Ana SayfaYaşamSimon Rich&#8217ten sürükleyici bir roman

Simon Rich&#8217ten sürükleyici bir roman

1984 doğumlu Simon Rich, Amerikalı genç bir yazar. The New Yorker, GQ, Mad, The Harvard Lampoon gibi yayınlarda yazılar yazan Rich, ilk 2 kitabı ve aldığı mizah ödülü ile adından söz ettiriyor. Brooklyn’de yaşayan genç mizahçı, halen ünlü Saturday Night Live’ın metin yazarlığını sürdürmekte…

Yazarın Türkiye’de Derin Kitap etiketiyle yayınlanan yeni kitabı “Elliot Allagash”, başta gençler olmak üzere her yaştan okuyucuya hitap eden oldukça sürükleyici bir roman. Kitapta, Manhattan’daki Glendale Lisesi’nin en silik öğrencisi Seymour Herson’ın hayatı, okulun yeni öğrencisi Elliot Allagash’ın gelişi ile tamamen değişir. Bu sıradan bir tanışma sayılmaz. Elliot, farklı kişiliğinin bir göstergesi olarak Seymour’u merdivenlerden aşağıya iter. Aldığı cezalarla daha önce birçok okuldan atılan bu sıra dışı çocuk, yeni okulunda eğlenebilmek için kendine bir uğraş bulmak zorundadır.
Hedefi, Seymour’u popüler hale getirmektir. Elliot’un, lisesin görünmez öğrencisini, okulun yıldızı haline getirmek için yaptığı kurnaz planlar sayesinde, Seymour “müzisyen, ressam ve amatör bir bilim adamı” olarak televizyon programlarına çıkacak kadar dikkat çeker. Savaş meydanındaki bir komutan gibi iyi düşünülmüş stratejilerle ilerleyen Elliot, önüne engel çıkartanları ise daha sonra ilgilenmek üzere “Düşmanlar” defterine kaydedecektir.

Kitapta 2 okul arkadaşının heyecan dolu planlarını okurken, toplum içinde popüler olmanın basit kurallarını ve olası bedellerini rahatça görebilmek mümkün. Gerçek bir yeteneğiniz yoksa varmış gibi yapmanın ne kadar zahmetli olduğu komik olaylarla anlatılıyor. Öne çıktıktan sonra ise bu şöhreti korumak için Seymour gibi davet edildiğiniz partilere katılmamanız gerekebilir. İnsanları etkilemeye çalışmanın ne kadar çelişkilerle dolu bir süreç olduğunun altını çizen, ironilerle dolu bir roman Elliot Allagash.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI