Ana SayfaYaşamPhotoMaraton Şenliği Cumartesi Günü Başlıyor

PhotoMaraton Şenliği Cumartesi Günü Başlıyor

www.photomaratonistanbul.com internet sitesinden alınan, sponsor firmanın bir kısmını sağlayacağı fotoğraf makineleriyle gerçekleştirilecek 12 saatte 12 temalı 12 fotoğraf etkinliğiyle aynı gün yine PhotoMaraton çatısı altında ücretsiz ve halka açık bir etkinlik daha var; CepPhotoMaraton. Her iki etkinliğin jürisi Türkiye’nin ödüllü, ünlü fotoğrafçılarından oluşuyor. Kimler yok ki jüride; Coşkun Aral, Mustafa Seven, Sadık Üçok, Emre Ogan, Burak Bulut, Arel Kalender, Tahir Korkmaz, İsmail Türkoğlu, Ümit Varlı, Yüksel Altun, Mürsel Yağcıoğlu… Etkinliğin 2. günü çeşitli paneller ve gösterilerin ardından ödül törenine geçilecek; sunucusu Çiğdem Tunç. 12 saatte 12 temalı yarışmada birinci gelecek 12 fotoğrafın sahiplerine 12 fotoğraf makinesi, cep foto maraton etkinliği birincilerine ise cep telefonu ödülleri verilecek. 2 ve 3.’ler ile birlikte her katılımcıya takdim edilecek çeşitli ödüller var. PhotoMaraton etkinlikleri 13-14 Ekim’de Ankara, 20-21 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek. Yapıldığı her şehirde olduğu gibi İstanbul’da da fark ve farkındalık yaratacak PhotoMaraton için bir rehber hazırladık
 
PhotoMaraton kültürel bir etkinlik
 
Etkinlik güzergahının geçtiği Fatih, Eyüp ve Beyoğlu Belediyeleri tarafından desteklenen, tema noktalarında sağlık, güvenlik tedbirlerinin alınıp, ikramların yapılacağı PhotoMaraton’a TFSF ve pek çok fotoğraf derneği destek veriyor, ünlü markalar sponsor. “12 saat/12 tema/12 kare” motivasyonlu, halka açık bir kültürel etkinlik bu. Katılımcılar, 22 Eylül sabahı Sirkeci-Eyüp-Taksim üçgeninde, şehrin kalbinde, 12 satte, 12 temalı, 12 fotoğraf çekecek.
 
CepPhotoMaraton
 
Aynı gün bu kez “4 saat/4 tema/4 fotoğraf” başlığı ile yine PhotoMaraton çatısı altında, sadece cep telefonlarının kullanılacağı, halkın her kesimine açık, ücretsiz ama ödüllü bir fotoğraf etkinliği daha var. CepPhotoMaraton  etabında, instagram üzerinden yürütülecek etkinliğin halk jürisinde Mustafa Seven’in yanı sıra Ahmet Erdem, Sefa Yamak ve İlkin Karakuş bulunuyor. Etkinliğin tema belirleyicileri de ödüllü fotoğrafçılar; Mürsel Yağcıoğlu, Sadık Üçok, Burak Bulut, Şafak Yavuz, Tahir Korkmaz, Dursun Yartaşı, Selnur Okudan, İsmail Türkoğlu, Ümit Varlı, Arel Kalender, Koray Akten, Yüksel Altun.
 
Photoshop yasak
 
PhotoMaraton katılımcıları sadece dijital fotoğraf makineleri, akıllı telefonlar ve tabletler kullanabilecek. PhotoMaraton katılımcıları çektikleri fotoğraflarda Photoshop kulanamayacak. Öte yandan fotoğraf çekiminden önce filtre ve farklı kamera ayarları yapılabilecek. İçinde kart yuvası bulunan dijital kameralar kullanılacak. Herhangi bir veri manipülasyonu (fotoğraf düzenleme, dosyaları yeniden adlandırma, EXIF verilerinde yapılan değişiklikler vb.) tespitinde fotoğrafı çeken diskalifiye edilecek. Yarışma süresince sadece bir kamera kullanılabilecek. Dosya biçimi “JPEG” olacak. Fotoğrafların silinmesine ve tekrarı mümkün. Gün sonunda fotoğrafların jüri tarafından değerlendirilmesi aşamasında fotoğraf makinesinde sıralı şekilde 12 temalı, 12 fotoğraf olacak.
 
 
CepPhotoMaraton’da tablet de kullanılabilecek
 
Cep telefonu etkinliğinde katılımcılardan ücret alınmayacak. Tablet ve cep telefonu kullanılabilecek. Cep telefonu PhotoMaraton etkinliği için uygulamalar (iOS ve Android) kurulmuş olacak. CepPhotoMaraton’a katılacak 18 yaş altı kişiler için yasal vasinin yazılı izni gerek. Cep telefonuyla katılım için de internet üzerinden kayıt şartı var. PhotoMaraton katılımcıları sigortalı olacak, öte yandan etkinlik esnasında karşılaşacağı herhangi bir hastalık veya kaza türü olaylar nedeniyle organizasyon komitesi sorumlu tutulamayacak.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI