Ana SayfaGüzellikProtez Tırnak Sonrası Bakım Önerileri

Protez Tırnak Sonrası Bakım Önerileri

Protez tırnaklarınızın ardından kendi doğal tırnaklarınızın kuru, çatlak ve ekstra kırılgan olduğunu fark edeceksiniz. Bu aşamada yapmanız gereken bazı önerilerimiz olacak:
 
Bir süre tırnaklarınızı kısa kullanın.
Hassas durumdaki tırnaklarınız kırılmaya da yatkın olacak. Bu yüzden olası acıları yaşamamak için tırnaklarınızı eski sağlıklı hallerine dönene kadar kısa kullanın.

 
Kütiküller için yağ ile bakım uygulayın.
Tırnaklarınızın hasarlı ve yıpranmış görünümünü azaltmanın yolu manikür yağlarından geçiyor. Elinizin altında sürekli olarak bulunduracağınız bu yağlar ile gün boyunca tırnaklarınızda ve tırnak etlerinizde birkaç damla şeklinde uygulamalar yaptığınızda tırnaklarınız sağlıklı haline kavuşacak. Bu konuda dilediğiniz yağı seçmekte özgürsünüz; zira buradaki amaç tırnaklarınızı nemli tutmak. Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı gibi mis kokulu olanlar elbette favorimiz!

 
Sağlıklı beslenme burada da devrede.
Sağlıklı bir beslenme düzeni vücudunuzda pek çok şeyi iyileştirdiği gibi etkisini tırnaklarda da gösteriyor. Diyetinizin sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengin olduğuna emin olun. Badem, ceviz, brokoli ve avokado gibi yiyecekler tüketin.

 
Bir süre oje yerine tırnak güçlendirici kullanın.
Tırnaklarınızın bir süre nefes alması için birkaç hafta oje sürmeyin. Kaliteli bir tırnak güçlendirici ürün alın ve bunu uygulayın. Bu tırnaklarınızda koruyucu bir bariyer oluşturur ve kırılmaları önler.

Fotoğraf: @tombachik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI