Ana SayfaModaPrada İstanbul`da

Prada İstanbul`da




İstanbul, 1 Aralık 2009- Lüks ürünler segmentinde dünyanın lider markaları arasında yer alan Prada, ilk mağazasını İstanbul’un büyüleyici Nişantaşı semtinde, Abdi İpekçi Caddesi’nde, 10 Aralık’ta gerçekleştirdiği kokteyl resepsiyon ile açtı.

Prada, Türkiye’yi Avrupa ve Asya arasındaki ilgi çekici bir basamak olarak değerlendirip, bölgede büyük bir gelişme ve büyüme potansiyeline sahip bir Pazar olarak nitelendiriyor. Bu projeyle Prada, büyük beklentisini yaşama geçirerek, şehrin en lüks butiklerinden biri olan 1000 metrekarelik mağazasını açtı.

Mimar Roberto Baciocchi tarafından tasarlanan mağaza, iki giriş kapısı ve siyah mermer kaplama ile çerçevelenmiş dört vitriniyle göz kamaştırıyor. İki katlı, bin metrekarelik mağaza, muhteşem mimarisiyle, Nişantaşı’ndaki binalar arasında hemen ön plana çıkıyor. Mağazanın vitrin tasarımları, farklı malzeme ve renklerin kullanılmasıyla karakterize edilmiş. Kadın koleksiyonlarına ayrılan bölüm, çelik ve fildişi renginde Saffiano derisi ile tasarlanırken, erkek koleksiyonlarının olduğu bölüm, pelesenk ağacından ve parlak çelik döşemeler ile tasarlanmış. Mağazanın her iki ucunda, bronz aynalar ile aynı hizada, siyah mermerden tasarlanmış iki merdiven, mekana çarpıcı bir görünüm kazandırıyor.

Dünyadaki tüm Prada mağazalarında olduğu gibi bu yeni mağazanın dekorasyonunda da aynı tonlar dikkat çekiyor. Pastel yeşil tonundaki tavan ve duvarlar ile buğday tonlarındaki kadife oturma birimleri ve bej halı, mükemmel bir uyum sergiliyor. Mağazanın tasarımı, bronz cam duvarlara yerleştirilen cam ve çelik vitrinler ile tamamlanıyor. Mağazanın zemin katında, zarif bir sunumla çanta, aksesuar ve ayakkabılar sergilenirken, birinci katında kadın ve erkek koleksiyonları yer alıyor.  

Prada Grup hakkında…

Prada Grup İstanbul’daki ilk Miu Miu mağazasını geçtiğimiz Temmuz ayında İstinye Park alışveriş merkezinde açtı. Türkiye’deki ikinci Prada Mağazası’nın İstinye Park alışveriş merkezinde 2010’un ilk yarısında açılması planlanıyor.

Prada: Yaratıcılık, modernlik, yenilikçilik

Markanın moda, iletişim, mimari, sinema ve sanat alanlarında çeşitli projelerine ışık tutan bir yeni kitap.

Bu kitabın amacı Prada’nın modadan iletişime, mükemmeliyete ulaşmaktan teknik gelişmeye, mimariden sanata kadar çok yönlü bakış açılarını gözden geçirmek ve ortaya koymaktır. Tüm bu nitelikler bir araya gelerek Prada’nın dünya üzerindeki fikir ve yeniliklere olan ilgisini ve Prada’nın moda, lüks ve stili sürekli, giyim eşyası, ayakkabı ve çanta üretiminin ötesinde olan bir merkezsel proje olarak algılandığını göstermektedir.

Dünyanın, toplumun ve kültürün dikkat ve ilgi ile gözlenmesi Prada’nın yaratılığı ve modernliğinin esasıdır. Bu gözlem Prada’yı butik ve Showroom’ların fiziki kısıtlamalarının ötesine itmiş, uzak ve farklı dünyalarla etkileşim kurmasına neden olmuş, doğal ve adeta modadan uzak bir moda yaratmasına olanak sağlamıştır.

Miuccia Prada ve Patrizio Berteli

Prada, 5 Kasım 2009 tarihinde, şirketin son altmış yılda moda, mimari, sinema ve sanat alanlarındaki deneyimsel ve zaman zaman çığır açan aktivitelerini belgeleyen yeni bir kitap çıkarttı. Kitabın tanıtımı Prada’nın Milano Galleria Vittorio Emanuele II’deki tarihi mağazasında, dünya çapında seçilmiş Prada mağazalarında ve New York, Tokyo ve Los Angeles’daki Prada Epicenters’da gerçekleştirildi.

Kitap, aynı zamanda bir kronolojik belgesel olmakla birlikte, modaevi tanımının kısıtlığına karşı gelerek bir yaratıcı girişimi anlatmaktadır. Tasarımcı Miuccia Prada ve Girişimci Patrizio Berteli arasındaki ortaklık moda ve aksesuardan başlayarak fotoğrafçılık, reklam kampanyaları, etkinlikler ve davetler, iç dekorasyon, endüstriyel tasarım, teknik gelişme, mimari, sanat koleksiyonu ve sergilemesi, yayıncılık, hayırseverlik ve ötesine kadar uzanmıştır.

Miuccia Prada ve Patrizio Bertelli tarafından tasarlanan ve derlenen 708 sayfalık kitap New York City 2 * 4’ten Michael Rock ve Sung Joong Kim’in yaratıcı katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Kitabın konsepti şirketin tüm yaratıcı çıktısına bakarak tasarım stüdyosu ve atölye arasındaki bağı, fotoğrafçılar, tasarımcılar, mimarlar ve film yönetmenleriyle olan yoğun işbirliğini, geniş kapsamda sanat ürünleri alımı, sanat vakfı ve yeni bir müzenin yapılanmasına kadar olan bağlantıyı ortaya çıkarmaktadır.

Kitap şirketin tarihçesinin anlatımı ile başlamakta ve iki kısımda oluşmaktadır. Birinci kısım şirketin işlemlerine, dinamiğine, tasarım ve sergileme stratejilerine ayrılmıştır. Inside bölümünde sürekli birlikte çalıştıkları ünlü fotoğrafçı Brigitte Lacombe’un fotoğraflarıyla şirketin detay çalışmaları görüntülenmektedir. Bu bölümde kısa şirket belgeseli filmlerden alıntılarda showroomlar, fabrika detay çalışmaları, Miuccia Prada tasarımları, 3885 değişik ‘görüntü’, en ünlü çanta ve ayakkabı tasarımlarının kolajları ve podyumdaki görüntülere yer verilmiştir. Bu bölüm Prada metodolojisi ve tasarım stüdyosunun farklı kültürünü de ortaya koymaktadır.

Kitabın diğer kısmı Outside Prada’yı dıştan bir bakış açısı ile ele almaktadır: mimari, etkinlikler, partileri sergiler, filmleri ve hatta, Amerika Kupasını kapsayan toplumsal görüntüler… Bu toplumsal kısım New York ve Los Angeles’daki Prada ‘epicenter’ mağazalarının Rem Koolhaas / OMA, Tokyo Epicenter’ın Herzog & de Meuron tarafından gerçekleştirilen tasarımlarını ‘Trembled Blossoms’ (Titreyen Çiçek Filizleri) adlı bir kısa film projesini, Koolhaas’ın Seul’daki radikal ‘Prada Transformer’ pavilyonunu ve Japon manga kahramanı için tasarlanan kostümü içermektedir. Kitapta ayrıca Prada’nın sokaktaki görüntüleri, kırmızı halı üzerindeki ünlü simalar ve hayranları tarafından Prada hakkında eBay’e yazılan çeşitli yazılara yer verilmiştir.

Reklam, bir marka ve müşteri kitlesi arasındaki genel bağ olduğundan Inside ve Outside kısımları arasındaki Prada reklam kampanyalarına da özel bir bölüm ayrılmıştır. Bu bölümde 1987 yılından itibaren gerçekleştirilen ve dünyanın en ünlü fotoğrafçılarının çalıştığı Prada kampanyalarının önemli bölümlerine yer verilmiştir.

Son bölüm bağımsız Fondazione Prada’ya ve Miuccia Prada ile Patrizio Bertellini’nin geniş kapsamlı sergi ve yayıncılık girişimlerine çok ünlü çağdaş sanatçılar ile birlikte oratay çıkardıkları farklı işlere ayrılmıştır. Kitap gelecek için önemli bir planla sona ermektedir: Milano dışında yapılanması öngörülen ve Rem Koolhaas tarafından tasarlanmakta olan yeni bir müze….

Kitap 2009 Kasım itibarı ile dünya çapındaki Prada mağazalarından, prada.com’dan ve kitapçılardan temin edilebilir.

PRADA grubu

Dünya lüks ürünler sektörünün önde gelen firmalarında olan PRADA Grubu sanayileştirilmiş üretimi,sofistike işçilik ve mükemmel el yapımı ürünlerle şekillendirerek orijinal bir iş modeli yaratmıştır.

Prada’nın temel değerlerinden biri olan kaliteden ödün vermeme ilkesi ,en yüksek standartların uygulanmasının yanı sıra ,üretimin her safhasında tüm detaylara gösterilen özen ile sağlanmaktadır.

Mario Prada tarafından 1913 yılında Milano’da kurulan ve yıllar boyu gelişerek bugünkü haline gelen şirket ,tasarım,planlama ,üretim,dağıtım,satış gibi tüm üretim safhaları ve iletişim üzerinde doğrudan kontrol ilkesi üzerine oturtulmuştur.

Prada ve Miu Miu koleksiyonları kurucularının yaratıcılığında aldıkları ilhamla yıllardır dünyanın modaya yön veren markalardan olmuşlardır.Miuccia Prada ve Patrizio Berteli tarafından 1978 yılından beri ortaya konulan yenilikler son on yılların klasik kavramını da etkilemiştir.Özellikle,tüm sektörlerde önceden sezinleyerek trendler yaratan Prada markası, geçmişe saygı duyan sürekli yeniliğin ,stilin ve sofistike zerafetin temsilcisi olmuştur.Öte yandan Miuccia Prada’nın yarattığı Miu Miu rahat ve serbest olmakla birlikte sofistike yeni bir tarza ilgi duyanlar tarafından benimsenmiştir.1873 yılında Northampton ,İngiltere’de kurulan dünyanın en lüks ayakkabı markalarından biri olan Church ve 1963yılında kurulan , özellikle otomobil kullanıcılarının rahatça giyebilmesi için yumuşak rugan  ve lastik karışımı tabanı mokasen ayakkabı üreten Car Shoe da Prada Grubu’na dahildir.

Üretim 14 fabrikada yapılmaktadır ; 13’ü İtalya’da , 1 tanesi ise İngilterede’dir.Ayrıca 5 araştırma ve geliştirme laboratuarı bulunmaktadır .Üretimin her safhası,ham madde alımından (dış alımlar dahil),numunelerin oluşturulmasına ,planlamadan ,iç ve dış üretimin koordinasyonuna kadar yakın izlenmekte ve kontrol edilmektedir.

Prada ürünlerinin dağıtımı her zaman yenilikçi satış teknikleri ile birlikte anılmıştır.Bu konudaki en son gelişme New York , Tokyo ve Los Angeles’taki Prada Epicenters tarafından alışverişe yeni bir anlam ve deneyim kazandırmak için yaptıkları ugulamadır.

Bu konuda Prada Epicenters dünyanın en prejtijli mimari ödülü Pritzker’in sahibi ünlü mimarlar Herzog & de Meuron ve Rem Koolhaas ile birlikte çalışmışlardır. Bunun yanı sıra , Prada Grubu ayrıca gözlük , kozmetik, ve cep telefonu sektörlerinde de hizmet vermektedir.

 Miuccia Prada

Milano doğumlu olan Miuccia Prada , Siyasal Bilgiler diploması aldıktan sonra dedesi Mario Prada tarafından 1913 yılında kurulmuş olan aile şirketinde aksesuar tasarımcısı olarak işe başladı.

1970`li yılların sonunda ise Patrizio Bertekki ile birlikte Prada’nın uluslar arası gelişme ve yayılmasının arkasındaki güç haline geldi.

Miuccia Prada’nın 1978 yılında ipekten daha sofistike teknikle dokunan ve ilerici bir naylon kumaştan tasarladığı çantalar bir moda ikonu olmaya başardı.

1979 yılında kadın ayakkabı koleksiyonu , birkaç yıl sonra da kadın hazır giyim ürünleri piyasaya sunuldu. Miuccia , 1993 yılında yaratıcılığının yeni bir ifadesi olarak Miu Miu markaısnı yarattı.Aynı yıl erkek giyim koleksiyonu ,erkek hazır giyim ,ayakkabı ve aksesuarları da Prada koleksiyonuna dahil oldu.

Miuccia Prada’nın tasarımları onun günlük yaşantısına ve dünyayı algılama şekli üzerine kuruludur. Miuccia işinde her zaman entelektüel ve introspektif bir tarz işleyerek yaratıcılığını kendine olan güvenle birlikte ortaya koyarken ,insanları şaşırtma ve alışkanlıkları terk ettirme kabiliyetinden ,yenilikleri ortaya koyma yeteneğinden ve Prada’nın marka değerlerinden , geleneğinden ve kendisine has ustalığından ödün vermez.Hiç bir zaman onay beklemez ve kimseyi sevindirme isteği ile yola çıkmaz. Aksine ,herkesi çileden çıkartma noktasına gelen kadar kışkırtıcı bir şekilde beklenilenin tersini yaparak , bilinçli olarak estetik kontraslar kullanıp yaratıcılığını ortaya koyar .Bugünün toplumu üzerinde odaklanan cezp edici tasarımlar gerçekleştirir.

Miuccia Prada’nın şirketteki yaratıcılığı ve tasarım güncün yanı ıra , eşi ile paylaştığı pek çok kültürel ilgi alanı vardır.Çiftin çağdaş sanat duydukları ilgi sinema , felsefe ve mimari dallarında sergiler düzenleyerek .’çağdaş sanat ve kültür alanında en radikal entelektüel iddialara yer veren ‘ ve birlikte yönetmekle oldukları , ‘ Fondazione Prada ‘ nın ortaya çıkmasına neden olmuştur.Fondazione Prada kısa bir süre önce Pritzker Ödülü sahibi mimar Rem Koolhaas tarafından tasarlanmış olan Milano’daki yeni mekanına taşınmıştır.

Miuccia Prada , tüm kariyeri boyunca vizyonu, yenilikçiliği ve moda dünyasına katkıları dolayısı ile Londra Royal College of Art Onur Doktorası ve prestijli uluslar arası Council of Fashion Designers of America (CFDA)ödülü gibi pek çok ödüle layık bulunmuştur.Ayrıca Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Officier dans I’OrdreArts et des Lettres ve Los Angeles Hammer Müzesi tarafından verilen ‘uluslar arası sanat ve kültür dünyası destekçisi’ünvanına sahiptir.

2005 yılında Time dergisi Miuccia Prada’yı dünyadaki en sözü geçen 100 kişi arasında göstermiştir ve 2006 yılında Patrizio Berteli ile birlikte yine Time dergisi tarafından dünyada en sözü geçen 100 çift arasında yer almıştır.

Patrizo Bertelli

Patrizio Bertelli 1946 yılında avukat bir ailenin çocuğu olarak Arezzo’da dünyaya geldi. Bologna Üniversitesi’nde mühenrislik eğiimi gördükten sonra Arezzo’da gelecekteki girişimciliğinin ilk adımı olan kemer ve kadın çantası imalatı yapan küçük bir şirket kurdu.

Patrizio 1977 yılında Muiccia Prada ile tanıştı ve kısa süre sonra Prada deri ürünlerinin üretimi ve dağıtımı konusunda anlaşma yaptı. Bu anlaşma çiftin profesyonel ve özel yaşamlarındaki birlikteliklerinin (daha sonra evlendiler) başlangıcı oldu ve Prada Grubu’nun başarılarının devamını getirdi.

‘Tessuto vela’ materyalinden üretilen ilk kadın çantaları 1978 yılında piyasaya sunuldu. Bu özel sofistike naylon materyal kısa sürede markanın sembolü ve moda ikonu haline geldi.bir yıl sonra 1979 yılında ilk Prada kadın ayakkabıları beğenilere sunuldu.

Seksenlerde ve doksanlarda Prada hızlı büyüdü, genişledi ve yeni ürünlerini piyasaya sürdü: 1988 yılında yeni bir kadın giyim koleksiyonu, 1993 yılında Miu Miu markasının tanıtımı ve Prada erkek giyim koleksiyonunun piyasaya çıkışı… 1997 yılı başında ‘kırmızı çizgi’ ile kolayca tanınan Linea Rossa spor giyim tasarımları Prada’nın tatil ve spor giyim çizgisi olarak sunuldu.

Patrizio Bertelli’nin toplum, moda ve piyasadaki değişiklikleri, kişilerin hayallerini ve isteklerini önceden algılama yeteneği, onu marka imajını yeniden yaratmaya ve şirket için yeni dayanak noktaları bulmaya yönellti. Patrizio tüm bunları şirket dinemiklerini değiştirmeden, yüzyıla yakın şirket geçmişini, geleneğini ve teknik bilgisini son derece yenilikçi bir anlayışla harmanlayarak gerçekleştirdi. Patrizio çalışma yönetimini de değiştirip, her safhada geçerli olacak son derece hassas bir kalite kontrol ağı geliştirdi. Daha sonra bu yöntem tüm sektör tarafından benimsendi.

Bu yıllar içinde Prada uluslararası genişleme politikası ile büyük şehirlerde ve tanınmış turist merkezlerinde butikler açmaya yöneldi. 2009 yılının Temmuz ayı itibarı ile şirket Grup tarafından doğrudan kontrol edilen 253 butiğin sahibi oldu.

Tüm bu ticari girişimlerin yanı sıra Patrizio Bertelli’nin eşi ile paylaştığı pek çok kültürel ilgi alanı bulunmaktadır. Bunun sonucunda sinema, felsefe ve mimari konularında çağdaş sanat sergileri ve diğer kültürel aktiviteleri düzenleyen veya sponsorluk yapan ‘ Fondazione Prada’ ortaya çıkmıştır.

Patrizio Bertelli’ye 2000 yılı Ekim ayında Floransa Üniversitesi tarafından işletma dalında Fahri Doktora verildi.

Patrizio Bertelli tutkulu bir yelkenci olarak 1997 yılında dünyanın en ünlü yelken yarışı olan Amerika Kupası’na İtalya adına ‘Luna Rossa’ adlı yatın katılmasına öncülük etti. 2000 yılında ‘Luna Rossa’ yatı ile Amerika Kupası öncesi yapılan Louis Vuitton Kupasını kazandı. Luna Rossa 2003 ve 2007 yılında tekrar Amerika Kupası yarışlarına katıldı ve 2007 yılında Louis Vuitton Kupası finaline kalmayı başardı.

2006 yılında ‘Time dergisi’ Patrizio Bertelli ve Miuccia Prada çiftini dünyada en sözü geçen 100 çift arasında gösterdi.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI