Ana SayfaMücevherPandora Geri Dönüşüme Öncülük Ediyor!

Pandora Geri Dönüşüme Öncülük Ediyor!

Pandora mücevherlerinde kullanılan altın ve gümüşün %71’i geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde ediliyor. Tamamıyla geri dönüştürülmüş metallere yönelmek karbon ayak izini, su kullanımını ve diğ­er olumsuz çevresel etkileri azaltacak.
 
Pandora CEO’su Alexander Lacik ve Pandora Türkiye Ülke Müdürü Sağnak Binzet duyuruya dair açıklamalarda bulundu:
 
Pandora CEO Alexander Lacik: “Sürdürülebilir iş modellerinin çok daha önem kazandığı bir dönemdeyiz ve şirketler iklim sorunu konusunda kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeliler. Pandora uzun süredir tasarımlarında geri dönüştürülmüş metaller kullanıyor. Şimdi bu adımı daha ileriye taşıyarak tamamıyla geri dönüşüme dönmeye hazırız. Bu önemli kararla hem mücevherlerimizi sürdürülebilir hale getirecek hem de çevreye daha duyarlı olacağız. Amacımız, ulaşılabilir mücevheri daha bilinçli ve çevreye duyarlı bir şekilde sunabilmek ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak”

CEO Alexander Lacik, yeni yaklaşımın üretilen mücevherin kalitesini düşürmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Pandora Türkiye Ülke Müdürü Sağnak Biznet: “Yaşadığımız gezegenin kaynaklarının sınırsız olmadığı bilincine varmadığımız sürece, insanoğlu olarak ağır faturalarla karşılaşabileceğimizin sinyallerini doğa bize uzun zamandır veriyor. Gerek bireysel, gerek toplumsal anlamda bu konuda sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Pandora olarak, 2025 yılı itibarıyla sadece geri dönüştürülmüş altın ve gümüşe dönecek olmamız bu bilincin önemli bir göstergesi. Bizden sonraki nesillere bırakacak yaşanabilir bir dünya için eldeki sınırlı kaynakların en verimli şekilde kullanımı konusunda hassasiyet gösteriyoruz.“
 
Pandora ayrıca, 2020 yılı içerisinde, Tayland’daki iki üretim tesisinde %100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçeceğini de duyurdu. Pandora, karbonsuz bir ekonominin geliştirilmesi için çalışan BM bünyesindeki Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (Science Based Targets Initiative) de katıldı.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI