Ana SayfaGüzellikRahatlatan güzellik ritüeli: Hamam

Rahatlatan güzellik ritüeli: Hamam

Estetik uygulamaların, epilasyonun, cilt bakımı, vücut bakımı, selülit kremi kullanmanın zamanı var peki ya hamam keyfinin…Hamam keyfinin zamanı yok aslında… Hamam deyince akla su, temizlik, rahatlama geliyor… Günümüz SPA bakımlarının temelinde bile hamam kültürü var aslında. Tazelenmek, yenilenmek, ölü derilerinden arınmak isteyenlerin ilk adreslerinden biri hamamlar.

Doğru bir adreste yapılmış hamam keyfi kadar keyif verecek, insanı şımartacak az bakım vardır. Şimdi hayal edin… Sıcacık havlunuza sarınmış göbek taşında uzanıyorsunuz. Zararlı toksinler yavaş yavaş vücudunuzu terk ediyor. Bir taraftan vücudunuza masaj ve kese yapan tellak ruhunuzu dinlendiriyor. Belki fonda hafif bir müzik bile var. Masaj sayesinde kan dolaşımınız hızlanıyor, keseyle de ölü derilerden kurtuluyorsunuz. Mis gibi köpük banyosundan sonra bol su ile temizlenen vücuttaki stres, yerini kısa süreli tatlı bir halsizliğe bırakıyor. Artık cildiniz bir bebeğinki kadar taze ve yumuşak. Vücudunuzun adeta nefes aldığını hissediyorsunuz. Sıcaktan mı bunaldınız? Öyleyse hemen hamam taslarıyla antik çeşmeli musluklardan boşalan soğuk suyu başınızdan aşağıya dökerek bir duş alıyorsunuz. Sıcaktan al al olmuş yanaklarınızla, suyun verdiği rahatlamanızla, keselenme sonucu arınmanızla yepyeni koşturmalara kendinizi hazır hissedebilirsiniz.

Eski yıllardan beri hamamlarda yapılan kese işlemi aslında günümüzün peeling işlemine benziyor. Çünkü hamamda yapılan kese de tıpkı peeling gibi cildin sağlıkla incelmesini sağlıyor. Aslında her ikisinde de amaç aynı, cildi ölü deri tabakasından uzaklaştırmak. Bu işlem sonrasında cildi derinlemesine nemlendirmek çok önemli. Mis kokulu sabunlarla yapılan kesenin ardından sıra geldi egzotik yağlarla yapılacak harika bir masaj keyfi daha da arttıracak bir uygulama. Belki de hamamda vakit geçirmenin en güzel kısmı! Hele ki masaj, hamamda görevli kişinin profesyonel elleriyle yapılıyorsa, tatlı bir halsizlikle kendini gösteren huzura kavuşmamak elde değil. Hamam keyfinizi maksimum seviyede yaşamak için yanınızda, egzotik masaj yağı, rahatlatıcı sabun, nemlendirici banyo jeli ve ferahlatan bir krem götürebilirsiniz.

İşin uzmanının ağzından hamam kültürü…
Hicri takvime göre 1154 yılında Osmanlı imparatorluğu döneminde Sultan 1.Mahmut  
tarafından yaptırılan Tarihi Cağaloğlu hamamı, İstanbul’da inşa edilen türünün son örneği.
İşletmeciliğini Çağ Çağdaş, Banu Çağ ve Maria Çağdaş’ın yaptığı çifte hamam, günümüze kadar gelmiş, başarı ile işletilen bir hamam. İşte Çağ Çağdaş’ın hamam hakkında anlattıkları…
Newyork Times tarafından dünyada görülmesi gereken 1000 yerden biri olarak seçilen Tarihi Cağaloğlu Hamı,300 yıllık geçmişi ile tüm dünya ülkelerinden gelen misafirlerine ev sahipliği yapmakta. İlgi çeken tarihi dokusu ve dünya basınındaki ünü sayesinde çoğunlukla yaz aylarında yabancı turistlerin ziyaret ettiği Tarihi Cağaloğlu Hamamı, kış aylarında ise hamam kültürüne vakıf Türk misafirlerin uğrak yeri.
Kullanım alanının çoğunluğunu oluşturan mermer ve kurnaların bakımı ve temizliğinin işletmecileri tarafından özenle takip ediliyor olması ve hamam genelinin hijyen koşularına bağlı kalarak özel dezenfektanların hamam temizliğinde kullanılması, Tarihi Cağaloğlu Hamamı’nın günümüze kadar başarıyla gelmiş olmasının temel nedenlerinden biri. Temizlik ve hijyen konusunda hassas olan kişilerin hamam seçimleri de bu doğrultu da olmalı.
Tarihi Cağaloğlu Hamamı, hamam içerisinde misafirlerine farklı seçeneklerde birçok hizmet sunmakta. Bunlardan biri olan kese servisi ile vücudun ölü hücrelerden tamamen arındırılarak nefes alması, Alaturka Türk masajı ile de kişinin günün tüm stres ve yorgunluğundan kurtulması mümkün. 10 günlük periyodlarla kese servisinden faydalanan kişinin genç ve zinde kaldığı uzmanlar tarafından da onaylanmış. Hamamın diğer faydalarından biri de terleme yolu ile vücuttaki toksinlerden kısa zamanda kurtulabiliyor olması. Hamamlar özellikle bayanların kişisel bakımlarına geniş zaman ayırarak hem psikolojik hem de sosyal alanda kişilerde olumlu etkiler bıraktığı ve vücudun mutluluk hormonu sağladığı yine uzmanlar tarafından onaylanmış.
Haftanın her günü sabah 8:00 akşam 22:00 arası açık olan, Tarihi Cağaloğlu Hamamı’nda verilen hizmetlerden biri de günümüzde yeniden popüler olan gelin hamamı, kına gecesi ve bekarlığa veda organizasyonları. Yüzyıllardır eğitici ve eğlendirici olarak adlandırılan bu gelenek, örf ve adetlere uygun olarak Tarihi Cağaloğlu hamamında yerini almakta.
           

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI