Ana SayfaYaşamŞehir yaşamı için video rehberi Notonlyistanbul

Şehir yaşamı için video rehberi Notonlyistanbul

Notonlyistanbul, kendini “şehir yaşamı için bir video rehberi” olarak tanımlıyor. İstanbul’un özgün mağazalarını, restoranlarını, kişisel bakım noktalarını bölge bölge tarayıp; İstanbul severlere aradıklarını kolayca bulabilecekleri bir video rehberi sunuyor.

Notonlyistanbul Gizem Elçi ve Deniz Gül tarafından hayata geçirilen, bir video arşivi adeta… Hem Türkçe hem İngilizce yayınlanan sitede, mağaza, yeme & içme, sanat & kültür, hizmet & bakım, deneyim, hikâye, manzara ve şipşak olarak ayrılmış bölümlerde, farklı restoranları, dükkânları, kursları tanıtan kısa videolar bulunuyor. Bu mekanlarda çekim yapılıyor, mekânın özelliği sahipleri tarafından açıklanıyor. Bu şekilde bir anlatım olunca keyifle izleniyor, hem de hiç sıkılmadan… Biz de Notonlyistanbul`u Gizem Elçi ve Deniz Gül`den bizzat dinlemek istedik.

Öncelikle böyle bir site yapma fikri nereden ve kimden çıktı?

Var olan çeşitli şehir rehberlerinde fotoğraf ve yazının yetersiz kaldığını düşündük. İnsanlar mekanlara gitmeden önce, oranın nasıl bir yer olduğunu gerçekten görebilsinler istedik. Tadılabilecek lezzetleri, gezilebilecek yerleri canlı ve yorumsuz bir şekilde sunmayı hedefledik. 1 Mart 2012’de de notonlyistanbul’u yayına açtık.
 
Siteye koyduğunuz mekanları ve yerleri tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz?

Öncelikle yaptıkları işlere gönül vermiş insanları seçmeye özen gösteriyoruz. Kaliteden ödün vermeyen mekanları ve enerjisini yaptığı işe yansıtan insanları buluyoruz. Popüler mekanlar dışına da çıkıp, şehrin gizli kalmış yerlerini ortaya çıkarıyoruz. Sıradanı değil, farklıyı arıyoruz. Birbirinden farklı meslekleri, kişileri ve deneyimleri paylaşıyoruz. Mesela Şipşak bölümümüzde takipçilerimizin  yolladığı, İstanbul’un farklı yerlerinde çekilmiş olan fotoğraflara ve videolara yer veriyoruz. Böylece bir tek kendi seçtiğimiz yerleri değil, İstanbul’u seven herkesin İstanbul’una yer vermiş oluyoruz. Aynı zamanda amacımız, notonlyistanbul aracılığıyla İstanbul’un bugününü kaydedip geniş bir arşiv oluşturmak. Sürekli değişimin yaşandığı İstanbul’u belgelemek.

Güncelleme sıklığınız nedir?

Haftada iki, bazen üç video yüklüyoruz. Şipşak bölümü ise, takipçilerimiz fotoğraf ve video yükledikçe güncelleniyor. Herkesin fotoğraf ve videolarını bekliyoruz!
 
Sitede daha başka bölümler açılacak mı?

#Notonlydeolsa bölümünü yeni açtık. Burada herkes notonlyistanbul’da görmek istediği yerin bilgilerini bize iletebilir. Ve düşündük ki, bize öneriler geldikçe, çekimlere birlikte gidelim. Herkesin önerisine açığız, İstanbul’u birlikte keşfetmek istiyoruz.! Su an #butalso adı altında bize sosyal medya’dan ulaşan fotoğraflar ve videoları biriktiriyoruz. #butalso, İstanbul dışı içeriğimizi oluşturacak. Özellikle yaz aylarında İstanbul dışında gelişen hikayeleri ve önerilen mekanları derlemek istiyoruz. Bu hikayelerle ilgili fotoğraf ve videoları, Twitter ve Facebook’ta notonlyistanbul hesabından bize ulaştırabilir, ya da snapshot sayfamızdan sitemize yükleyebilirsiniz.

Daha yeni bir çalışma ancak ,insanların tepkisi nasıl? Takipçileriniz yani…

Çok çok güzel tepkiler alıyoruz. İnsanlar siteyi sahipleniyor. Bize mekan önerileriyle gelenler oluyor, bizimle çalışmak, program, içerik açısından destek vermek isteyenler oluyor. Tattıkları yemekleri, katıldıkları kursları aktaranlar, buraya gelin bizim hikayemizi de çekin diyenler… Kısaca, kendi gezip beğendikleri yerleri bize iletiyorlar. Şipşak bölümüne ilgi çok yoğun. Katılımla büyüyen bir İstanbul’u portrelemek bizi heyecanlandırıyor.
 
Mekanlardan bizi de siteye koyun diye istek geliyor mu?

Evet! Bu konuda seçici olmaya özen gösteriyoruz. Hikayesi, geleneği olan ya da bir gelenek oluşturmak için özenle çalışan, güler yüzlü, samimi mekanları notonlyistanbul’da yayınlıyoruz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI