Ana SayfaGüzellikSaç şekillendiriciler kaç derece olmalı ?

Saç şekillendiriciler kaç derece olmalı ?

Kuaföre gidemediğimiz günlerde saçlarımıza şekil veren saç şekillendiricileri hayat kurtarıyor ancak yaydıkları yüksek ısı saç yapısının bozulmasına neden oluyor.

Saç şekillendiricilerinden vazgeçemeyiz ama ısı ayarlarına dikkat ederek saçımızın ömrünü uzatabiliriz. Charlize Theron, Halle Berry gibi ünlü Hollywood yıldızlarının  saç tasarımcısı Philip B., saç makinalarını mercek altına aldı ve en doğru kullanım şekillerini anlattı.

Saç düzleştiricileri:

Saç düzleştiricilerinin ısısı asla 190 derecenin üzerine çıkmamalı.  Saçınıza istediğiniz şekli vermek için 130 derece yeterli olacaktır. Philip B` ye göre 190 derecenin üzerine çıktığınız anda saçınızla rus ruleti oynamış olursunuz ve bu dereceye çıkmak için hiç bir neden kabul edilemez.
 
Eğer saçınız kuru ve hasar görmüş  bir yapıya sahipse 130 derecenin üzerine çıkmayın. Tam tersine yağlı bir saça sahipseniz bu ısıyı biraz daha arttırabilirsiniz. Saç dazleştiricinin zararlı etkisini minimum dereceye indiren ürün ise kremler. 

Saç maşaları:

Saçı dalgalı bir forma sokmak için 130 ile 170 arasında yer alan ısı dereceleri yeterli oluyor. Eğer saçınıza  kısa sürede, basit dalgalar uygulayacaksınız ısı derecesini 180 dereceye kadar çıkartabilirsiniz ancak tam tersine uzun süreli bir işlem uygulayacaksanız ısı 120 ile 140 dereceyi geçmemeli.

Saç kurutma makinaları:

Saç kurutucularıda genellikle ısı ayarı yoktur. Eğer varsa kuruturken 40 derece ile 60 derece arasında kalın. Kurutma makinasıyla şekil verecekseniz de 80 dereceyi çok fazla geçmeyin.

Sağlıklı bir kurutma işlemi için, saçınızın bir kısmını makinayla kuruttuktan sonra kalan kısmının kendiliğinden kurumasına izin verin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI