Ana SayfaYemekPinoa ile Topraktan Hayata

Pinoa ile Topraktan Hayata

Tarımda Kadın Eli ile Değişim

Pınar Polat Güven avukatlık kariyerine ara verip bebeğinin gıda alerjisine çare ararken kurduğu Pinoa markası ile ülkemize ithal edilen gıdalardan kendi tohumunu üretiyor ve organik üretime uygun olanları yerli üretim ile yaygınlaştırıyor. Ülkemizde üretimi durmuş, ithal ettiğimiz birçok yerli ürünümüzü de kendi topraklarında üreterek sürdürülebilir tarım ile Türkiye’ye kazandırıyor.

12.000 yıllık geçmişiyle Göbeklitepe ile Karahantepe arasında bir arazide doğan Pinoa, ilk gününden bu yana, doğaya ve insan sağlığına zararlı yöntemleri yok sayarak kaliteli ürünlerini tüketicisi ile buluşturmaya devam ediyor. Pınar Polat Güven, Pinoa markası ile insanlığın sıfır noktası kabul edilen bu topraklarda tarımın bir kadının eli ile nasıl değişebileceğini göstermek için çalışmalarına sevgi ve doğaya karşı saygı ile devam ediyor.
Pinoa’nın benimsediği temiz üretimde kimyasal gübre, pestisit içeren böcek ilaçları, verim arttırıcı inorganik kimyasallar ve hiçbir yabani ot ilacı kullanılmıyor. Tarlalar elle toplanarak temizleniyor ve sürdürülebilir bir tarım modeli ortaya çıkıyor.


 
İyi Bakliyat, İyi Hayat

Ülkemize ithal edilen gıdalardan kendi tohumunu ürettiği ilk ürün, Kinoa ile tanınan Pinoa, zaman içerisinde üretim sahasını ülke çapında genişleterek karabuğdayı da ürünleri arasına kattı. Yerel ürünlerden nohut, kum mercimeği ve Karacadağ pirinci gibi birçok besleyici gıda da Pinoa ürünleri arasında yer alıyor.

Diyarbakır Karacadağ’ın volkanik topraklarındaki mineraller ile yetişen ve besleyici değeri yüksek olan Karacadağ pirinci, Pinoa’nın en sevilen ürünlerinden. Diğer pirinçlere göre yüksek protein, vitamin ve enzim oranına sahip olma özelliği ile pirinç içeren tüm tariflere alternatif olarak kullanılabiliyor.

Yüksek proteine sahip nohut ve nohut unu Pinoa’nın benimsediği temiz üretim anlayışı ile hiçbir kimyasal kullanılmadan üretiliyor. Nohut unundaki lektin ve fitik asitin yarattığı gaz ve şişkinlik gibi negatif etkiler, Pinoa’nın geliştirdiği yöntem ile azaltılıyor.

Kum mercimeği, organik üretim koşulları ile 7 ay sürede yetişen ve bu süreçte toprağın tüm değerlerini özümseyen bir bakliyat. Yüksek protein oranı ile ete en iyi alternatiflerden biri olan kum mercimeği düşük yağ oranı ile de diyet döneminde destekçi olarak önemli bir rol oynuyor. Besleyici değeri ve pişirme sonrası dağılmama özelliği ile profesyonel mutfaklarda da şeflerin en çok tercih ettiği bakliyatlar arasında yer alıyor.

Kuzukulağıgiller ailesinden bir tohum olan karabuğday, yüksek protein, vitamin ve glüten içermeyen yapısı ile diyetlerde kas oranını korumak için mükemmel bir destekçi. Buğdayın negatif etkilerini taşımayan ve Tokat’ta kimyasal kullanılmadan limitli olarak üretilen bu tohum birçok tarifte kullanılabiliyor.

Pinoa, yüksek bitkisel protein, yoğun besin değerine sahip Kinoayı ülkemize uyumlandırma sürecine birçok şehirde devam ediyor. Pinoa’nın Türkiye’de yayılımına temiz yetiştirme koşullarında devam ettiği Kinoa, ana vatanı olan Peru’dakilerden daha yüksek oranda protein ve ilave mineraller içeriyor. Kinoanın yanı sıra, Kinoa unu ve yulaf ezmesi yerine kullanılabilen Kinoa ezmesi de Pinoa’nın ürün yelpazesinde bulunuyor.

Pinoa ailesinin en yeni üyesi ise Kinoa tozu, keçiboynuzu ve kakao içeren 3K toz karışımı. Bitkisel protein içeren ve vegan beslenmeye uygun olan bu karışım, süt veya yoğurda karıştırılarak ya da kek, kurabiye, gibi hamur işi tariflerde de kullanılabiliyor.


 
Pinoa Ürünlerini Nerede Bulurum?

Pinoa’nın websitesi www.pinoa.com.tr Pinoa ürünlerini inceleyip satın alabileceğiniz bir e-ticaret sitesi. Pinoa ile ilgili daha fazla bilgi almak, ürünlerini incelemek ve satın almak için www.pinoa.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin önemli restoran zincirlerinden BigChefs’in menüsünde kullanılan Kinoa da Pinoa ürünü.
Pinoa’yı sosyal medyada takip etmek için Instagram’da @pinoaturkiye hesabını takip edebilirsiniz. #PinoaTürkiye
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI