Ana SayfaGündemSaat Kaç ?

Saat Kaç ?

Resmi Gazete’de 7 Eylül’de yayımlanan 2016/9154 sayılı kararla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla ülke genelinde 27 Mart Pazar günü saat  03.00’dan itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının sürdürülmesi kararlaştırılarak, 30 Ekim Pazar günü saat 04.00’dan  itibaren bir saat geri alınması ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Türkiye’de gün ışığından daha fazla faydalanılması için  kış saati uygulamasına geçilmemesi kararı nedeniyle, akıllı  telefonlar başta olmak üzere otomatik saat ayarlı cihazlar bugün karmaşaya neden oldu.

Yetkililer vatandaşları uyardı;

“Bilindiği üzere 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kış saati uygulaması kaldırılmış olup, bugüne kadar alışılageldiği şekilde saatlerin bir saat geriye alınmayacak olması nedeniyle 30 Ekim 2016 tarihinden sonra gerçekleştirilecek dış hat uçuşları, saat farklılıklarından dolayı bu değişiklikten etkilenecektir.

Yolcularının bu karar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için havayolu işletmelerimiz tarafından, ’Rezervasyon kayıtlarında iletişim bilgisi olan yolculara bilgilendirme mesajı gönderilmesi’ ve ’İşletme web sitelerinde bilgilendirme yapılması’ şeklinde önlemler alınmıştır.

Bununla birlikte biletlerini acenteler üzerinden alan yolcuların sıkıntı yaşayabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle yolcuların uçuş saatlerini, seyahatleri öncesinde kontrol etmeleri herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için önem arz etmektedir.”

ÖSYM Başkanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:              

Ülkemizde kış saati uygulamasından vazgeçilmiş olması nedeniyle 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler 1 saat geri alınmayacaktır. Ancak bazı mobil cihazların pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat ileri alabilmesi ihtimali yönünde 30 Ekim 2016 Pazar günü Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına girecek olan adaylarımızın gerekli tedbirleri almalarını önemle rica eder, başarı dileklerimizi sunarız.”     

Otomatik olarak kış saati uygulamasına geçen saatlerinizin ayarlamasını yapmak için; 

Android telefonları için (Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Casper)

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında ‘Tarih ve Saat’ bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen “Otomatik Tarih ve Saat” ile “Otomatik Saat Dilimi” ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz. 

iOS yani iPhone telefonlar için

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde “Otomatik Ayarla” kısmını bulun ve onu devre dışı bırakabilirsiniz.

Bilgisayarlar (Windows 10 için)

Masaüstü’nde altta bulunan görev çubuğu’nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. “Saati otomatik olarak ayarla” bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan “Saat Dilimini otomatik olarak ayarla” bölümünü de devre dışı bırakabilirsiniz

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI