. Babamdan soru geldiği zaman öğrenciler sınavdan çekinirdi. Hep kazık olur. Evde dünya şekeri iken okulda zehir gibi bir insandı. Sıfırcı Talat. Ama onun bir sebebi var. İyi öğrenci yetiştirmek isterdi. Çok iyi öğrenciler yetiştirmek isterdi. Birçok üniversitede babamın öğrencisi bölüm başkanları var. Bizi de çok iyi yetiştirdi. Allah ondan razı olsun. Nur içinde yatsın. Rahat uyu babacığım."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI