İngiltere Prensi William, 7 yıldır Kraliyet Hava Kuvvetleri`nde arama kurtarma görevi yapıyordu. Ordudaki görevlerini tamamlayan William`ın, bundan sonra kraliyet görevleri ve hayır işlerine odaklanacağı açıklandı.
Prens William ve Kate Middleton`ın, iki aylık bebekleri Prens George`u alarak birkaç hafta içinde Hava Kuvvetleri`nin bulunduğu Anglesey Adası`ndan Londra`daki Kensington Sarayı`na taşınmaları bekleniyor. Prens, Anglesey halkına teşekkür ettiği konuşmasında, eşiyle ilk evlerinin bu ada olduğunu ve kendileri için her zaman çok özel bir yeri olacağını" söyledi.
Prens William`ın oğlunun dünyaya gelmesinden hemen sonra ordudan ayrılması dikkat çekti. Bu durum William`ın tahta çıkmak için hazırlık yaptığı yönünde de yorumlanıyor. William, şu an tahtın ikinci sıradaki varisi durumunda, ancak babası Prens Charles`ın tahtan feragat ederek, tahtı Prens William`a bırakacağı uzun zamandır konuşuluyor.