Ana SayfaSağlıkŞişkinlikten Kurtulmanın 5 Yolu

Şişkinlikten Kurtulmanın 5 Yolu

Zor Sindirilen, Gaz ve Şişkinlik Yapan Gıdalardan Uzak Durun
Şişkinlik, vücudun tüketilen gıdaya verdiği tepkiden ya da sindirim sorunu sonucu oluşabilir. Tükettiğiniz besinler vücudun ürettiği gaz miktarını belirler. Birçok yiyecek ince bağırsaklarda emilirken, bazı lifli gıdalar ya da karbonhidratlar bağırsak bakterilerinin beslendiği, mayalandığı kalın bağırsağa gider. Bu da ciddi bir gaz çıkışına neden olur ya da karın bölgesinde şişlik yaratır. Sarımsak, turp, soğan, brokoli gibi vücutta daha fazla gaz oluşmasına neden olan gıdaları sıkça tüketmemeye dikkat ederek şişkinliğin oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Bol Bol Su İçin
Vücudun susuz kalması, bağırsak tembelliğine ve şişkinliğe neden olur. Su şişenizi gün boyunca yanınızdan ayırmayarak, susamasanız bile birkaç yudum alabilirsiniz. Böylece günlük su ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz. 

Vakit Buldukça Yürüyün
Uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmak, midenizde gaz sıkışmasına neden olur ve bağırsak rutininizi bozar. Gün içerisinde, fırsat buldukça kısa aralar verip hareket etmeniz sindiriminize yardımcı olacaktır.

Nefes Almak İçin Kendinize Molalar Verin 
Vücudunuz stres yüzünden yorgun düştüğünde midenize kan gitmez ve sindirim durur. Aynı zamanda vücut, karın yağlanmasına neden olan stres hormonu sargılar. Derin nefes alıp vererek, strese bağlı gelişen bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

Hızlı Yemek Yemeyin
Yemeği hızlıca yemek ve yetersiz çiğnemek, yediklerinizin bağırsaklarınızda birikmesine neden olur ve yedikleriniz tam olarak sindirilemez. Kendinize bir iyilik yapın ve yemeğinizi bilinçli bir şekilde yavaş yavaş çiğneyerek yutun. Böylece, tükürük üreterek, en önemli sindirim enzimlerinin salgılanmasını sağlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI