Ana SayfaYaşamSALT Beyoğlu açılıyor

SALT Beyoğlu açılıyor

9 Nisan cumartesi günü kapılarını açacak olan Garanti Bankası`nın yeni kültür kurumu SALT Beyoğlu, İstiklal Caddesi`nde sanatseverlerle buluşmak için hazırlanıyor. Nisan ayı boyuncu iki ayrı serginin yanı sıra söyleşi, atölye, video gösterimleri ve performanslardan oluşan pek çok etkinlik izlenebilecek.   

SALT Beyoğlu’nun açılış sergilerinden “Ben bir stüdyo sanatçısı değilim”, 2007 yılında kaybettiğimiz Hüseyin Bahri Alptekin’in üzerinde durduğu temalar ile kullandığı farklı yöntemlerin deneyimlenebileceği bir ortam sunuyor. Sanatçının tüm arşivine ve kişisel kütüphanesine ev sahipliği yapan SALT, sergiyi Alptekin’in hayatı ve eserleri üzerine yürüttüğü araştırmalardan yola çıkarak hazırladı. Sergide, Alptekin’in hayatında rol oynamış Can Altay, Gülsün Karamustafa, Gabriel Lester, Camila Rocha ve Nedko Solakov’un, özellikle bu sergiye müdahale olarak ürettiği; Alptekin’in hayatı, işleri, araştırdığı ve üzerinde düşündüğü temalar etrafında şekil bulan yeni eserler de yer alıyor. 7 Ağustos’a kadar izlenebilecek sergi, sanatçının Türkiye’de ve uluslararası platformda düzenlenen en kapsamlı sergisi olma niteliğini taşıyor.
Laboratuvar sergisi ise Almanya’da yaşayan ve gelecek vadeden genç sanatçılara verilen ars viva2010/11 Ödülü’nü kazanan sanatçılar Nina Canell, Klara Hobza, Markus Zimmermann ve Andreas Zybach’ın işlerinden oluşuyor. Sergide, Canell’in SALT Beyoğlu binasındaki yenileme sürecine gönderme yapan bir müdahalesi, Hobza’nın İstanbul Boğazı’nı boydan boya uzunlamasına geçmek için yaptığı dalış araştırması üzerine düşünceleri ile Zimmermann ve Zybach’ın galeri mekânının uzamsal bileşimine yeni boyutlar katan enstalasyonları yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Kunstsammlungen Chemnitz’de düzenlenen ve 1 Haziran’a kadar SALT Beyoğlu’nda izlenebilecek serginin son durağı, Kunstmuseum Stuttgart olacak.
SALT Beyoğlu’nun Nisan ayı etkinlikleri kapsamında ise, basit bir laboratuvar yaklaşımıyla tuz, buz ve taze malzemelerden dondurma üreten Kitty Travers, 16-17 Nisan tarihlerinde bir dondurma atölyesi gerçekleştirecek. 20 Nisan’da Lawrence D. “Butch” Morris’in performansına ev sahipliği yapacak SALT Beyoğlu’nda, 21 Nisan’da Ha Za Vu Zuve Åbäke bir performans gerçekleştirecek. 22 Nisan’daTasarımcı Ömer Ünal ileRobinson Crusoe 389’un kurucularından Burçin Kimmet, 26 Nisan’da Suyabatmaz Demirel Mimarlık’tan Hakan Demirel, 27 Nisan’da ise SALT Beyoğlu ve SALT Galata’nın restorasyon çalışmalarını yürüten mimar Han Tümertekin birer söyleşi gerçekleştirecek. Sanatçı Uriel Orlow’un video gösterimi programı da, Nisan ayı boyunca Salı, Perşembe ve Cuma günleri izlenebilecek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI